Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 29. Jun 2025, 02:24:50
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Glasanje
Pitanje: Да можете гласали бисте за...?
Косово
83.3%  (10)
Пречицу ка ЕУ
16.7%  (2)
Ukupno glasova: 12
Idi dole
Stranice:
1 2 4
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Косово или ЕУ?  (Pročitano 7087 puta)
Zvezda u usponu

主天下

Zodijak
Pol
Poruke 2225
Zastava in the back of your mind ;-)
Ovo je za mene lazna dilema:

Srbija NE treba da udje u EU po dozvoli Kipra koji ne kontrolise 40% teritorije i Latvije (Letonije) u kojoj trecina stanovnika nema drzavljanstvo samoz ato stoi su se njihove pradede i prababe doselile iz drugih delova SSSR-a.

Srbija treba da udje u EFTA u kojoj su Island, Lihtenstajn, Norveska i Svajcarska, a koja (EFTA) zajedno sa EU cini EEA (Evropski ekonomski areal), ciji drzavljani u clanicama OBE grupacije ima jednaka prava.

---------

Sa druge strane,

mozda je pitanje opravdano. Ja jesam za Kosovo-Metohiju u Srbiji, ali K-Metohiju sa Srbima, tj. do Ibra, Gnjilana i sa koridorom do Patrijarsije/Decana/Velike Hoce, plus preseljenje Bogorodice Ljeviske i Svetih Arhangela o trosku UNESCO-a, makar i po cenu da se za to ustupe delovi opstina Bujanovac i Presevo (ne i Medvedja).
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2143
Zastava Subotica
mob
Ericsson T65
Citat
Srbija treba da udje u EFTA u kojoj su Island, Lihtenstajn, Norveska i Svajcarska, a koja (EFTA) zajedno sa EU cini EEA (Evropski ekonomski areal), ciji drzavljani u clanicama OBE grupacije ima jednaka prava.

Da bi usla u EFTA i tako bila clanica EEA, Srbija mora ekonomski da ojaca i da izvrsi jos neke reforme pre svega, a za to nije sposobna. Jedina je sansa da se kroz EU poboljsa standard, jer se nesto "mora uraditi", kao sto je usvajanje evropskih zakona, ako se zeli u EU. Dakle Srbi su narod gde ih moras palicom i strogocom naterati na nesto, inace ne ide. Tako da je besmisleno porediti put Norveske ili Islanda sa putom kojim bi trebala ici Srbija.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

主天下

Zodijak
Pol
Poruke 2225
Bilo bi, cini mi se, umesno da svoje infantilne seksualne fantazije o palicama i strogoci zadrzis na nivou onoga sto odgovara tebi licno, a ne da ih projektujes na nacije.

Srbija je u nekim situacijama imala daleko veci bruto nacionalni dohodak po stanovniku nego Norveska, a u nekim, je opet bilo obrnuto.

Norveska bi rado ulozila u Srbiju, kao sto je uostalom i cinila. Prva zemlja koja je dala donaciju posle uklanjanja Milozevika bila je Libija, druga Norveska, treca Svajcarska, cetvrta Rusija, peta Japan.

Tek posle toga su nesto malo sitnog novca (petty cash) dali Amerikanci, a malo vise posle natezanja od 4 meseca i mamutska birokratija tzv. EU.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2143
Zastava Subotica
mob
Ericsson T65
Seksualne?? Hehehe, pa ti stvarno imas psiholoskih problema u zivotu dok ti je vredjanje omiljena stvar. Ali dobro je ako si bar svestan.

U Srbiji uvek ima dobrih individualaca, ali ih je malo. A mnogo vise ima individualaca kojima je zaista potrebna strogoca da bi ih naterao na nesto, pa kao takvih cine vecinu drustva. Nema tu sta da se prica to je opste poznata stvar, da smo lenj narod, da nam nije stalo do okoline, do njeog izgleda, kako ce to uticati na drustvo. Cak i ulaskom u EEA, i ulaganjem stranih investitora, nema mngo vajde. Pa Irska je strahovito finansijski napredovala zbog stranih investicija u odnosu na Grcku, a Grci su daleko kompletniji narod od nas pa kako mi da napredujemo. To sto je Srbija imala veci bruto dohodak nema nikave veze, sa napredovnajem, to je sve bilo vestacki, zato se sve i srusilo. Jugoslavija Titovom smrcu bila usla u krizu, zna se za krizu 80 tih i da ja Tito znao, trebao je jos 70 tih postepeno sa cistog socijalizma, prelaziti na socijaldemokratiju, tj uspostaviti ekonomski i politicki sistem kakav upravo imaju Australija ili Norveska kako bi se ocuvala bivsa drzava, eventualnim ulaskom u EU jos 80 tih. Ali ideologija je ideologija ponekad te cini slepim.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

'OĆEŠ DA TI OPEREM ŠAJBU?

