Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 24. Jul 2025, 09:11:29
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
2 3 ... 6
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: LCD ili Plazma tv !!!!!!!  (Pročitano 31885 puta)
04. Nov 2009, 17:39:36
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 121
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
Mozeli mi neko reci razliku izmedju LCD i Plazma Tv i sta je bolje. Unaprijed hvala

Obavestenje: Poruka je preseljena od strane moderatora shone83 (Vreme: 05. Nov 2009, 14:15:22)

Obavestenje: Poruka je preseljena od strane moderatora Belgrade (Vreme: 13. Nov 2009, 14:27:07)
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Pesaci su dosadni,pesaci su spori zato ih obori.

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 1239
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.4
mob
Nokia N8
Jesu li LCD televizori bolji i isplativiji od plazmi ili je situacija obrnuta? Analizirali smo aktuelno stanje na tržištu u Kragujevcu i razvoj obe tehnologije, da bismo pronašli odgovor…

Najpre valja objasniti zašto ovde nećemo govoriti o starim dobrim televizorima s katodnom cevi (CRT – eng. cathode ray tube). Naime, iako je još uvek reč o najpovoljnijim televizorima na tržištu, oni se mahom više ne proizvode i ponuda se uglavnom svela na stare zalihe uređaja s manjim dijagonalama ekrana. Ukratko, ukoliko želite jeftin televizor za manju sobu, CRT će biti dobar, no ukoliko želite uživati u vrhunskom kvalitetu slike u high definition (HD) rezoluciji, morate odabrati ili LCD ili plazma televizor.

Takođe, u obzir nećemo uzeti ni televizore s pozadinskom projekcijom. Oni svoju namenu, zbog vrlo velikih dijagonala po relativno niskoj ceni, uglavnom imaju u kafićima i konferencijskim salama. To u kombinaciji sa slikom, koja je ipak slabijeg kvaliteta od one kod LCD-ova ili plazmi, čini ovu vrstu televizora manje atraktivnim izborom za kućne korisnike.

S druge strane, među standardima koji tek dolaze, nalaze se i OLED televizori, no oni su na tržištu još uvek toliko retki, da o njima u ovom trenutku možemo govoriti samo kao o tehnologiji koja obećava.

Osnovne razlike:

LCD i plazma televizori dele nekoliko zajedničkih osobina: tanki su i mogu imati vrlo velike dijagonale ekrana, 100 centimetara i više. Ali, razlika je u tehnologiji prikaza slike. LCD (eng. liquid crystal display – prikaz tečnim kristalima) zaslon se sastoji od tečnih kristala smeštenih između dve staklene ploče, a slika se dobija promenom električnog napona u kristalima. Plazma, s druge strane, koristi matricu s malenim ćelijama plina koji opet reaguju na različiti električni napon.

Prednosti i nedostaci:
Lcd

Obe tehnologije imaju svoje prednosti i nedostatke. Na papiru, plazma tehnologija ima bolju sliku: bolji prikaz crne boje, bolji kontrast i bolje vreme odaziva. No, LCD polako dobija bitku na duge staze, jer je reč o tehnologiji koja se masovno koristi za proizvodnju računarskih monitora, te danas bolji LCD-ovi gotovo u svim ovim aspektima dostižu plazma televizore. Uzsto, LCD ima nekoliko prednosti – manja potrošnja energije, bolja trajnost, te nedostatak tzv. burn-in efekta – naime, plazma televizor nakon dužeg vremena korišćenja dobija vidljive tragove, koji kao da su urezani u sam ekran, dok je kod LCD-a ta pojava gotovo nepostojeća.

