2
Invalid argument supplied for foreach()
/srv/burek/vhosts/burek.com/subdomains/forum/httpdocs/Themes/default2/index.template.php: 578
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.

Napomena: Govor mrznje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Ko je novi ministar omladine i sporta?  (Pročitano 1232 puta)
18. Maj 2007, 11:50:58
Zvezda u usponu

Dan je tmuran,ja mamuran...

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 1224
Zastava srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Minefield 3.0a5pr
mob
HTC 

Sportisti o ministarki: Izvinite,a ko ste vi?

Vlada Srbije obradovala je sportiste ponovnim formiranjem Ministarstva omladine i sporta, ali je iznenadila ne samo sportsku javnost imenovanjem za šefa tih važnih resora Snežanu Marković-Samardžić.

Markovićeva, diplomirani profesor jugoslovenske i svetske književnosti, radila je kao savetnik u Direkciji za Evropu u MIP-u i kao zamenik šefa misije u Ambasadi SCG u Oslu, a na funkciju ministra omladine i sporta dolazi sa mesta pomoćnika ministra odbrane Republike Srbije. Završila je i Baletsku školu "Luj Davičo".

Sportisti i sportski funkcioneri su u anketama beogradskih dnevnika "Blic" i "Kurir" izrazili zadovoljstvo obrazovanjem novog ministarstva, nadajući se da će država ubuduće malo više pažnje poklanjati sportu, ali su se zapitali i ko je nova ministarka.

Predsednik Košarkaškog saveza Srbije Dragan Kapičić ocenio je da je na to mesto trebalo da dodje ličnost sa sportskim iskustvom.

"Uvedeno ministarstvo daje sportu simboliku brige, jer se nadam da će mu se posvećivati veća pažnja. Možda je trebalo na tu funkciju postaviti osobu koja je bliža sportu. Gospodju Marković- Samardžić ne poznajem, ona je iz drugih sfera, političkih pozicija, ne znam da li je i koliko spremna za ovo mesto", kaže Kapičić.

Sportski direktor Vaterpolo saveza Srbije Nenad Manojlović smatra da je od pitanja sportske prošlosti nove ministarke daleko značajnije hoće li ona svojim potezima doprineti rešavanju problema u ovoj oblasti.

"Dobro je da smo konačno dobili Ministarstvo sporta. Čuo sam da je ekipa koja će raditi u ovom ministarstvu dobra, a pred njima je sada rešavanje dva najvažnija zadatka - donošenje strategije razvoja i usvajanje zakona o sportu. To što je neko bio bivši sportista ne daje nikakvu garanciju da će na funkciji ministra ostvariti pozitivne rezultate. Najbolje je sačekati i videti kakvi će biti konkretni rezultati novih ljudi u ovom poslu", rekao je Manojlović.

Nekadašnja svetska atletska rekorderka i dvostruka šampionka Evrope Vera Nikolić veruje da bi bilo bolje da je za ministra izabran neki bivši sportista.

"Ne poznajem novu ministarku, gospodju Marković-Samardžić, pa mi je vrlo teško da govorim o tome šta mogu očekivati od nje. Smatram da bi bilo bolje da je na funkciju ministra došao neki bivši sportista koji dobro poznaje ovu oblast. Naravno, moguće je da ministarka izabere dobre savetnike i, uz njihovu pomoć, napravi pozitivne stvari u sportu. Za mene je ipak najvažnije da je sport konačno dobio svoje ministarstvo", kaže Vera Nikolić.

Dugogodišnji generalni sekretar Odbojkaškog saveza Slobodan Milošević ističe da nema stranačkih predrasuda i da a priori veruje da će gospodja Samardžić-Marković brzo ući u štos.

"Nije potrebno da budem kokoška da bih znao šta je jaje! Možda je ministar sporta trebalo da bude neko kom je ova materija bliža, ali to ne znači da gospođa ne može biti odlična na tom mestu. Pretpostavljam da je inteligentna, čim je došla na tu poziciju. Verovatno će imati oko sebe ljude koji su upoznati sa materijom i brzo naučiti. Daćemo joj vremena, pa ćemo onda otvoreno i iskreno reći svoj sud", rekao je Milošević.

Kapiten mlade fudbalske reprezentacije Srbije i osvajača duple krune Crvene zvezde Dejan Milovanović ne prati političku scenu i nije znao ko je Snežana Marković-Samardžić.

"Stvarno ne znam ko je to, jer ne pratim šta se dešava u politici. Mislim da je dobra stvar što imamo ministarstvo. Trebalo bi da se sada oseti malo bolji odnos prema sportu. Ministarka će sigurno moći da uradi nešto, možda će konačno doći na red i zakon, pa privatizacija klubova, koja bi mogla da bude dobro rešenje", rekao je Milovanović.

Srpski vaterpolo reprezentativac, igrač Partizana Filip Filipović već je dobro upoznat sa likom i delom novog ministra za sport.