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 864
Zastava vazduh-zemlja-voda
Prvo kazes:
I jedino ka treca opcija ostaje, ostanak Kosova u sastavu Srbije, ali zato ne ulazak u EU
A posle ispadne:
Pa naravno da ostanak Kosova ne znaci i neulazak u EU.
A sto se tice ucestvovanja Sipusa u institucijama Srbije, to ide na osnovu proporcionalnosti!
Znaci Sipusi oce da ucestvuju u institucijama Srbije, onda te institucije moraju da budu iznad parlamenta Kosmeta, a ako to nece, a ni dosad nisu hteli da izlaze na glasanja i ostalo, pa ne moraju, ali onda nemaju kako ti kazes dominantan politicki uticaj na nas...Znaci njihov i nas parlament ne uticu jedan na drugog, oni glasaju samo za parlament Kosmeta, a mi za parlament Srbije i nema nikakvog politickog uticaja Sipusa na nas, jer ni oni ne dozvoljavaju da mi uticemo na njih...To ti je jedna kuca, sa dva posebna ulaza i sve je stvar politickog dogovora...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

主天下

Zodijak
Pol
Poruke 2225
Seksualne?? Hehehe, pa ti stvarno imas psiholoskih problema u zivotu dok ti je vredjanje omiljena stvar. Ali dobro je ako si bar svestan.

O Ja jesam vrlo svestan.

Medjutim, ti ocigledno nisis svestan da su pozivi na nasilje prema citavoj jednoj grupi (koje si ti mozda clan, a mozda i nisi -- recimo mozda si ti Madjar ili Rom il Hrvat u Srbiji; a ako jesi Srbin onda si mazohista) odraz tvojih sopstvenih frustracija i verovatno traumatskih iskustava kojima si bio izlozen -- recimo kao dete, pa si onda to potisnuo u podsvest toliko duboko da neces ni da priznas, a onda eventualno i fetisizirao.

A sto se tice

Ali ideologija je ideologija ponekad te cini slepim.

Trebalo je da lepo napises da tvoja -- costina -- licna ideologija cini tebe licno -- costu -- slepim, a ne da koristis "govorno drugo lice" da znaci nekakve toboze uopstene karakteristike.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2143
Zastava Subotica
mob
Ericsson T65
Prvo kazes:
I jedino ka treca opcija ostaje, ostanak Kosova u sastavu Srbije, ali zato ne ulazak u EU
A posle ispadne:
Pa naravno da ostanak Kosova ne znaci i neulazak u EU.
A sto se tice ucestvovanja Sipusa u institucijama Srbije, to ide na osnovu proporcionalnosti!
Znaci Sipusi oce da ucestvuju u institucijama Srbije, onda te institucije moraju da budu iznad parlamenta Kosmeta, a ako to nece, a ni dosad nisu hteli da izlaze na glasanja i ostalo, pa ne moraju, ali onda nemaju kako ti kazes dominantan politicki uticaj na nas...Znaci njihov i nas parlament ne uticu jedan na drugog, oni glasaju samo za parlament Kosmeta, a mi za parlament Srbije i nema nikakvog politickog uticaja Sipusa na nas, jer ni oni ne dozvoljavaju da mi uticemo na njih...To ti je jedna kuca, sa dva posebna ulaza i sve je stvar politickog dogovora...

Zaboravio sam da kazem. Ona prva opcija jer realnost, onda druga je samo teorija.

O Ja jesam vrlo svestan.

Medjutim, ti ocigledno nisis svestan da su pozivi na nasilje prema citavoj jednoj grupi (koje si ti mozda clan, a mozda i nisi -- recimo mozda si ti Madjar ili Rom il Hrvat u Srbiji; a ako jesi Srbin onda si mazohista) odraz tvojih sopstvenih frustracija i verovatno traumatskih iskustava kojima si bio izlozen -- recimo kao dete, pa si onda to potisnuo u podsvest toliko duboko da neces ni da priznas, a onda eventualno i fetisizirao.

