Nakon što je 35 godina živio s metalnim čavlom u tijelu, 84-godišnji Amerikanac jednog ga je jutra jednostavno iskašljao Guy Hart iz Placervillea u Kaliforniji 1970. je godine osjetio oštru bol u grlu dok je kosio travu u svom dvorištu.
S povišenom temperaturom prebačen je u bolnicu, gdje su liječnici otkrili da mu se između rebara s unutrašnje strane 'ugnijezdio' oko 3 centimetra dugačak čavao.
Operacija bi bila komplicirana i riskantna, a liječnici su smatrali da će čavao već nekako sam naći put iz Hartovog tijela pa je tamo i ostavljen.
Sve do prije nekoliko tjedana, kada je rendgenska snimka pokazala da je čavao dospio u pluća pa je Hartu zakazana operacija.
Međutim, samo nekoliko dana prije zahvata fiziologija je učinila svoje:
Prao sam zube i osjetio neko škakljanje u grlu, počeo sam kašljati i izletio je čavao, ispričao je umirovljenik.
I tako, nakon 35 godina mirnog suživota, partnerstvo čovjeka i komada metala naprasno je završeno – Hart se dobro osjeća, a liječnici tvrde da čavao nije ostavio trajnih posljedica na njegovo zdravlje.
Sada ga drži u plastičnoj vrećici, ponosno pokazuje svima i razmišlja što bi s njim mogao učiniti.
Ne znam, možda da ga pošaljem u Institut Smithsonian, palo mu je na pamet...
Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.
Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.