Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Kako bi ste se vi ponasali na mom mestu  (Pročitano 914 puta)
01. Mar 2005, 21:51:05
Clan u razvoju

Zodijak
Pol
Poruke 28
Dosla je godina kada cu se najverovatnije preseliti iz stana u kome od 1989 zivim sa porodicom.Stan je mali-jako mali za nas troje.Nikad mi nece biti jasno zasto tada 1989 keva i cale(tada su bili jos u braku) nisu uzeli bar za 20m2 veci stan pogotovu sto mi je keva rekla da su mogli da uzmu veci kako su hteli,posto je tad bila neka inflacija valjda a stan je kupljen na kredu,pa su rate bile smesne(na kraju je 1993 otplacen u celosti za neku mizeriju Smiley).Za ovaj stan me vezuju i lepe u ruzne uspomene.Vezuje me dosta toga ruznog,svadje mojih roditelja krajem 90-tih,pa razvod,pa agresivan otac,ne prepavane noci 2000-te godine u strahu da otac ne napadne majku...dakle pakao,s'druge strane,vezuje me i mnogo lepih i ne zaboravnih dogadjaja,zezanja kad sam bio klinac,igranja "autica",dovodjenja drustva kad furnemo iz skole,gledanja tekmi,pa u novije vreme(posle razvoda mojih),intimne i manje intimne sedeljke,"polu-zurke"...mnogo toga i lepog i ruznog to sto je bilo ruzno uglavnom sam i zaboravio,i sada gledam da se secam samo onih lepih stvari koje su mi se desile u zivotu u ovom stanu 15-tak proteklih godina.
Posle razvoda ja i burazer zivimo sa kevom.Dok je razvod trajao bili smo uz kevu tako da smo neke njene hirove i trpeli(tvdoglavost,konzervativnost,perfidnost,potreba da slaze ukoliko ce to dovesti do neceg dobrog...) da joj ne bi stajali na muku.Kada se sve to zavrsilo poceli su novi problemi izmedju nas troje,tacnije izmedju nje i nas dvojice,mislim nas dvojica se slazemo ali ona sa nama ne!
Stan ima 50-55m2 dnevnu sobu(keva spava na trosedu na rasklapanje)+spavacu koju delim sa burazerom+trepezariju preuredjenu u sobicu(naravno i kuhinju i kupatilo).Dakle malo i skuceno.Gde nastaju problemi.Pa najvise u nasoj privatnosti koju konzervativna keva ne moze da shvati najbolje,necu ni da pricam da nemogu da dovedem ribu da prespava kod mene a kamoli nesto vise.Recimo keva se utripovala da se "sve cuje",sto u prevodu znaci,ona oko ponoci legne na spavanje,ja i burazer naravno ne,i ona kaze da sve cuje,da cuje kad idemo u klonju,kad pricamo,kad pustimo tiho muziku,kad kuckam na tastaturi i slicno,posto mi ne legnemo tako rano.I onda ona dolazi jedno 5 puta i pocne da nam s*re da ne moze da zaspe,da ne moze da vodi firmu kad spava po 3 sata nocu,da ce se zbog nas razboleti,onda dodje na red skola pa vriska na mog burazera kako je po celu noc na internetu,da ce se ponovo uspavati za skolu,pa onda meni kaze da samo lencarim i da sam bahat...onda pocne da prica sve sto joj padne na pamet,naravno i mi se svadjamo sa njom...i to tako ide do 3 ujutru,posle toga ne mozes ni da zaspes od stresa.To je tako skoro svake noci sem petka i subote(weekend).Keva ne moze da shvati nasu generaciju,mislim ko od vas leze u ponoc-niko.Uglavnom na kraju svadje kaze da ce je ovaj stan ubiti!.
Plan za preseljenje u drugi stan postoji dugi niz godina,ali nismo hteli da ga realizujemo dok se formalno-pravno ne razresi situacija sa mojim roditeljima,deljenjem imovine i sl.To se 2003-2004 sredilo i sada se zna cije je sta.Tako da keva ima dobar deo tog stambeno-poslovnog prostora i ceo ovaj stan gde nas troje zivimo.Uvek se u nekom neformalnom razgovoru pomene da hocemo da se preselimo u dosta veci stan...u bliskoj buducnosti.Pre neki dan keva mi je rekla da je donela definitivnu odluku da se kupimo novi stan.Po njoj ovaj stan ce da je kosta zdravlja,kaze da niko nema svoj mir,nema intimu,"sve se cuje",misli da ce veci stan resiti problem u odnosima samnom i mojim burazerom.Ovaj stan bi onda verovatno izdavali i nista od namestaja ne bi nosili u novi stan,vec bi ga opremali od nule,posto keva nece nista da je asocira na prethodni zivot,zbog silnih problema sa mojim ocem koje sam napiso na pocetku.
Sta ona zeli.Ona misli da za nas troje je neki optimum 90-tak kvadrata,i to da svako ima svoju sobu+dnevna soba i 2 kupatila.Znaci neki 3-ipo-soban ili 4.soban.Pretpostavljam da ce vecina reci "pa sta hoces vise?".Jednostavno ja mislim da to nece resiti nase probleme.Naime ja imam 22 godine,burazer 18,a keva skoro 52.Mnogo velika razlika u generacijama da bi se razumeli i delili isti krov nad glavom.Varijanta da se ide na 2.mala stana ne ide,posto keva kaze da vise nikad u zivotu nece da zivi u skucenom prostoru(otkud znam ima neki trip valjda,15 godina zivi u 55m2) ima potrebu za velikim stanom...ok.Ja imam jedan predlog koji ponovo keva ne prihvata sada(rekao sam tvrdoglava strasno,sve ide na svoju ruku,pa makar se i opekla).Ja joj predlazem da za cenu tog stana napravimo duplo vecu kucu,a to je moguce,posto je moj drugar za nepunih 60H eur napravio kucu od 300m2,sa 5 ari placa na periferiji Beograda.Mislim da bi za nas troje kuca bila najbolje resenje,posto bi onda svako imao svoj "stan" ziveli bi izolovano,a opet pod istim krovom,ali problema koje sada imamo sa kevom,ne bi imali.Mogao bih da dovedem devojku da spava kod mene kad god hocu,posto bih imao poseban ulaz u kucu,mogao bih da slusam kad hocu glasnu muziku ne bi imao komsiluk da mi s*re...mislim nista od ovih problema ne bi imali.Majka misli da tih problema ne bi imali ni u velikom stanu,ali ja mislim da bi nam samo prvih pola godine-godinu dana to bilo ok.resenje i delovalo bi nam veliko,posto smo do sada ziveli u malom,ali posle bi bili isti problemi kao ranije,a mislim da u kuci ne bi to bilo.Dakle i sami znate da finansijski gledano obe stvari kostaju otprilike isto,ali keva kaze...da ne moze u ovom stanu da ceka godinu dana da se izgradi kuca,posto ce poludeti,a ja znam sigurno da cemo mi godinu dana i traziti stan posto dobar stan pogotovu te kvadrature sa lepom panoramom,dvostrano orijentisan tesko se moze naci brzo...
1.Ajde da cujem "moju" generaciju koja idalje zivi sa roditeljima njihova iskustva?
2.Ako ima nekog ko zivi u velikom stanu sa roditeljima nek kaze da li ima vise intime i privatnosti,
3.a voleo bih da cujem i srecnike koji imaju kucu,da mi kazu kakva je onda stvar sa uobicajnim svadjama usled razlike u godinama sa roditeljima
4.Sta bi ste vi uradili na mom mestu...