Burn-in efekat zvuči nezgodno, ali u praksi se pojavljuje tek nakon stvarno dugog vremena, kao što je to slučaj sa ovim 25 godina starim CRT ekranom. Ne morate brinuti da će se tako nešto dogoditi vašoj plazmi, osim ako ne planirate da je imate stvarno jako dugo.

preuzeto sa jednog sajta
IP sačuvana
social share
Ima jedno prorocanstvo koje kaze da ce nas Srba ostati taman toliko da cemo svi moci da stanemo pod jednu krusku.A u tom slucaju svi ostali ce stati pod jedan maslacak i to bez da se guraju.
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 121
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
Da li se LCD tv moze koristiti kao monitor
Dali plazma Tv se moze koristiti kao monitor
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

1389 Косово Србија 1389

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 5508
Zastava КРАЉЕВИНА СРБИЈА
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.4
mob
Nokia N95 8GB HTC HD2
И ја сада треба да купим лцд је много бољи односно има бољу резолуцију хд резолуцију
бржи одзив слике итд..и наравно скупљи су доста..за лцд знам да може као монитор а
за плазму не знам...сада имаш још новију технологију лед али су јако скупи...
IP sačuvana
social share
За Србе са Косова пасоша нема, а Бразилац га добија без проблема!
Црвена Звезда...Спартак Москва...Олимпијакос...три клуба...две боје...једна Вера...Православна Браћа.. Боље је умрети храбро,него живети живот роба, и зато борим се,борим с вером у себе и Бога!!!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

cappo di tutti cappi

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 6498
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
mob
Samsung s3

ja imam plazmu 107cm i moze da sluzi kao monitor
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 8705
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.5.4
mob
HTC Tattoo

LCD sigurno može,moj drugar koristi LCD sa HD rezolucijom i slika je bezobrazluk,nema lagova,za ove slabije ne znam,ali ovi u full HD rezoluciji 100 posto mogu komforno da se koriste. Smile

Plazma televizori imaju oštriju sliku,i boje su realnije,A LCD televizori su dugovečniji i jeftiniji,sad ne znam tačno,zaboravio sam,ali bar 2 puta duže traju LCD ekrani u odnosu na Plazmu. Smile

IP sačuvana
social share
"Bogu hvala vek i po proživeh u zdravlju i radu,slutim da mi je vreme umirati,te ove reči govorim u pero
prijatelju advokatu Miliću,jer u vas deco sve zajedno nemam ni malo poverenja.Žao mi je što ste moji
a ne deca nekog mog neprijatelja.Ko je vas poznavao,ni pakao mu neće teško pasti.
Što se tiče moje imovine,aaa to vas najviše zanima,mogu vam saopštiti sledeće:Sve što imam ostavljam samom sebi."

PANTELIJA
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

1389 Косово Србија 1389

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 5508
Zastava КРАЉЕВИНА СРБИЈА
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.4
mob
Nokia N95 8GB HTC HD2
Плазма никако нема бољу слику има лошију резолуцију и шири слику лцд има много бољу слику...

IP sačuvana
social share
За Србе са Косова пасоша нема, а Бразилац га добија без проблема!
Црвена Звезда...Спартак Москва...Олимпијакос...три клуба...две боје...једна Вера...Православна Браћа.. Боље је умрети храбро,него живети живот роба, и зато борим се,борим с вером у себе и Бога!!!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 9046
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
mob
Alcatel One Touch
Jesu li LCD televizori bolji i isplativiji od plazmi ili je situacija obrnuta? Analizirali smo aktuelno stanje na tržištu u Kragujevcu i razvoj obe tehnologije, da bismo pronašli odgovor…

Najpre valja objasniti zašto ovde nećemo govoriti o starim dobrim televizorima s katodnom cevi (CRT – eng. cathode ray tube). Naime, iako je još uvek reč o najpovoljnijim televizorima na tržištu, oni se mahom više ne proizvode i ponuda se uglavnom svela na stare zalihe uređaja s manjim dijagonalama ekrana. Ukratko, ukoliko želite jeftin televizor za manju sobu, CRT će biti dobar, no ukoliko želite uživati u vrhunskom kvalitetu slike u high definition (HD) rezoluciji, morate odabrati ili LCD ili plazma televizor.