"Znam da je Snežana Marković-Samardžić izabrana za ministra za sport u Vladi Srbije. Koliko sam upoznat, to je žena koja je radila u Ministarstvu odbrane i posmenjivala neke generale. Nadam se da će, sada kada smo dobili ministarstvo, odnos prema sportistima biti kvalitetniji i kvantitetniji, s tim što bih kvantitet podvukao. Verujem da će dobro raditi svoj posao i da će sport biti još bolje tretiran kod nas", rekao je Filipović.

Snežana Samardžić-Marković rodjena je 10. marta 1966. godine u Beogradu. Udata je i majka je dvoje dece. Novi ministar sporta završila je Filološki fakultet na katedri za jugoslovensku i svetsku književnost. Govori i piše engleski i norveški jezik, a pasivno zna i ruski.

Političku karijeru počela je 2001. godine u Ministarstvu spoljnih poslova, gde je u naredne četiri godine radila u sektoru bilaterale kao zamenik šefa misije i savetnik u Ambasadi SCG u Oslu i savetnik u Direkciji za Evropu. Na mesto pomoćnika ministra za politiku odbrane došla je 2005. godine, a bila je nadležna za strategijsko planiranje, medjunarodnu vojnu saradnju, verifikacioni centar i bila je kopredsedavajuća Grupi Srbija - NATO za reformu odbrane. Od 15. maja 2007. godine je ministar za omladinu i sport.

Svi ministri sporta:

Savezni ministri

Djordje Perišić
Zoran Bingulac
Velizar Djerić
Vojislav Andrić

Republički ministri
Goran Trivan
Dragan Kićanović
Vladimir Cvetković
Zoran Andjelković
Gašo Knežević
(za sport i prosvetu)
Slobodan Vuksanović
(za sport i prosvetu)

(MONDO)

Fajlovi prikačeni uz poruku (kliknite na slike za punu veličinu)

min.jpg
(18.44 KB, 340x220)
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Samo sport spaja ljude a politika ih razdvaja

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 10646
Zastava Srbija, svemir
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Nokia 2610

Sportisti o ministarki: Izvinite,a ko ste vi?

Političku karijeru počela je 2001. godine u Ministarstvu spoljnih poslova, gde je u naredne četiri godine radila u sektoru bilaterale kao zamenik šefa misije i savetnik u Ambasadi SCG u Oslu i savetnik u Direkciji za Evropu. Na mesto pomoćnika ministra za politiku odbrane došla je 2005. godine, a bila je nadležna za strategijsko planiranje, medjunarodnu vojnu saradnju, verifikacioni centar i bila je kopredsedavajuća Grupi Srbija - NATO za reformu odbrane. Od 15. maja 2007. godine je ministar za omladinu i sport.
(MONDO)

Vec skoro tridesetak pratim aktivno sport ili sam u sportu.
Za doticnu gospodju nikad nisam cuo.
Ovo me podseca na stanje u Rukometnom savezu Jugoslavije 1999/2000. godine kada je zena koja je bila rukometaica u OS bila -po partijskoj liniji -bila predsednik saveza.
Istorija se ponavlja-ponovo partijski vojnik -koji zna sve od odbrane do sporta.
Neverovatno je da DS, ako je imao pravo na to mesto- nije postavio za ministra nekog iz sporta ili ko zna sport.
zar je partijska pripadnost najveca preporuka za neko ministarsko mesto u Srbiji /
Ili su u DS( a to su po svojim potezima od dolaska na vlast    u Beogradu 90-tih godina) shvatili da se najveca lova vrti u sportu i da prevlast u tom ministarstvi znaci mnogo ?
ne zelim da doticnu gospodju kritkujem jer nisa video nijedan njen potez, ali ostro kzameram DS sto nisu neku sportku lisnot postavili na mesto inistra za sport( govorili su o Manojlovicu-vaterpolo, Dzjicu-fudbal,...).
Mogli su da se sloze da i neka nestranacka licnost bude na celu tog ministrstva pogotovu sto su na pragu OI u Pekingu 2008, mnoga svetska i Evropska prvenstva-gde ce  nam trebati dobar i priznat sportski diplomata.
IP sačuvana
social share
"Ne vredi se nama boriti,mi isterasmo Turke, a nase nam age i begovi zasedose za vrat .Pobedismo i Nemce i Bugare, a nase nam ulizice slobodu opogane. Nista nam ne vredi kada mi sami dusmane radjamo-ne treba nam neprijatelj sa strane, lakeji ce upropastiti i opoganiti sve . "  Danko Popovic -Knjiga o Milutinu
Pogledaj profil GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Samo sport spaja ljude a politika ih razdvaja