Pozdrav
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 86
Hm...Ovako,prvo cu da ti otprilike kazem kakvo je stanje kod mene, pa na osnovu toga da ti kazem moje misljenje, i da ces me tako najbolje razumeti.Moji su takodje bili razvedeni (bili-zato sto mi je otac umro pre 2 god.), mama je dobila stan od firme u kojem i sada zivimo nas troje (imam stariju sestru), otac mi je ziveo u kuci koja je ostala meni.Verovatno bi mnogi od vas pozeleli svoju sopstvenu kucu, ali ja jednostavno ne podnosim samocu i dosadu, tako da kad u kuci nisam sa drustvom, s devojkom,kad ne radim(jer mi je firma u kuci)...uglavnom sam kod mame i sestre u stanu.Sa mamom imam fantastican odnos, uopste svi u porodici smo jako ok medjusobno, tako da nemam problema u tolikoj meri sa njom, ali...50-e godine su za ljude veoma kriticne, tako da im smetaju neke stvari koje su nama skroz normalne kao muzika, sedenje za kompom, voznja auta na kratkim relacijama, kad radi tv, linija, komp u isto vreme itd,itd.Verovatno dolazi do nekog zamora u zivotu, neznam.
 Selidba u veci stan mislim da nije resenje, samo veci konfor, ali kako kaze ona stara "kad celjad nisu besna kuca nije tesna"...U kuci bi vec stvari mogle biti drugacije ali opet je pitanje vaseg odnosa, ako ostane napet, vlada mrzovolja...Mislim da bi najbolje bilo za vas troje kada bi ste seli i porazgovarali o tome kome sta smeta, i trudili se da to ispostujete.Neke stvari treba naucuti i kulirati, kod mene kad pocne frka tog tipa ja i sestra se samo pogledamo i to je to, ne nastavljamo se sa kevom, ona se izgrmi i idemo dalje.
 Toliko, nadam se da ces bar nesto korisno izvuci iz ovoga, srecno!!!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak
Pol
Poruke 28
Citat: bolle
ali ja jednostavno ne podnosim samocu i dosadu, tako da kad u kuci nisam sa drustvom, s devojkom,kad ne radim(jer mi je firma u kuci)...uglavnom sam kod mame i sestre u stanu.

