Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 27. Avg 2025, 21:02:08
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Otvoreni za promene  (Pročitano 952 puta)
27. Apr 2006, 09:40:36
Administrator
Capo di tutti capi

Underpromise; overdeliver.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke Odustao od brojanja
Zastava 44°49′N - 20°29′E
OS
Windows XP
Browser
Opera 8.50
mob
Apple iPhone 6s
Otvoreni za promene

Spadate li u grupu onih koji veruju da uvek sve treba da ide po starom, dobro utvrđenom ritmu, ili ste u svakom času spremni za novitete? U suštini, ovo pitanje može da se svede na to koliko ste fleksibilni.

Čestitamo ako imate sposobnosti kojima s lakoćom menjate stvari, ali treba razmisliti i o tome da se promene ne prave po svaku cenu i ponekad možda iz pogrešnih razloga. Razmislite o utisku koji ostavljate: osoba koja skače s jedne stvari na drugu plaši se obaveza, posebno ako stvari ne idu previše glatko. Ako vam u poslu i u vezi ne ide baš najbolje, nemojte odlaziti misleći: "Ukoliko ne može da bude savršeno, onda ne želim ni da se bavim time." Umesto da menjate devojku i radno mesto, razmislite o mogućnosti da promenite sebe.

Uvek procenite značaj koji bi neka promena mogla imati na vaš život, jer ako se ispostavi da načinjena promena ne ispunjava sva vaša očekivanja, nastavićete da tragate za nekim instant rešenjem koje vas opet neće u potpunosti zadovoljiti. Sledeći put kad odlučite da napravite neku drastičnu promenu u svom životu, posavetujte se s bliskim prijateljima i vidite šta oni imaju da vam kažu o tome. To ne znači da ste osoba koja nije u stanju da uradi po svome, već samo da će vaša odluka, kad je budete doneli, biti temeljnije zasnovana. Umesto da brže-bolje odlučujete o promeni posla kojim se bavite, popričajte sa šefom i otvoreno recite da biste voleli da dobijete neke stimulativnije zadatke. Uz malo kreativnog manevrisanja postići ćete više nego što ste mislili da je moguće.

Najbolje bi bilo kada biste u svakoj nedoumici bili u stanju da uzmete u obzir sve mogućnosti. Ne valja sužavati sebi izbor mogućih poteza, i to nemojte ni da radite. Uvek prvo pokušajte da popravite određene stvari umesto da odmah sanjate o drastičnim načinima za njihovu promenu. Radikalni rezovi ne moraju voditi do radikalnog uspeha. Štaviše, vrlo često se događa da stvari budu potpuno suprotne od onoga što ste očekivali kada ste menjali sebe, svoj emotivni život ili posao kojim se bavite.
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Napomena: Moje privatne poruke, icq, msn, yim, google talk i mail ne sluze za pruzanje tehnicke podrske ili odgovaranje na pitanja korisnika. Za sva pitanja postoji adekvatan deo foruma. Pronadjite ga! Takve privatne poruke cu jednostavno ignorisati!
Preporuke za clanove: Procitajte najcesce postavljana pitanja!
Pogledaj profil WWW GTalk Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Žena
Poruke 12370
OS
Windows 2000
Browser
Internet Explorer 6.0
ne volim bog zna kolike promene..ali sam svesna toga da su neke neophodne..navikla sam da svakoga jutra ustajem u 6, da prvo zabijem glavu u frizider, doruckujem, popijem kafu, istusiram se, sredim za posao, odem u kancelariju..itd...i na to sam navikla..ali ako bih znala da je bolje prvo se istusirati pa onda piti kafu, ili prvo oprati zube pa onda kosu..naravno da bih tako uradila..pitanje je radije zasto se menjati..neke su promene kazem neophodne..i obicno se radi o mnogo vecim stvarima a ne o pranju zuba i dorucku...ali kazem..spremna sam na promene fleksibilna u onoj meri u kojoj ja zelim da budem fleksibilna...Ne volim da zurim, ne ulecem grlom u jagode..sve dobro prmomilsim i onda menjam i to je to
IP sačuvana
social share
Veliki deo svog zivota propustila sam cekajuci da se stvari dese..same od sebe..a nisu se desile..plasim se da cu se jednog dana okrenuti..i iza sebe necu videti nista drugo do hrpu neostvarenih snova , zelja i nadanja, gomilu lazi, izrecenih i neizrecenih...gomilu promasenih investicija i ulaganja sebe...i tek onda cu shvatiti da su sve male stvari u zivotu prosle pored mene..dok sam ja trazila i cekala velike da se dese..nisam umela da citam znakove...trazila sam vise...
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Krajnje beznadezan

