Hocu da Ubacim ubuntu u virtual PC (ako neko zna sta je to) ali imam problem,butuje ga lepo i kad stisnem "instal ubuntu" on izbaci crn ekran i tako stoji pola sata ... Nije problem u virtual pc-ju instalirao sam preko njega i android i mnoge druge sisteme. zna li neko resenje?
Jedan moj prijatelj kaže: "Lepota je u oku posmatrača" Mada i sam volim ponekad da ga malo doteram, slažem se sa njim da je funkcionalnost na prvom mestu. Iskerno za sada nisam imao neke veće bagove, opekao sam se davno sa partial upgrade, samo safe. Što se tiče stabilnosti, lično mislim da u najvećoj meri sam korisnik doprinosi nestabilnosti sistema, bilo da je Linux ili Windows u pitanju. I na jednom i na drugom imam sve i svašta, ali debelo razmišljam šta i kako radim. Ruku na srce Alpha 1 izlazi tek za koji dan i sigurno do finalne verzije biće krš bagova, ali omatorilo se na tome pa lako izlazim na kraj sa tim. Zato mislim da sa stabilnošću neće biti problema, naravo treba sačekati bar 15-tak dana nakon izlaska finalne verzije, Obično se požuri sa instalacijom čim izađefinalna verzija, što je po meni pogrešno. Uvek treba sačekati i videti da nije neki bag zaostao.
p.s
Sve ovo vozim na kanti Athlon 64 3500+ Gigabyte ga-k8nsc-939 Asus 7600GS Silent 2GB memorije
Tako da o nekoj velikoj zahtevnosti i ludo jakim mašinama, za sada nema reči.
@spaled
Video sam, malo kasno tvoje pitanje vezano za grub. Ako nisi do sada ništa uradio, ne bih ti preporučio da to radiš na taj način. Postoji puno lakši način za to. Imaš programčić koji se zove StartUP-Manager, nađeš ga u Sinaptiku i instaliraš. Kada otvoriš programče, kartica gde piše Boot-options i default operating system, u padajućem meniju odabereš koji hoćeš da bude prvi. Pošto sam razumeo da imaš dual boot i želiš da se Windows prvi podiže. Takođe imaš i opciju za koliko sekundi da startuje OS. Ostale opcije ne moraš da čačkaš ako je ostalo sve u redu. Default je 10 sekundi, ti možeš da smanjiš ili povećaš tu vrednost..
« Poslednja izmena: 29. Nov 2011, 09:11:06 od brmbisa »
Hocu da Ubacim ubuntu u virtual PC (ako neko zna sta je to) ali imam problem,butuje ga lepo i kad stisnem "instal ubuntu" on izbaci crn ekran i tako stoji pola sata ... Nije problem u virtual pc-ju instalirao sam preko njega i android i mnoge druge sisteme. zna li neko resenje?
Probaj sa VMware masinama radi sigurno, ako bas hoces da resis sa virtual PCjem probaj prvo neku ili stariju verziju ubuntu-a, poslednji pravi probleme sa grafikom (taj deo posle boot-a kada treba da podigne gnome), ako bas hoces zadnju verziju kada ti izadje boot screen stisni F6 i selektuj "nomodeset" opciju, ako i to ne prodje u malo vecem problemu si i trebace malo vise vremena da se resi Nadam se da sam pomogao
Убунту 12.04 се, како време одмиче показује као све стабилнија дистрибуција која је, са у почетку незавидним бројем багова, лагано позиционира на очекивано место кад је у питању стабилност оперативног система...
Обзиром да се лагано приближава и нова верзија, да ли је неко већ испробао како изгледа 12.10 у тренутној Алфа фази?
Koristim Ubuntu 12. 04, i bio sam veoma zadovoljan sve dok nisam otkrio problem sa bluetooth-om. Naime ostvarim konekciju sa telefonom (samsung-bada), ali nikako ne mogu da prebacujem fajlove. Kad pokušam sa računara na telefon, dobijem poruku "unable to find service record", u suprotnu stranu "unable to conect". Podesio sam personal file sharing ali opet ništa. Molio bih za pomoć ukoliko je neko već rešio ovaj problem.