Takođe, u obzir nećemo uzeti ni televizore s pozadinskom projekcijom. Oni svoju namenu, zbog vrlo velikih dijagonala po relativno niskoj ceni, uglavnom imaju u kafićima i konferencijskim salama. To u kombinaciji sa slikom, koja je ipak slabijeg kvaliteta od one kod LCD-ova ili plazmi, čini ovu vrstu televizora manje atraktivnim izborom za kućne korisnike.

S druge strane, među standardima koji tek dolaze, nalaze se i OLED televizori, no oni su na tržištu još uvek toliko retki, da o njima u ovom trenutku možemo govoriti samo kao o tehnologiji koja obećava.

Osnovne razlike:

LCD i plazma televizori dele nekoliko zajedničkih osobina: tanki su i mogu imati vrlo velike dijagonale ekrana, 100 centimetara i više. Ali, razlika je u tehnologiji prikaza slike. LCD (eng. liquid crystal display – prikaz tečnim kristalima) zaslon se sastoji od tečnih kristala smeštenih između dve staklene ploče, a slika se dobija promenom električnog napona u kristalima. Plazma, s druge strane, koristi matricu s malenim ćelijama plina koji opet reaguju na različiti električni napon.

Prednosti i nedostaci:
Lcd

Obe tehnologije imaju svoje prednosti i nedostatke. Na papiru, plazma tehnologija ima bolju sliku: bolji prikaz crne boje, bolji kontrast i bolje vreme odaziva. No, LCD polako dobija bitku na duge staze, jer je reč o tehnologiji koja se masovno koristi za proizvodnju računarskih monitora, te danas bolji LCD-ovi gotovo u svim ovim aspektima dostižu plazma televizore. Uzsto, LCD ima nekoliko prednosti – manja potrošnja energije, bolja trajnost, te nedostatak tzv. burn-in efekta – naime, plazma televizor nakon dužeg vremena korišćenja dobija vidljive tragove, koji kao da su urezani u sam ekran, dok je kod LCD-a ta pojava gotovo nepostojeća.

Burn-in efekat zvuči nezgodno, ali u praksi se pojavljuje tek nakon stvarno dugog vremena, kao što je to slučaj sa ovim 25 godina starim CRT ekranom. Ne morate brinuti da će se tako nešto dogoditi vašoj plazmi, osim ako ne planirate da je imate stvarno jako dugo.

preuzeto sa jednog sajta
  Prijatelju,tehnologije napreduju,pa tako i plazme(narocito u Kragujevcu... Smile)Ako imas kinte,uzmi pioner Quro-plazmu(ovo ti kaze ponosni vlasnik LCD-a Samsung 40 inchi... Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 8705
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.5.4
mob
HTC Tattoo
Плазма никако нема бољу слику има лошију резолуцију и шири слику лцд има много бољу слику...

Za sliku grešiš,plazma ima realniji prikaz boja,pogotoov crne koja na LCD ekranima nikako nije kako treba. Smile

I ako ima lošiju sliku,lošiju rezoluciju,kraće traje od LCD ekrana,pa zašto je onda skuplja plazma.
« Poslednja izmena: 04. Nov 2009, 20:22:04 od diletant »
IP sačuvana
social share
"Bogu hvala vek i po proživeh u zdravlju i radu,slutim da mi je vreme umirati,te ove reči govorim u pero
prijatelju advokatu Miliću,jer u vas deco sve zajedno nemam ni malo poverenja.Žao mi je što ste moji
a ne deca nekog mog neprijatelja.Ko je vas poznavao,ni pakao mu neće teško pasti.
Što se tiče moje imovine,aaa to vas najviše zanima,mogu vam saopštiti sledeće:Sve što imam ostavljam samom sebi."

PANTELIJA
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

cappo di tutti cappi

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 6498
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.80
mob
Samsung s3

ako si koristio oba ( imas ih kuci) ok, u suprotnom lupas!
JA ih imam oba!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
2 3 ... 6
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 24. Jul 2025, 09:11:29
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.058 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.