s'brda s'dola

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 14157
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.2
mob
LG 4X HD
ne volim promene,jbg takav mi horoskop.cak i kad sam potpuno svestan da je promena na bolje treba mi vremena da se naviknem.Desava se da odlazem promenu sve dok "ne dogori do nokata" a onda sam prinudjen na mnogo radikalniji potez
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

ljubav,cvece,drvece...

Zodijak Virgo
Pol Žena
Poruke 4109
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
ne volim promene,jbg takav mi horoskop.cak i kad sam potpuno svestan da je promena na bolje treba mi vremena da se naviknem.Desava se da odlazem promenu sve dok "ne dogori do nokata" a onda sam prinudjen na mnogo radikalniji potez

a,sto mi je ovo poznatoooo  Smile
IP sačuvana
social share

Sve sto se jednom desi
ne mora se nikad vise desiti.
Sve sto se desi dva puta,
desice se sigurno i treci put!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Iščeznuće problema kroz poricanje stvarnosti.

Zodijak Taurus
Pol Žena
Poruke 30885
Zastava Tatooine
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.13
Mali koraci pre velikog

Ivana Milaković 08.04.2008.

Kada se razmišlja o promenama u životu, često se o tome misli kao o nekom velikom zaokretu, o velikom koraku napred, inače ništa niste uradili. Međutim, ne mora tako da ide - i mali koraci mogu vam i te kako pomoći, bilo sami po sebi, bilo kao priprema za velike.

Ima onih koji, nezadovoljni svojim životom, odluče da ga promene iz korena (jer im postane očigledno da ga, u ovom trenutku, iz korena pogrešno vode, i da im se tako vođen život nimalo ne dopada). Onda reše da se zalete, pa kud puklo, da puklo - sve je bolje od ovog kako je sada, kada se osećaju bedno i deprimirano i uopšte ne vide čemu sve to. Ne kažemo da je pogrešno tako postupiti, ne ako vam tako odgovara. Ima ljudi kojima zaista baš takav pristup stvarima odgovara, i budu jako srećni nakon takve velike promene; osete se puni energije, volja za životom im je obnovljena, prepoznajete ih kao one koji se konstantno nečim bave, postižu lepe rezultate i kao da im ništa nije teško. Ako vam tako odgovara, super - ali ne odgovara svakom tako.

Neki ljudi bi voleli da promene svoj život, ali ih plaši da učine velike promene odjednom. Tada je sasvim u redu početi od nečeg manjeg. Želite da steknete nove kvalifikacije, ali vam je suviše neizvesno da upišete fakultet i upustite se u četvorogodišnje školovanje, a ne znate ni kako bi vam u vašim godinama (koje god da su) išlo školovanje? Probajte da upišete kurs - ako vidite da vam ide učenje, da uživate u tome, i na kursu ćete nešto naučiti, možda će vam to biti dovoljno za ono što želite da postignete, a moguće je i da ćete, ohrabreni uspehom, upisati fakultet. Razmišljate o započinjanju sopstvenog biznisa? Ne morate odmah davati otkaz, možete tražiti neplaćeno odsustvo. Oduvek ste sanjali da se popnete na tu-i-tu visoku planinu? Probajte prvo s nečim manjim.

Ovo nije uputstvo za korak-po-korak postizanje velikog uspeha, ovo je samo predlog da se prvo oprobate u nečemu manjem, a sličnom. To nije taktika koja će svakom odgovarati, ima onih koji nemaju strpljenja za to. Ipak, ima i onih koje uspeh u malom ohrabri da se oprobaju i u nečemu znatno većem - vide da im dobro ide, da uživaju u tome, da je to ono što žele, i onda, kad se tako ohrabre i uvere, bude im lakše da preduzmu onaj veći korak. Ili vide da im ne ide, da to nije za njih, da su imali pogrešnu predstavu o celoj stvari - razočaranje zbog neuspeha tada je manje nego da su se zaleteli s nečim većim, a i lakše je vratiti se na staro i odatle tragati za nečim drugim u čemu bi voleli da se oprobaju.

