IN < - Kur`an ispred nauke - >LO
<< < (138/156) > >> :: Odgovori!
Autor: konankos :
Kuran takođe govori o kamili koja nastaje od stijena na očigled hiljada ljudi , što je takođe nekome danas teško prihvatljivo , a ako bolje pročitamo Kuran videćemo da je to bilo teško shvatljivo i tadašnjim ljudima , da su tražili od Saliha da se ovo dogodi upravo zato jer su smatrali da je nemoguće .

Svašta nešto piše u tom Kuranu , ali nauka napreduje , tako da za neko vrijeme ćemo skontati kako su to kamen+voda +zrak = priroda =superinteligencija=razum . 

Ja kod kuće pokušavo da kolica zemlje pomiješam sa vodom ali dobivena smesa nije imala nikakve stvaralačke mogućnosti , verovatno je u pitanju količina , probaću sa troja kolica i buretom vode pa bum vam javil . 
Autor: Makros_Crni :
Teško da nauka može potvrditi postojanje jedžudža i medžudža. Jedan hadis kaže da je samo predhodnica njihove vojske tolika da će popiti more. Gde se tolika vojska može smestiti? Na površini planete sigurno nije, videli bi je. Za ogromnu šupljinu u zemlji, do sad bi znali.
Kolika mora da je pregrada koja ih je odvojila, gde se nalazi? Kaže se da će nas oni lako savladati, jes da imaju strele koje mogu dosegnuti nebo, ali i mi imamo puške, tenkove, avione, rakete, nuklearno oružje... I još je puno pitanja na koja je, ako se držimo doslovnog tumačenja, nemoguće dati odgovor.

Što se kamile tiče, takve priče ne smatram istinitim događajima. Ali stoji da one dobro pokazuju ljudsku prirodu i posmatram ih u tom smislu.
Čovek je takav da neda svoju zabludu i pored jakog dokaza. On je u stanju i uništiti ga, samo da nebi napustio svoja verovanja. Pogledaj samo sve  na ovom forumu. Koliko nas žmuri na neke dokaze samo zato što se ne uklapaju u naša verovanja. Koliko puta od sagovornika tražimo dokaz za neku tvrdnju a posle se svim silama borimo protiv njega.
Mislim na sve učesnike foruma, uključujući i sebe, jer svi mi imamo neke zablude, ne vezano za oblast.
Meni kao i tebi podjednako fantastično zvuče kazivanja o jedžudžu u medžudžu  , i logično je da svakom normalnom čovjeku djeluju tako , ja međutim vjerujem da je Allah svemogući , i ovaj njegov atribut shvatam doslovno , direktno ili kako god već hoćeš . 

Opet treba razlikovati Kuran i Hadis jer , niti jedan vam islamski autoritet nikada neće osporiti niti jedno slovce iz Kurana , dok je što se hadisa tiče postoji čitav niz velikih učenjaka koji su provjeravali autentičnost hadisa , i to se radi i dan danas , pogotovo su diskutabilni ovi o smaku svjeta , antihristi u tako to , ali ja baš i nisam neki stručnjak za hadis.

Inače zar nije nafantastičniji događaj od svih , stvaranje čitavog univerzuma od NIŠTA , pa ga ipak nauka uzima sasvim ozbiljno ! 
Autor: demcan :
Sto se tice Je`dzudza i Me`dzudza, to je mnogobrojan narod spomenut u Kur`anu dva puta, jednom u suri Kehf (vec sopmenuto u prici o Zul-Karnejnu), a jednom u suri Anbija, gdje se kaze:
 I kada se otvore Jedžudž i Medžudž i kada se ljudi budu niz sve strmine žurno spuštali
i približi se istinita prijetnja, tada ce se pogledi nevjernika ukociti. "Teško nama, mi smo prema ovome ravnodušni bili; mi smo sami sebi nepravdu ucinili!"

Postoje misljenja da su Jedzudz i Medzudz zapravo Kinezi i Mongoli, zato sto veoma slice njima u opisu Bozjeg Poslanika a.s., a i zbog mnogobrojnosti.
Postoji takodje misljenje da je prolazak Huna kroz "Vrata naroda" bio jedan od otvaranja ova dva naroda, a takodje i Mongloska osvajanja predvodjena Dzingis Kanom su bili od otvaranja Goga i Magoga.

U narodu stalno cujemo da ce "svijet preplaviti zuti mravi" tj. Kinezi. Zato je moje misljenje da se radi o njima.

Sto se tice njihovih napada sa strijelama, pored svih modernih oruzja koje posjedujemo, pa Allah je svemocan, i njemu je sve lahko.
Cujemo po TVu apokalipticne tvrdnje da ce uskoro da udari Sunceva Oluja nakon koje ce da se prekine elektricnog napajanja u svijetu. Ostacemo bez telefona, kompjutera, vraticemo se 600.godina unazad za 2, 3 dana. Te tvrdnje naucnici smatraju veoma mogucim.

Ako je to moguce, pa moguce je i da ostanemo bez sveg svog modernog naoruzanja i ponovo se vratimo na borbu strijelama. 
Brate , sve je moguće ali ova tvoja teza o strijelama mi djeluje malo nategnuto.  A i nevidim razloga da se vraćamo borbama , što je nužno da se borimo  , nužan je zrak , voda , žene , sloboda , ... nevidim nikakvu potrebu da se ljudi vraćaju borbama bilo srijelama bilo kuburama.
> Odgovori
^ Povratak na viši nivo
>> Sledeća strana
<< Prethodna strana