Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Britanac oboleo od raka kladio se na svoj život i dobio!  (Pročitano 692 puta)
02. Jun 2009, 08:47:15
Moderator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.0.10
mob
Apple 15
Neobična odluka Džona Mejtuza (59)
Britanac oboleo od raka kladio se na svoj život i dobio!
Autor: Blic online | Foto:Sky news | 01.06.2009. - 10:01

Jedan Britanac koji već nekoliko godina boluje od raka, kladio se da će preživeti duže od predviđenog roka i zaradio 5.000 funti, prenosi BBC.

Prvi na svetu koji se kladio na
sopstveni život
Džonu Metjuzu (59) iz Milton Kejnsa, utvrđena je 2006. godine dijagnoza tumora mezotelioma, oboljenja koje je povezano sa velikom izloženošću azbestu. Lekari su Metjuzu rekli da mu preostaje samo nekoliko meseci života.
On je položio dve opklade, obe od 100 funti sa šansom od 50 prema 1, da će biti živ u junu 2008. i 2009. godine.
Treći ulog će mu doneti dodatnih 10.000 funti ukoliko bude doživeo jun 2010. godine.
Ovaj udovac će za par dana podići svoj dobitak od 5.000 funti.
"Mislim da sam prva osoba na svetu koja se kladila na sopstveni život. Kada su mi saopštili dijagnozu, rekli su mi da je smrt izvesna. Nisam se mnogo uzbudio, jer svi moramo umreti jednog trenutka. Ali, ono što mi je bilo zanimljivo jeste koliko će to potrajati – nedeljama ili godinama", rekao je Metjuz.
On dodaje i da planira veći deo svog dobitka da pokloni u dobrotvorne svrhe, uključujući i Dobrotvorno društvo za borbu protiv raka Mekmilan.
Graham Šarp, portparol kladionice Vilijam Hil, je izjavio:
"Nikada ranije nismo imali zahtev za ovakvu opkladu. Ali, Džon nam je prišao vrlo direktno i rekao da će mu opklada biti dodatan podstrek da se bori protiv svoje bolesti, tako da smo mu odobrili opklade koje je želeo. Nikada za trideset godina poslovanja nisam bio ovoliko srećan što mogu klijentu da isplatim dobitak od 10.000 funti, a verujem da ćemo tome dodati još toliko iduće godine."

Izvor: Blic
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 22
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.3
alal vera,alal vera Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.129 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.