Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 20. Jul 2025, 10:27:48
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Posni slatkisi  (Pročitano 13429 puta)
26. Nov 2008, 11:56:42
Veteran foruma
Svedok stvaranja istorije

Ne Diraj Tigra Dok Se Igra!

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 23881
Zastava Izgubljena u vremenu i prostoru
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Šareni posni kolač

Sastojci

5 šoljica (za crnu kafu) šećera
4 šoljice vode
3 šoljice ulja
prašak za pecivo
24 kašike brašna
kakao, posna čokolada

Način pripreme

Umutiti šećer, vodu i ulje, dodati brašno i prašak za pecivo. U pola testa staviti kakao, pa u tepsiju sipati (samo na sredinu tepsije) naizmenično crno i belo testo dok se sve ne istroši. Kolač se može preliti čokoladom ili se u testo, po želji, mogu dodati seckani orasi. Peći na 200 stepeni oko pola sata.

Vreme pripreme: 45 minuta

Izvor: Krstarica
IP sačuvana
social share
Ja sam andjeo sa neba i bezobrazna kad hocu, ja cutim, al` kad treba pevam danju pevam nocu, zahtevna k`o dete, a u dusi sam romantik, ja se klonim svake stete, al` za frkom sam fanatik

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 23881
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Posne bombice s kikirikijem

Sastojci

150 grama nepečenog kikirikija
250 grama margarina
600 grama brašna
1 šoljica za kafu ulja
100 grama šećera
1 vanilin šećer
200 grama prah šećera

Način pripreme

Umutiti margarin, ulje i šećer, pa dodati brašno i prašak za pecivo. Umesiti pa dodati seckani kikiriki i praviti male bombice.

Ređati ih u pleh od rerne (ne treba ga podmazivati). Od navedene količine bude oko 65 kolača. Peći u zagrejanoj rerni na umerenoj temperaturi dok ne porumene (oko 20 minuta).

Vruće bombice uvaljati u prah šećer pomešan s vanilom. Što duže stoje, to su slađe.

Vreme pripreme: 60 minuta

IP sačuvana
social share
Ja sam andjeo sa neba i bezobrazna kad hocu, ja cutim, al` kad treba pevam danju pevam nocu, zahtevna k`o dete, a u dusi sam romantik, ja se klonim svake stete, al` za frkom sam fanatik

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 23881
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Posna torta sa medom

Sastojci

1 šolja meda
1 šolja vode
1 kašičica sode bikarbone
brašno prema potrebi (da testo ne bude tvrdo)
2 šolje šećera
3 šolje oraha
3 kašike ulja
2 kašike ruma
2 kašike kakao praha
malo soka od limuna
150 grama šećera u prahu
1 šolja mlevenih oraha

Način pripreme

Zamesite testo od vode, meda, ulja, sode bikarbone i brašna gustine kao za svaku tortu. Pecite ga na umerenoj temperaturi dok ne porumeni, izvadite iz rerne i ohladite. Ušpinujte šećer sa šoljom vode tako da bude gust kao za slatko. Dodajte mlevene orahe, rum, kakao i malo soka od limuna. Sve izmešajte, sklonite sa šporeta i ohladite. Presecite ispečenu koru po sredini da biste dobili dve jednake kore. Premažite ih nadevom. Šećer u prahu mutite sa rumom u porculanskoj posudi dok šećer ne dobije modru boju. Prelijte tortu šećernom glazurom. Secite je tek kada se glazura osuši.

IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 23881
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Posne jabučice

Sastojci

300 grama šećera
400 grama oljuštenih i narendanih jabuka
100 grama mlevenog badema
1 limun

Način pripreme

Ušpinovati šećer sa vodom, pa u ukuvan sirup dodati jabuke i kuvati ih dok ne postanu mekane, a sirup gust. Skuvane jabuke skloniti sa vatre, pa im dodati struganu limunovu koru i samleveni badem. Izmešati i ohladiti. Rukama oblikovati jabučice, a da se ruke ne bi lepile posuti ih sitnim šećerom. Peteljke jabučica napraviti od čačkalica, a cvet od karanfilića.

IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 23881
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Suva pita

Sastojci

500 grama tankih kora
500 grama mlevenih oraha
150 grama suvog grožđa
500 grama šećera
malo ulja
limun
malo vode

Način pripreme

U podmazan pleh ređati po dve kore, svaku poprskati uljem, a preko svake druge stavljati nadev od mlevenih oraha, suvog grožđa i malo rendane kore od limuna. Ređanje završiti korom. Tankim nožem iseći pitu na kocke. Pitu peći u umereno zagrejanoj rerni. Kada je pečena, preliti je vrućim sirupom i prekriti vlažnom salvetom. Pitu služiti kada se ohladi. Što duže stoji, pita je ukusnija.

IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 23881
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Posne rafaelo kugle s medom i lešnikom

Sastojci

250 grama margarina
250 grama meda
250 grama kokosa
200 grama lešnika
100-150 grama kokosa za posipanje

Način pripreme

Mikserom umutiti margarin i med. Dodati kokos i sve zajedno izraditi. Od dobijene mase otkidati komadiće, na dlanu iz razlepiti, staviti lešnik i formirati kuglicu. Uvaljati je u kokos i staviti u papirnu korpicu.

Vreme pripreme: 30 minuta
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 23881
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Žito torta

Sastojci

250 grama meda
1/2 flaše piva
200 grama šećera
300 grama brašna
1 kesica sode bikarbone

Fil

300 grama oraha
300 grama šećera
150 grama mlevenog žita
2 vanilin šećera
malo struganog oraščića

Način pripreme

Izmešati med i pivo, dodati sodu bikarbonu, brašno i šećer, pa zamesiti testo i od njega ispeći četiri kore. Ukuvati sirup od šećera i jedne čaše vode. Dodati mlevene orahe i mleveno žito, vanilin šećer i malo struganog oraščića. Filovati svaku koru, a celu tortu premezati filom i posuti mlevenim orasima.

IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 20. Jul 2025, 10:27:48
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.082 sec za 17 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.