Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 01. Avg 2025, 14:34:42
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Najjači opstaju  (Pročitano 1046 puta)
11. Avg 2008, 10:47:14
Veteran foruma
Svedok stvaranja istorije

Ne Diraj Tigra Dok Se Igra!

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 23881
Zastava Izgubljena u vremenu i prostoru
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0

Situacija u kojoj se osećate kao da vam je najbolji prijatelj zabo nož u leđa nije karakteristična samo za savremeno doba; uostalom, noževi i nisu oružje moderne kvalifikacije. Ove situacije su, nažalost, i dan-danas prisutne, a ono što je zajedničko prošlim i sadašnjim trenucima jeste to da, kad od prijateljskog zagrljaja iskrvarimo, onda otvorene neprijatelje počinjemo daleko više da cenimo. S njima bar znamo na čemu smo, oni otvoreno pokazuju da nas ne vole i da žele da nas nema.

Nije potrebno da budete profesionalni pesimista da biste ovakvu postavku stvari imali neprestano na umu. Zvuči paradoksalno, ali to saznanje bi moglo da probudi u vama neku vrstu uspavane pozitivnosti - onu koja će vas zaštititi i od najboljih prijatelja. Ako se jednom budete opekli s njima, uvek ćete voditi računa. A motiv zbog kojeg ste prevareni možda nikada neće otkriti. Opklada ili nagodba, podmirivanje starih dugova, vraćanje usluga ili nešto sasvim drugo... Kad u životu naiđete na jedno otkriće, različite brave počinju da se otključavaju. Nevolja nikad ne dolazi sama; voli da ima društvo. Kako bi inače televizijske sapunice imale po stotinu epizoda? A nož zaboden u leđa u takvim scenarijima je više nego dobrodošao. Prava poslastica!

Tako efektan motiv diže tenziju i čini da sve maske konačno spadnu. Sve se razgolićuje do gole kože i utemeljuje se sve ono što smatramo banalnim, trudeći se da ne robujemo predrasudama. Interes je uvek na čelu kastinga. On organizuje i modeluje odnose, ubacuje nas u paranoju zbog koje se posle jednog razočarenja neprestano osvrćemo da bismo videli da li nam se prijatelji još uvek osmehuju i u kom položaju su im ruke. Ako nas loša iskustva učine boljima nego što smo ranije bili, to je neprocenjiv uspeh. Ali ako nam se leđa prevore u pikado tablu, stvari mogu da postanu prilično nezgodne.

Izvor: Krstarica
IP sačuvana
social share
Ja sam andjeo sa neba i bezobrazna kad hocu, ja cutim, al` kad treba pevam danju pevam nocu, zahtevna k`o dete, a u dusi sam romantik, ja se klonim svake stete, al` za frkom sam fanatik

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

omnia ab ovo

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 5614
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.51
mob
Nokia 
ko kako i zašto je uradio oko nama, to bi bilo najzdravija komunikacija. Ako uzmemo pojmu od lingvistima , filozofima koji bave sa govornom aktovima tako zvano komunikative. onda vidimo baš te tračeve grade nama najuspešnije našu svakidanašnji ego. To je život.
I sa pravom smo povredjeni ako krše te noramtive u kojima smo verovali. I zato je to već dobro kad znamo ko je neprijatelj.
Ako bi uzimali teoretično jednod lica ko ima više ličnosti. Onda baš to će zadržiti najsnažnije sirotu bolesniku u stanju da svi to misli oko bolesnika, da glavni ličnost je kriv zbog svemu. Odnosno ili svesno ili nesvesno svi rade protiv toga da bude celokupan tog jadnik.
Po meni najvažnije u takvim igrama baš to bi bilo da bude komunikative( tračeve, takve razgovore koji su puni sa iskernim emocijama na obe strane) da pobedi autentični, al od svima oko njemu.
Nazad kod Obalčak, autentičan i najjača nije isto u mom primeru.
Postoji i taj dosadan slučaj kad neko zato oseti sebe najjačeg jer je najpraznije i najamoralnije, to može doneti uspeh. Al ništa iz toga uživati neće. Samo će dokle trajati taj neurotičan mania dok ima oko sebe izvor za živote što može posedjivati, uništavati.
Video sam takve parove , koji su bile oboje psihpatične, i stigli su na vrhu iz punog vida. Al za to potrebno platiti sa izgubljnjem svojom autentičnostom. Ponova stari dramaturski trik kad dodje i droga. To sve će uništavati.
Ja kod čuvenu glumicu Anu Sofrenoviću, što sam pročitao na različitim medijama, to vidim najsnažnije marketing poruku. Da to je vrednost ako si u konfrontaciju sa tvojom radom, i to te menja na boljeg(Lukacs). I tako da iz radnog sveta ti preuzimaš mesto za tvoju životni sferu(Habermas). Odnosno kad radiš onda postaješ više autantičniji od tome ko si bio pre. Marxu u komunističkim manifestumu baš ovo je bilo najvažnije. Odnoso te su najjače koje može sebe graditi kroz rada, i to raditi što mora da radi.
IP sačuvana
social share
Da li je kocka baceno?
Snezana i vuk
Crvenkapa i kaludjerice
Vuk i sedam kaludjerica
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