Ako mislite da bi ovakav pristup mogao da odgovara i vama - probajte!

Izvor: Krstarica
IP sačuvana
social share
"I find your lack of faith disturbing". Darth Vader
Pogledaj profil WWW Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Legenda foruma

Iščeznuće problema kroz poricanje stvarnosti.

Zodijak Taurus
Pol Žena
Poruke 30885
Zastava Tatooine
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.13
Moguće je promeniti svoj život

Ivana Milaković 12.04.2008.

Promeniti svoj život, naročito ako je potrebno (ili jednostavno želite) promeniti ga mnogo je velika stvar. Toliko velika da vam se čini da je, maltene, potrebno biti heroj kako biste se odvažili na to. A onda pogledate oko sebe i shvatite da uopšte nećete biti jedini koji to čine.

Promene su teške. One nas plaše. Čak i ako nam se naš život, takav kakav je sada, nimalo ne dopada, nije nimalo lako usuditi se da nešto menjate. Po principu da je bolje poznato zlo, nego nepoznato dobro. Ima dosta istine u toj izreci, ma koliko to čudno zvučalo. Jer, to "poznato zlo" je nešto o čemu puno toga znate, znate kako se opstaje u takvim okolnostima, šta vas čeka. Čak i ako vam se ono što vas čeka ne sviđa, ipak je taj osećaj poznatog u nekoj meri umirujući, uliva neku sigurnost. A upustiti se u menjanje uvek sa sobom donosi rizik. Svakako, promenu biste pokušali s jasnim ciljem da nešto poboljšate u životu, ali šta ako vam ne uspe, nego bude još gore? Ili, šta ako vam uspe, a onda ustanovite da je to što ste mislili da želite zapravo još gore od onoga na čemu ste bili? I još ispadne da se na staro ne možete vratiti... Plus se i u tom novom, makar stvarno bilo poboljšanje, treba snaći, treba naučiti neke nove stvari, prilagoditi se, nema one udobnosti poznatog. Zastrašujuće.

Kad tako pogledate stvari, čini vam se da je svako ko se usudio da nešto menja, naročito ako je to što menja veliko, pravi pravcati heroj. Ludo hrabar - ili samo lud. I onda, čak i ako sami zaista želite nešto da promenite u svom životu, čini vam se da niste vi za to, jer niste veliki heroj. Niste vi ništa veliko, vi ste samo mali vi. Kako ćete vi to?

Kada vas uhvate takve misli, pogledajte oko sebe. Magazini su puni priča o ljudima koji su nešto promenili u svom životu i jako su zadovoljni time. Malih ljudi, običnih ljudi. Nekadašnja službenica koja je ostala bez posla i sa dve prijateljice koje su bile u sličnoj situaciji pokrenula firmu, i krenulo im je. Radnica te-i-te firme, firma otišla pod stečaj, ona ostala bez prihoda a sa dvoje male dece, prošla "pod stare dane" (nije bukvalno stara, samo se osećala starom da uči nešto novo) nekakvu obuku, uspešno je završila, radi posao o kakvom nekad ni sanjala nije, i dobro joj je. Žena koja je od hobija napravila uspešan biznis. I tako redom - a promene ne moraju biti na poslovnom planu, može i nešto drugo - bilo šta drugo.

Eh, priče u magazinima... Pogledajte i oko sebe. Tu su ljudi koje vi lično znate. Danas skoro svako zna nekog ko je napravio neku krupnu promenu u svom životu, ili je upravo pravi, ili bar zna nekog ko zna nekog takvog. Nekome uspe, nekome ide teže, ali, u principu, snađu se nekako ljudi. Nisu nikakvi heroji. Nisu ni genijalci. A uspelo im je.

Promene nisu samo za heroje, ni samo za velike ljude. Svako ko to stvarno želi (naravno, ako ne želite ništa da menjate, ili možda želite samo neku sitnicu, i to je sasvim u redu) može da promeni svoj život. Nije lako, biće teških momenata, i teških perioda, i zastoja, i razočaranja... Ali je izvodljivo. Toliko mnogo ljudi je uspelo i uspeva i dalje - nema nikakvog razloga da ne uspete i vi. Srećno!

Izvor: Krstarica
IP sačuvana
social share
"I find your lack of faith disturbing". Darth Vader
Pogledaj profil WWW Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 27. Avg 2025, 21:02:08
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.084 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.