Ja bih voleo samo nedelju dana da se odmorim od svih na taj nacin...sam u svom stanu,wow...upravu si vremenom samoca dosadi,sigurno bi i ja isao cesto kod keve,ali imao bi svoj mir,i recimo primer,burazera keva za*ebava,on bi mogao u svakom trenutku da dodje da prespava kod mene,zar ne?.Ako mu se chatuje celu noc,a keva ga tera na spavanje,mogao bi kod mene da cetuje i celu noc i ceo dan.Ako mu se gleda tekma,a keva gleda San Remo(kao veceras) mogao bi kod mene da gleda tekmu kad oce i koliko hoce...kad bih imao svoju kucu.
Citat
Selidba u veci stan mislim da nije resenje, samo veci konfor, ali kako kaze ona stara "kad celjad nisu besna kuca nije tesna"...U kuci bi vec stvari mogle biti drugacije ali opet je pitanje vaseg odnosa, ako ostane napet, vlada mrzovolja...

To i ja kazem,ali je keva ubedjena da veci stan donosi "po defaultu" mir.Evo pre pola cuke,buazer na chatu,ulazi keva u sobu u pidzami i kaze mu "kad ces da legnes" on njoj nesto u fazonu za 5.minuta,ona za 5-6 minuta ponovo ulazi,i ja joj kazem da li bi da smo sada u vecem stanu ona isto tako sada ulazila ili ne?e tu nije znala sta da kaze,samo je rekla "treba da imamo veci stan i da on ima dobre ocene u skoli"...znam ja to kad "celjad nisu besna kuca nije tesna",ali se plasim da nama nama i 200m2 bilo tesno(u prenesenom smislu naravno)

Citat
Mislim da bi najbolje bilo za vas troje kada bi ste seli i porazgovarali o tome kome sta smeta, i trudili se da to ispostujete.Neke stvari treba naucuti i kulirati, kod mene kad pocne frka tog tipa ja i sestra se samo pogledamo i to je to, ne nastavljamo se sa kevom, ona se izgrmi i idemo dalje.
  Toliko, nadam se da ces bar nesto korisno izvuci iz ovoga, srecno!!!