☐ worth ☑ not worth

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 23430
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.51
mob
Tel.Me Your.Number
samo 2 reči i smajli

pa šta
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

omnia ab ovo

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 5614
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.51
mob
Nokia 
pa to Laseru  Smile
da uništavanje nije fitnes indikator, osim znak za anomiu u društvu.
A to da relavitizuješ amoralnost, to je je nasuprot sa diskurzivnostom. Zato Rawls i Habermas su imali dosta zanimljivo raspravu o temu.
Relatizovanje prava je protiv zakonu. U  tome propali masa ima vera.( to je i vera)
Zato je bitno ko kakav geni ima., da li svati i može da uradi u tome nešto, da postoje zdrave diskusije o moralu. Smile
IP sačuvana
social share
Da li je kocka baceno?
Snezana i vuk
Crvenkapa i kaludjerice
Vuk i sedam kaludjerica
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zivot nam vraca ono sto drugima dajemo

Zodijak Leo
Pol
Poruke 22686
OS
Windows Vista
Browser
Internet Explorer 7.0
mob
Nokia 
Citat
Postoji i taj dosadan slučaj kad neko zato oseti sebe najjačeg jer je najpraznije i najamoralnije, to može doneti uspeh. Al ništa iz toga uživati neće. Samo će dokle trajati taj neurotičan mania dok ima oko sebe izvor za živote što može posedjivati, uništavati.

jel  mozete  ovo da objasnite malo detal;jinije ?
IP sačuvana
social share

Kad pripadam tebi, tada pripadam sama sebi.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

omnia ab ovo

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 5614
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.51
mob
Nokia 
u komunističkim manifestumu od Marxa možeš naći sve.
al o tom temu da rad kako je fitnes indikator od Markuze kroz Habermasa do Cosmides i Toby do Pinkera nadješ rasprave Lolana. Ovo što sam ti tu napisao je takozvano negativan odgovor.
Rad je ključan pojam, bez rada nema značenja za zadovoljstvo. I isto zadovoljstvo nema značenja bez rada, i ništa nema bez sexualni zadovoljstva.
Sa Derridom kazano sexulanost i rad konstituiraju differenciju, koju daju takvu dire koji najuspešnije gradi ličnost. Odnosno daje značaj za ličnosti.
Odnoso tako je lakše biti poznat i kroz tome zaraditi se da praviš neki čudan stvar: to vidimo na medijima i čitamo. Al to da to bude i za gradnju gladaocima i čitaocima za to potrebno već i institucijski da. Al njihove interes to je da budu ljudi posedjivajući, i neće pustiti lako da svakako emaniraj vrednosti. Kroz toga i medijski star i masa propada. 
Postoji taj socipsihološki pojam disfunkcionalni uloge, a te su zvede i odvratne ljude. Njih koriste za vladanje. Jer kroz njihove projekcije moguće najlakše naučiti sa masom bilo šta. A to je tu sve više će biti potrošanje. I vera ovaj današnji vrsta je potroša, kupiš sa tvojom licom veru, sa kojom tebe koriste, u najblaženim situaciju kao glasač, al možeš i da postaneš i ubica i žrtva. I to ide kroz mediju ako klapa sa trendovima, ako ne niko ne zna ništa i to lako zaboravi.

Odnosno težak je situacija Smile Smile Smile

ps Lolana na tvoju pitanju je mog mali eseju je prvi deo da odgovor. Mislim nećemo o tome šta već i Freud napisao u lošem raspoloženju, ili o neurozu.
« Poslednja izmena: 25. Avg 2008, 19:02:20 od onodys »
IP sačuvana
social share
Da li je kocka baceno?
Snezana i vuk
Crvenkapa i kaludjerice
Vuk i sedam kaludjerica
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zivot nam vraca ono sto drugima dajemo

Zodijak Leo
Pol
Poruke 22686
OS
Windows Vista
Browser
Internet Explorer 7.0
mob
Nokia 

Smile Smile

odgovoricu  vam sutra   Smile Smile
IP sačuvana
social share

Kad pripadam tebi, tada pripadam sama sebi.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Underpromise; overdeliver.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke Odustao od brojanja
Zastava 44°49′N - 20°29′E
OS
Windows Vista
Browser
Opera 9.52
mob
Apple iPhone 6s
1000 puta receno, 1000 puta ponovljeno, 1000 puta dokazano.

The world ain't all sunshine and rainbows. It's a very mean and nasty place and I don't care how tough you are it will beat you to your knees and keep you there permanently if you let it. You, me, or nobody is gonna hit as hard as life. But it ain't about how hard ya hit. It's about how hard you can get it and keep moving forward. How much you can take and keep moving forward. That's how winning is done!

Rocky Balboa
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Napomena: Moje privatne poruke, icq, msn, yim, google talk i mail ne sluze za pruzanje tehnicke podrske ili odgovaranje na pitanja korisnika. Za sva pitanja postoji adekvatan deo foruma. Pronadjite ga! Takve privatne poruke cu jednostavno ignorisati!
Preporuke za clanove: Procitajte najcesce postavljana pitanja!
Pogledaj profil WWW GTalk Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Krajnje beznadezan

Ne za gomilom vec za pravdom.

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 11066
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.1
 Smile Covek je objasnio....
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 01. Avg 2025, 14:34:42
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.09 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.