A sto se tice

Ali ideologija je ideologija ponekad te cini slepim.

Trebalo je da lepo napises da tvoja -- costina -- licna ideologija cini tebe licno -- costu -- slepim, a ne da koristis "govorno drugo lice" da znaci nekakve toboze uopstene karakteristike.

Ja se toga nestidim. Ja svakome otvoreno kazem da sam imao lose detinjstvo i fukare od prijatelja, vecina njih su pokazivali ekscentricno ponasnje kao sto je tvoje, i na svaku rec odgovaraju uvredom i podsmevanjem.

I to je normalno da je ukorenjeno, kao kada dete dozivi da ga roditelj siluje ili neko drugi, i onda kao odrasla osoba ima traume, ili neko ko je doziveo kao dete druge strahove, pa mu se to manifestuje, naprimer deca koja su se utapala, onda imaju strah od vode itd. I ja sam se utapao, i to dva puta, ali nisam dobio strah od vode. Znaci ne manifestuje se to uvek na svakoga isto. Meni se ovo primilo, i u neku ruku mi je i drago, jer me tera i da je mi elan da odm odavde. I da zaboravim tu proslost.

A sto se tice ideologija, pa tebi je svaka druga rec ideologija. Pokazao si to ovde vise puta, i to na cinican i bezobrazan nacin. Tvoje tvrdjenje da nema apsolutne istine i toboze da si ti upravu, a onda posle svakoga ko ti protivureci, nazivas infantilnim i vredjas je nista drugo nego jedna bolesna ideologija. Ma, na tvoje komentare svako vise nije potrebno odgovarati. Oni sami za sebe govore.
« Poslednja izmena: 21. Maj 2005, 18:14:06 od costa »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

主天下

Zodijak
Pol
Poruke 2225
A za tebe je pominjanje reci "seksualan" uvreda? -- Interesantno.

Ili je ono sto te vredja to sto su ljudi "ekscentricni" -- odnosno ne uklapaju se u tvoje predrasude o tome kakvi ljudi treba da budu??

U ovom drugom slucaju potrebna ti je pomoc strucnjaka. Mnogi ljudi idu kod psihonaliticara, psihologa ili psihijatra. Tako nesto moze da bude vrlo korisno, narocito psihoanaliticari.

Nadam se da neces i ovo da dozivis kao uvredu. Psihonalaiza i psiholoski saveti i inace ne podrazumevaju bolest nego samo anksioznost i mnogi ih koriste (prilican broj ljudi koje poznajem, doduse vise van Srbije nego ovde, ali i ovde), a i oni kojima je potrebna ozbiljnija pomoc lekara -- psihijatra -- to svoje stanje ne izabiraju sami.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

'OĆEŠ DA TI OPEREM ŠAJBU?

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 864
Zastava vazduh-zemlja-voda
Tralalaki, ajd reci kako se ulazi u tu EFTU, odnosno koji su kriterijumi i uslovi i jel trebaju studije izvodljivosti i ostale seme...?
A sto se tice Kosmeta, nisam ni ja za ovakav Siptarski Kosmet u Srbiji, ja samo mislim da ima mogucnosti da se tamo vratimo (naravno ne odmah, ali najdalje za 50 godina) i da "onima koji se nisu vratili" konacno pomognemo da se i oni vrate tamo odakle su dosli, a kad ne bih mislio da je to moguce i ja bih rekao da se podelimo pa nek Arnauti idu u tri lepe...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

Puma, Nokia, Telenor, Renault 25 only.

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 3154
Zastava Sabac, Serbia
mob
Nokia 5800 XM
мир Smiley
коста, олади, није те тралалалала нигде директно извређао (на овој теми).. лакше мало са ставовима и један и други, циљ ове теме није да се ми побијемо заједно међусобно као што је то било мнооого пута у историји  Smile

значи, колико видим по вашим реакцијама најбоље за нас је подела Косова.. а да ли ће свет то прихватити оберучке? Колико ја знам Шиптари желе цело Косово за њих, поделу не прихватају, а сви знамо да имају јак лоби.. Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 2 4
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 29. Jun 2025, 02:24:50
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.066 sec za 17 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.