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 10646
Zastava Srbija, svemir
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Nokia 2610
INTERVJU : SNEŽANASAMARDŽIĆ-MARKOVIĆ
GRABIĆE SE ZA MOJE MESTO!
Ministarka sporta i omladine spremna da se uhvati u koštac sa problemima u sportu i tvrdi da ima energije da ih reši
Prva srpska ministarka za sport i omladinu Snežana Samardžić-Marković, prvi je utisak, hrabro je ušla u novi poslovni zadatak. Žena s mnogo iskustva u političkim krugovima, spremna je da se uhvati ukoštac sa, bar što se srpskog naroda tiče, najvažnijim projektom u državi - sportom.
- Znam gde sam došla i šta me čeka. Nisam planirala da dođem na ovo mesto, ali sam veoma zadovoljna, jer je ovo magnet pozitivne energije. Moram da podvučem da ću se baviti i omladinom, a ne samo sportom, i to bez razlike. Mislim da je iz tog razloga dobro što na mom mestu nije bivši sportista ili neko iz omladinskih struktura, jer bi uvek bilo osećaja manje vrednosti kod onih koji su, navodno, manje zastupljeni. Meni to neće moći da se desi, jer nisam direktno povezana ni sa sportom ni s omladinom, i sa svojim timom baviću se administrativnim problemima - počinje ministarka svoju priču za Kurir.

ZA KOGA NAVIJAM JE - TAJNA!

Za koga navijate?
- Ministarka ne navija ni za jedan klub. Tradicionalno, imam omiljeni klub, ali to neka ostane u krugu moje porodice.

Poruka za čitaoce Kurira?
- Ne verujte svemu što pročitate (smeh)... Navijajte za sportiste, a mi ćemo se potruditi da medalje ne budu podvizi već rezultati kontinuiranog rada i podrške koju će država da pruži.

Da li ste pred sebe postavili neke ciljeve i kakva su vaša očekivanja?
- Očekujem da se, kad odem s ovog mesta, svi grabe za njega i da više nikada u istoriji ovo ministarstvo ne bude ukinuto.

A šta sportisti i sportski radnici mogu da očekuju od vas?
- Već sam imala prvi sastanak, takozvano upoznavanje s predstavnicima sportskih saveza. Koliko da oni vide ko sam, a i da ja steknem sliku o ljudima s kojima ću blisko sarađivati. Prva stvar koju ćemo uraditi je formiranje budžeta za naredni šestomesečni period. Od mene se može očekivati da sport i omladinu doguram do Vlade i da budem neko ko će o tome voditi računa u vrhu države.

Da li će biti zakona o sportu?
- To je apsolutni prioritet i bez te dobro odrađene oblasti neće biti dobro. Zakon je potreban državi, sportistima, ali i samim građanima. Sa svojim timom ću da pročešljam predlog zakona, za koji, posle prvog čitanja, mogu da kažem da je moderan i detaljan. Ipak, obaveza je da sve dobro proučimo i pronađemo najbolja rešenja.

IDEM NA UTAKMICE

Da li pratite sportske događaje i da li ste prisutni na stadionima i dvoranama?
- Gledam, pa, može se reći, sve sportove. Ako vas zanima šta sam uživo pratila, to su onda košarka, plivanje, rukomet, hokej na ledu, čak sam imala priliku da i bilijar gledam uživo. Prva utakmica koju sam gledala kao ministar bio je vaterpolo, susret Partizana i Posilipa na Banjici. A, na TV gledam sve ostalo.

Kada se može očekivati donošenje zakona?
- Neću da obećam ništa. Volela bih da rezultat dođe što pre, ali ne želim da se vežem za neke datume, pa da iz ne znam kojih razloga bude da nisam ispunila obećanje.

Da li ste upoznati s najvećim problemima koji vas očekuju?
- Prva ideja mi je potpuna depolitizacija sporta. Znam šta me čeka. Biće mnogo posla, ali ja se toga ne plašim. Mislim da će posao doneti dobru komunikaciju među ljudima iz sveta sporta. U svakom slučaju, moramo da povećamo broj ljudi koji će raditi s nama. Najveći problem su finansije. Svi sportisti i savezi imaju svoje probleme, ali jedan je zajednički. Novac.

Koliko potez predsednika KK Partizan Predraga Danilovića (polomio nos sudiji, prim G. F.), koji je ovih dana aktuelan, šteti ugledu Srbije i našeg sporta i kakve sankcije bi trebalo preduzeti?
- Nasilje na sportskim terenima i oko njih mora da se iskoreni. To je težak i dugotrajan proces, ali ako su mogli Englezi, ne vidim zašto ne bismo mogli i mi. Zbog toga je zakon neophodan, da bismo tačno znali pravne odredbe. I to zakon koji će bezrezervno da se primenjuje.

G. FILIPOVIĆ 
                                         Kurir - 03.06.2007.

IP sačuvana
social share
"Ne vredi se nama boriti,mi isterasmo Turke, a nase nam age i begovi zasedose za vrat .Pobedismo i Nemce i Bugare, a nase nam ulizice slobodu opogane. Nista nam ne vredi kada mi sami dusmane radjamo-ne treba nam neprijatelj sa strane, lakeji ce upropastiti i opoganiti sve . "  Danko Popovic -Knjiga o Milutinu
Pogledaj profil GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.069 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.