I mi je cooliramo kad pocne da prica gluposti,ali ja nekad ne mogu da izdrzim a da joj ne kazem, da time samo postize kontraefekat.Nekad joj ja i burazer kazemo da nisi 5 minta stajala nam nad glavom mi bi zavrsili,a sada ces morati da cekas jos 5 minuta.
Znas,znam ja da nije lepo da joj kontriramo,ali neki otpor mora da postoji jel ako se navikne na to da nema otpora kod nas,bojim se da joj se jos ne osladi,pa da pocne da cepidlaci za sitnice.

pozdrav
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Underpromise; overdeliver.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke Odustao od brojanja
Zastava 44°49′N - 20°29′E
mob
Apple iPhone 6s
Kako roditelji mogu uticati na decu, mogu i deca na roditelje. Da si je menjao pomalo, promenio bi je pa ti ne bi priseravala za svaku sitnicu. Znam po sebi. A znam i kakva je zvucna izolacija u Knezevini Mirijevo... hebalo majku.
Posto niste menjali na vreme majku, a to mogu i da razumem s obzirom na situaciju, bilo je vecih problema od pripitomljavanja na vase uslove zivota, onda vam lepo ostaje da kao i uvek otvoreno popricate. 99,5% svih problema moze tako da se resi, a zasto se svi toga plase ko djavo od krsta ja ne mogu da skontam.
Nikad nisam imao vecih problema sa roditeljima, sve se moze lepo objasniti.
Doduse nikad nisam imao burazera da delim sobu, al kontam da se medjusobno to da lakse dogovoriti....
Hoces da dovedes devojku i neko ti ne da?!
Lepo kazes samo suvu istinu... mi mozemo ovo da uradimo u mojoj sobi da nam bude lepo i da budemo sigurni, a mozemo da se po ovom minusu privatamo po kalemegdanu gde ce nas pola voajera srbije gledati i gde cemo garant zaraditi bar po neku upalicu ako ne i nesto gore.
Slicno sasvim logicno i istinito objasnjenje moze da se izvede za svaki problem, a svaki normalan roditelj ce nakon toga [ako ne i pre] dete pustiti da dovede devojku.
Ako pak nece, definitivno nije normalan, i onda se vise uopste ne pita.. ide se na silu.. uvedes do sobe devojku.. zakljucas... i udri milivoje.

E sad sto se samog stambenog prostora tice.
Za vas bi bio ideal da uzmete 2 stana jedan do drugog u istoj zgradi, sto se moze lako srediti sa ovom novogradnjom, skoro je prijatelj uzeo za sebe, zenu i za oca i majku posto su bolesni.
Sve neke druge varijante se ne razlikuju previse od sadasnje situacije.. ma koliko veliki stan bio cuje se sa kraja na kraj ako se bas neko potrudi da cuje.

A samo naslovno pitanje "Kako bi ste se vi ponasali na mom mestu" gledajuci do sad tvoje postove... malo bih vise pokusao da resim probleme u svom zivotu jer sve ovo sto ti pitas i pises ove duge postove i za brata i za kevu .. sve je to dzaba kad niko od nas ne zna kako to sve izgleda u realnom opipljivom svetu.. mi mozemo da ti napamet dajemo savete, al ne mozemo da ti kazemo nista sto vec nisi i sam mogao skontati... Prvi korak u rasturanju bilo kakvog odnosa je gubitak komunikacije... misli o tome.
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Napomena: Moje privatne poruke, icq, msn, yim, google talk i mail ne sluze za pruzanje tehnicke podrske ili odgovaranje na pitanja korisnika. Za sva pitanja postoji adekvatan deo foruma. Pronadjite ga! Takve privatne poruke cu jednostavno ignorisati!
Preporuke za clanove: Procitajte najcesce postavljana pitanja!
Pogledaj profil WWW GTalk Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.067 sec za 16 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.