Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 29. Jun 2025, 05:33:44
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Glasanje
Pitanje: Да можете гласали бисте за...?
Косово
83.3%  (10)
Пречицу ка ЕУ
16.7%  (2)
Ukupno glasova: 12
Idi dole
Stranice:
1 3 4
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Косово или ЕУ?  (Pročitano 7088 puta)
Hronicar svakodnevice

'OĆEŠ DA TI OPEREM ŠAJBU?

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 864
Zastava vazduh-zemlja-voda
E COSTArika, znao sam da cu sa tobom polemisati oko ovoga!
Ajd za trenutak da ostavimo nase interese po strani (jel smo mali) i da malko posmatramo interese onih koji odlucuju. Kako sada stoje stvari, u buducnosti bi trebali imati cetiri sile, Amere, Kinu (najperspektivniju), Ruse i EU, s tim da EU ako hoce da bude u tom drustvu mora da ima apsolutnu vlast na citavom Evropskom kontinentu sve do granica sa Rusijom, a trebala bi da tezi i prema maloj Aziji, znaci Turska, Kipar i Izrael su takodje pozeljne clanice. To znaci da je Balkan za njih od strateskog znacaja i da je njihov interes da sve zemlje sa ovog podrucja budu clanice EU pa samim tim i Srbija...(ako na ovo imas neku primedbu reci)
Znaci uopste po meni nije pitanje hocemo li mi uci u EU (moracemo i da necemo), vec kako cemo tamo uci! E na nama je sad da nadjemo tu meru da izvucemo maksimum, tj. da se nametnemo kao glavni partner u regionu, da kazemo da hocemo da pomognemo EU da zavlada ovim prostorom u potpunosti ali da imamo i mi nase interese koji ne treba da budu u suprotnosti sa njihovim! A ne vidim ni jedan razlog zasto bi CEO Kosmet u sastavu Srbije bio u suprotnosti sa interesima EU!!! A ti ako znas neki razlog napisi...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2143
Zastava Subotica
mob
Ericsson T65
Rusija je svoje odsvirala sto se tice moci i sile. Njima je jos preostalo da se malo razmahauju sa oruzijem, kako bi pokazali da su bar jos kakva takva sila u necemu. Dok Kina sa 1.4 milijarde stanovnika, i Indija sa 1.1 milijarde stanovnika obezbede svojim gradjanima standard EU ili SAD, ako to uopste urade proci ce jos bar 100 godina, a ja verujem da se to nece nikada desiti. Znaci od velikih sila u buducnosti mozemo ocekivati da SAD i dalju budu dominantne, kao i EU, kako vojno tako finansijski, Kina i Indija mogu samo da masu oruzijem kao Rusi i da eto kako tako kazu da su bar mogu braniti od invazije, a politicku moc ce imati samo EU i SAD srecom naravno. To je sto se tice tih sila, i nerealno je jos ocekivati kada bi Kina recimo i postala neka mocna kako vojno tako i finansijsi da bi ona nesto preterano branila interese Srba. Ma kakvi!

Drugo, mnogima nisu jasne neke stvari oko Kosova cini mi se. Albanski natalitet progresivno raste, i za sada u EU nepostoji nikakav zakon o regulisanju prirastaja stanovnistva. Za 50 godina Siptara ce da bude 4-5 miliona, skoro polovina Srba koliko ih ima sada. Ako je cilj da sve zemlje budu clanice EU, i kao takvoj Srbiji sa Kosovom koja bi bila clanica EU, kako ces zakonski doneti zabranu naseljvanja Siptara po Srbiji, ili jos cak spreciti ih da aktivno ucestvuju u kreiranju politike Srbije? Kako ako je jedna od osnovnih krilatica unije, Sloboda kretanja!? Kako ti zamisljas Srbiju sa Kosovom u Eu, Kosovo kao neki izolovan bastion? Ne, to nije moguce! Ulaskom Srbije ili SCG kao posebne drzave i Kosova kao posebne drzave, omogucice prosperitet oboma koliko to budu znale iskoristi i Srbija i Kosovo. Ulaskom u EU, imacemo jednu valutu, otvorice se granice, pa tako nece biti potrebni koridori ka manastirima. A kada bi bilo moguce da Srbija sa Kosovom udje u EU, svakako ne bi bilo moguce onemogcuti aktivno ucesce Albanca u politickom, javnom i kulturnom zivotu Srbije. I jedino ka treca opcija ostaje, ostanak Kosova  u sastavu Srbije, ali zato ne ulazak u EU, i automatski bi znacilo izloaciju, koncetraciju kriminala i trgovine ljudi i drogom u Srbiji. I sledio bi zasigurno kolaps. Ima i cetvrta opcija, otcepljenje Kosova i ulazak Kosova u EU, ostanak Srbije u izolaciji, i Kosovo bi tada bilo izgubljeno skroz na skroz. Kao sto to kaze poslovica " Bolje vrabac u ruci nego golub na grani. A sta to Srbija hoce i goluba i granu? A da mozda ovakvim stavovima necemo ostati i bez vrabca?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 864
Ne slazem se za Rusiju i Kinu da nece biti velike sile, ali to nema veze sa ovom pricom, a takodje nisam ni mislio da ce Kina nesto da se zalaze za nas, stvarno ne znam gde si to video da sam napisao...
Ja te pitam da li EU ima neki interes da CEO Kosmet ne bude deo Srbije???...a ti mi pricas o natalitetu...ajd odgovori na pitanje...?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2143
Zastava Subotica
mob
Ericsson T65
EU ima interes da Evropom vlada mir, i prosperitet. Pravljenjem od Kosova bastiona je samo cackanje mecke i izazivanje novog 17 marta, Evropi to nije cilj.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Mudrijas Burek Foruma
Krajnje beznadezan

vid' noge, prava transformerska :chuckel:

