Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 18. Jul 2025, 23:13:33
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Biju i šikaniraju za državne pare  (Pročitano 674 puta)
14. Jan 2012, 21:20:05
Svedok stvaranja istorije

Sreća je kada ti smrt zakuca na vrata a ti nisi tu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15304
Zastava Сремска Митровица
Browser
Mozilla Firefox 9.0.1
mob
Alcatel 
BEOGRAD 14. 01. 2012

PRESS

pravi dvorski cirkus na belom dvoru - Ispovest bivŠeg PR asistenta na dvoru KaraĐorĐeviĆa otvorila Pandorinu kutiju
Kraljevski tretman: Biju i šikaniraju za državne pare

Sve je tačno - Pressu se javilo još nekoliko bivših službenika Aleksandra i Katarine Karađorđević, koji su potvrdili da je odnos prema zaposlenima ponižavajući, zbog čega radnici stalno dolaze i odlaze

Ispovest Gordane Ćosić (27) iz Beograda, koja je tokom osam meseci rada kao PR asistent na dvoru neprestano šikanirana i maltretirana, otvorila je Pandorinu kutiju i, što je najgore, pokazala da građani Srbije izdvajaju oko 400.000 evra godišnje za bahatost Aleksandra i Katarine Karađorđević i njihovog obezbeđenja.

Posle ispovesti devojke, koja je na kraju čak dobila i batine na dvoru od pripadnika princezinog obezbeđenja M. R., našoj redakciji javilo se još nekoliko bivših službenika Karađorđevića. Simptomatično je da su svi i dalje veoma uplašeni, iako uglavnom već odavno ne rade na dvoru.

Prekršajna prijava

Ponižavanje i maltretiranje na dvoru preživela je i S. M. (ime poznato redakciji), koja je tamo radila nekoliko meseci.

- Na dvoru se prema zaposlenima odnose veoma loše, ali niko ne sme da o tome javno govori. Zato je Gordanina hrabrost za svaku pohvalu. Javna je tajna da su svi koji tamo rade pod ogromnim stresom. Odnos princeze Katarine prema zaposlenima je ponižavajuć. Ja sam izdržala jedno vreme, a onda sam rešila da dam otkaz, jer nijedan posao nije vredan zdravlja. Da mnogo toga nije u redu govori i činjenica da ljudi stalno dolaze i odlaze. Nisam tome prisustvovala, ali čula sam da su padali i šamari - priča S. M. (26), koja nas je molila da joj ne otkrivamo ime jer se plaši kako bi na to reagovao njen sadašnji poslodavac.

Porodica Gordane Ćosić najavljuje krivičnu prijavu protiv nasilnika sa dvora.

- Prekršajna prijava protiv M. R. je podneta, a podneću i krivičnu prijavu. Biću zadovoljna ako bude bio kažnjen bar sa sto dinara za ono što je uradio - kaže Gordana, ističući da ima podršku kolega koji još rade na dvoru, a plaše se da se javno oglase.

Istoričar Miodrag Janković kaže za Press da Karađorđevići dobijaju ogroman novac iz budžeta na ime održavanja dvorskog kompleksa, ali da od tog novca tamo godinama ništa nije popravljeno.
Koliko je država izdvajala za dvor
2005.     120.000.000
2006.     135.000.000
2007.     90.0000.000
2008.     20.000.000
2009.     30.000.000
2010.     40.000.000
2011.     40.000.000
Ukupno 475.000.000   

- Važno je da je aktivirana dvorska kuhinja, da se tamo okupljaju razni beogradski džabalebaroši, da se plaća posluga, prave prijemi... Ceo Beograd priča o skandalima na dvoru, o preterivanjima u svakom pogledu. Nije tajna da se princeza Katarina ponaša prema ljudima arogantno, kao neka strašna azijska kraljica. Strani ambasadori se žale da im Karađorđevići stalno traže novac, pravdajući to nekakvim humanitarnim akcijama, koje još niko nije istražio - priča on.

Naš sagovornik ne krije da mu dešavanja na dvoru liče na cirkus:

- Najgore je što taj cirkus prilično košta državu Srbiju i njene građane.

Janković kaže da bi neka državna institucija morala da istraži ko je naredio da se Karađorđevićima uplaćuje toliki novac.
Ko kontroliše novac

- Građani Srbije traže odgovor na pitanje ko je potpisao te uplatnice i da li za to ima odluku Vlade i Skupštine. Takođe, očekujemo odgovor na pitanje kako je moguće da ljudi koji rade tamo dobijaju batine, a plaćeni su kao fizički radnici na železničkoj stanici. Ne čudi me što su počeli da biju, tamo će tek da uslede haos i obračuni, u igri je veliki novac. Jedan srpski uglednik mi je na pitanje šta on traži u Krunskom savetu odgovorio: „Rekli su mi biće para" - navodi Janković, i dodaje da je dokazao da Aleksandar i nije prestolonaslednik.
Kompletan tekst pročitajte u štampanom izdanju Pressa
Komentari na www.pressonline.rs

Ispovest Gordane Ćosić (27) izazvala je izuzetno interesovanje čitalaca Pressa. Na našem sajtu www.pressonline.rs objavljeno je za samo nekoliko sati više od 150 komentara. Prenosimo neke od njih:

- Hvala devojci što se usudila da kaže istinu o princezi. Svi zaposleni dobro znaju da je u pitanju nemilosrdna osoba bez trunke saosećanja.

- Ovo je priča koja se već godinama priča po Srbiji. Ali svi su ćutali. Ovo je prvi put da je neko javno progovorio. Treba proveriti koliko je radnika kraljevski par promenio. Nemoguće je da su svi bili loši.

- Celu ovu priču na stranu, iako je tragična, zašto dvor i dalje postoji? Zašto Beli dvor nije muzej, nego je dom gomili beskorisnih i neproduktivnih ljudi?

- Verujem da je ovo istina, jer je pre dve godine moja drugarica dobila ponudu da radi na dvoru i kada je pošla na razgovor, tamo je naišla na dečka koji joj je rekao da joj je bolje da beži odatle, jer se prema zaposlenima ophode kao prema robovima. Strašno, sramota!

- Pod hitno država treba da se umeša i vidi o čemu se ovde radi. Nemoguće mi izgleda da devojka ovo izmisli. Dvor dobija pare iz budžeta, a samim tim od nas građana, i još treba da nas biju.

- Iz više izvora sam čula za ovakvo ponašanje na dvoru od ljudi koji su tamo radili. Svi su pobegli posle par meseci, nije se moglo izdržati. Kažu da „princeza" samo uleti kao hijena i ne bira način kako da nekoga povredi. Užasna žena. A mi jadni narod ove jadne Srbije ih izdržavamo. Sramota.

Violeta Nedeljković, Jelena Milošević, Beograd
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 36621
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 9.0a2
mob
Sony xperia
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 18. Jul 2025, 23:13:33
nazadnapred
Prebaci se na:  
Oznake: avne Biju pare
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.085 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.