Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Kumiko, the Treasure Hunter (2014)  (Pročitano 1103 puta)
06. Feb 2015, 20:14:24
Superstar foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 87602
Browser
Mozilla Firefox 35.0
                Kumiko, the Treasure Hunter (2014)   

>> IMDb <<

Opis Filma:

Kumiko je frustrirana radnica u kancelariji, koju mašta vodi iz njenog neinteresantnog života. Ona postaje opsednuta misterioznom VHS kasetom s popularnim filmom, koji pogrešno shvata kao dokumentarni, i u kome se govori o potrazi za torbom punom ukradenog novca i sakrivenom u izolovani, ledenim predelima Severne Dakote...
Verujući da je priča stvarna, Kumiko napušta Tokio  i kreće u opasnu avanturu

Žanr:  Drama

Režija :  David Zellner

Glavne uloge: Rinko Kikuchi, Nobuyuki Katsube, Shirley Venard 

Izvor teksta

filmovanje
IP sačuvana
social share
Ako se neko i prepozna u mojim porukama to nije do mene već do njega  Smile
Pogledaj profil GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 12437
OS
Windows
Browser
Mozilla Firefox 35.0
Rinko Kikuči, nisam čuo za nju još od Vavilona... imam čudan utisak da je film koji je ona navodno gledala zapravo Fargo.
IP sačuvana
social share
Ako se neko i prepozna u jurkovićevim porukama, to nije do njega već do sebe
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 87602
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 35.0
  Nisam ja ovo preveo, samo kopiram.
  Imam čudni utisak da je autor filma gledao Nebrasku Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 87602
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 40.0

Rinko Kikuči, nisam čuo za nju još od Vavilona... imam čudan utisak da je film koji je ona navodno gledala zapravo Fargo.

Vaistinu je gledala Fargo.

Citat: zoranjurkovic5@gmail.com 06. Feb 2015, 20:35:12
  Nisam ja ovo preveo, samo kopiram.
  Imam čudni utisak da je autor filma gledao Nebrasku Smile

Pogrešio sam, autori su obradili urbanu legendu koja je nastala po konstrukciji nekih američkih novinara. Oni su pisali o Japanki koja se smrzla dok je tražila kofer sa parama iz Farga što je u neku ruku ironija sudbine. Braća Koen su Fargo takođe snimila po nekoj svojoj konstrukciji više događaja koji su se zbili. Oni su, kao što je poznato, iskombinovali samo jedan.

Da krenem redom i to od Kumiko koja je usamljena, tiha i prestara za svoj posao u mom nije napredovala zbog navedenih osobinajer nije poput svojih koleginica bila dovoljno glasna. Tipičan je primer otuđenog čoveka modernog doba i to se najbolje vidi u prvom delu filma koji se dešava u Tokiju, njenom prirodnom okruženju. U Japanu ona pronalazi prilično uništenu video kasetu na kojoj se osim imena Fargo i scene sa zatrpavanjem koferčeta ne vidi više ništa. Ubeđena je da se radi o dokumentarcu i da taj novac samo čeka da ga neko pronađe. Zbog situacije u kojoj se nalazi odlučuje se za tu sumanutu avanturu u kojoj scene teškog pesimizma na kratko menjaju one duhovite koje su proizvod sudara dve kulture.

Kumiko zbog svoje naracije i pesimizma definitivno nije za svakog. Meni se dopao zbog mnoštva detalja koji su u kombinaciji zvuka, slike i R.Kikiuči dobitna kombinacija koja je zaokružila celinu.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.094 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.