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 14402
Zastava beograd
e bre sinovci,pa amerika ima najveci interes da se pitanje kosova sto sporije resi jer je to njihovo najvece(ako ne i jedino,a pitanje vremena je kad ce to postati) zariste u evropi i zato cemo mi poslednji od svih zemalja uci u EU i to kada to vise ne bude nista znacilo.
amerika mora da opravdava svoju vojnu industriju na sve nacine.
njima savrseno odgovara ovakvo stanje u kome oni imaju opravdanje za slanje svojih vojnih formacija u evropu.
IP sačuvana
social share
u pocetku sam krenuo slabo,a onda sam naglo popustio...
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2143
Zastava Subotica
mob
Ericsson T65
To je prevazidjeno odavno, i Amerikanci su to mozda i planirali 1990 kada se raspao SSSR, da im jedna od baza bude na na Balkanu neka drzava koja ce biti nestabilna, no ono cega su oni svesni i ono na sta sve teze uticu je to da se Evropa siri i da Evropa jaca. Jedino sto im preostaje su Kavkazke zemlje, Gruzija, Jermenija i Azerbejdzan, ili mozda Belorusija ako se namere skinuti Lukasenka.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 864
Znaci i ti se slazes da EU nema neki konkretan razlog da kaze Kosmet ne moze da bude deo Srbije, ovaj zakljucak izvlacim iz toga sto nisi nista konkretno naveo kao kontra argument!
E sad neki opsti cilj im je slazem se mir i prosperitet. A u slucaju Kosmeta, mir je moguc jedino ako se nadje kompromis, a to znaci da nijedna strana ne dobije bas sve! Ako bi neko dobio sve, druga strana bi radila na tome da kad tad povrati ono sto je izgubila i tu ne bi bilo mira. Prema tome Siptari dobijaju sve osim nezavisnosti, a Srbi dobijaju samoupravu u opstinama gde su vecina i naravno Kosmet je zvanicno deo Srbije!
I ja stvarno ne vidim kako to ostanak Kosmeta u sastavu Srbije znaci nas ne ulazak u EU???
A sto se tice nataliteta, ako i Kosmet i Srbija udju u EU kao zasebne drzave, opet ce ti isti Sipusi moci da se naseljavaju po Srbiji, zbog slobodnog protoka ljudi u EU, pa onda ne stoji argument o spasavanju Srbije tako sto cemo amputirati Kosmet!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2143
Zastava Subotica
mob
Ericsson T65
Moci ce da se naseljavaju, ako udju kao zasebene drzave u EU, ali nece moci da budu inegralni deo Srbije, da budu dominantni u politici recimo! A kada je vec naseljavanje u pitanju, svakao da Srbija ima pravo da oteza, ulazak svakojakim siptarima, i da olaksa ulazak obrazovanoj struji recimo ako dodje do priliva Kosovara. I to u slucaju samo da bude stabilnija od Kosova sto ne znaci da Kosove nece biti stabilnije od Srbije. A Evropa nema sta da se pita oko nezavisnosti, Evropa ce postovati dogovor Srbije i Siptara. E sada sta ce se izvuci iz toga dogovora to je ono sustinsko. Da li vise od autonomije, a manje od nezavisnosti, pa ce Srbi onda biti prisiljeni da dopuste da Albanci cine 30% politicke strukture, ili ce biti obratno, Srbija ce potipisati podelu Kosova, i onda ce svako ziveti na svojoj strani.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 864
Dobro sad kakvi ce se sporazumi potpisati, videcemo, meni je bitno zbog teme, tj. posta EU ili Kosmet, da smo dosli do toga da to nije uslovljeno, odnosno da ostanak Kosmeta u okviru Srbije, ne znaci da ne mozemo da udjemo u EU, to je sustina, prema tome to je lazna dilema!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 2143
Zastava Subotica
mob
Ericsson T65
Pa naravno da ostanak Kosova ne znaci i neulazak u EU. Samo kako pregovarati sa Siptarima onda? A kazem ako bi se dogovorili sa Siptarima da Kosovo ipak ostane u Srbiji, i kao takva krene u EU, Srbija nece moci opstruisati Siptare. A koliko je u interesu Srba da im Albanci budu dominantna nacija u drzavi?
« Poslednja izmena: 21. Maj 2005, 00:30:16 od costa »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 3 4
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 29. Jun 2025, 05:33:44
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.061 sec za 18 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.