Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
2 3 4
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Коју мушкарци желе, а којом се жене  (Pročitano 3097 puta)
01. Mar 2010, 09:27:40
Veteran foruma
Svedok stvaranja istorije

Ne Diraj Tigra Dok Se Igra!

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 23881
Zastava Izgubljena u vremenu i prostoru
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.64
Природне плавуше имају вишак естрогена, а овај женски полни хормон утиче на смањење нивоа агресивности, због чега мушкарци плавуше доживљавају као нежније и мање „опасне”

Заносне лепотице које царују холивудском фабриком снова и некрунисане принцезе гламурозних магазина које самоуверено корачају модним пистама нису даме са којима би просечан мушкарац корачао до олтара, показују резултати студије која је недавно објављена у часопису „Ривју ов икономикс ов хаусхолд“ и у којој је учествовао 731 мушкарац и жена. Већина мушкараца који су анкетирани у овом истраживању изјавили су да би се радије оженили девојком добре нарави и просечног изгледа, него лепотицом савршених димензија тела. У скици за портрет идеалне супруге налази се пажљива и шармантна дама, благе и веселе природе, у коју мушкарац има поверења, која се слаже са његовим родитељима и – не ужива у диму цигарете. Већина учесника у овој студији признали су да им није битан обим струка и кукова, већ осећај сигурности и поверења који имају у своју партнерку.     

„Иако мушкарци маштају о вези са дивљом и распусном девојком, у стварности би се радије скрасили са неком којој могу да верују. Идеал њихове савршене супруге није гламурозна лепотица која носи ’нулту’ величину гардеробе, већ особа која им свакодневно причињава ситна задовољства и са којом могу да остваре везу без стреса“, објашњава Стивен Толт са сајта ukdating.com.

На листи особина које највише одбијају мушкарце наведени су вулгарност и неверност, а студија је такође показала да оба пола више привлаче плавокоси људи.

Психолог Александар Вишњић каже да је ова студија још један снажан деманти тезе да мушкарци воле анорексичне лепотице.     

„Оно што мушкарце привлачи јесте симетрија, односно фигура пешчаног сата и здрав изглед – пре свега лепа бела кожа и здрави зуби. Здрав изглед жене јесте значајан на симболичком нивоу, јер представља гаранцију да је жена способна да рађа. Величина јесте важна, али мушкарци не изједначавају виткост са лепотом у мери у којој то жене чине, јер (им) мршаве жене не изгледају увек здраво“, објашњава наш саговорник. „Иако нас је учитељица живота научила да су због многих лепотица почињали ратови, а владари света мењали веру, у стварности се мушкарци ипак брзо навикну на женску лепоту, а лепоту заједничког живота не гарантује савршен изглед партнера већ његове особине”, додаје овај психолог.

А на питање – да ли је ово истраживање још једна потврда тезе да мушкарци (ипак) воле плавуше психијатар др Зоран Илић одговара да плавуше нису лепше, већ привлачније, а привлачност није само психолошка, већ и биолошка категорија. Наиме, природне плавуше имају вишак естрогена, а овај женски полни хормон утиче на смањење нивоа агресивности, због чега мушкарци плавуше доживљавају као нежније и мање „опасне”. Плаве жене буде у мушкарцу осећај заштитника, односно архетипску улогу витеза спасиоца, објашњава наш саговорник. 

„Мушка фасцинираност плавушама вуче порекло из света бајки у којима статирају принцезе са плавим увојцима и плавокосе виле и буде се са идејом да су плаве жене синоним за нежност и доброту. Етнопсихолози тврде да уврежену тезу да женско лице украшено златним локнама изгледа млађе, а самим тим и неискусније и приступачније – у сваком погледу, подржава чињеница да деца имају светлу косу која с годинама тамни, па мушки род тамнију косу подсвесно доживљава мање младоликом и теже освојивом“, објашњава др Илић.

Izvor: Politika
IP sačuvana
social share
Ja sam andjeo sa neba i bezobrazna kad hocu, ja cutim, al` kad treba pevam danju pevam nocu, zahtevna k`o dete, a u dusi sam romantik, ja se klonim svake stete, al` za frkom sam fanatik

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 6179
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.5.8
Kako ide ona stara? Bolje vrabac u ruci nego soko na grani.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Sačuvaj me Bože od onih kojima treba da verujem

Zodijak Virgo
Pol Žena
Poruke 51791
Zastava Srbija
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.5.8
mob
Nokia 
Komfor je definitivno mudrost zrelosti. Većina mladića i devojaka koje znam su i ranijoj mladosti jurili za seksepilom, a kasnije odustali od toga i posvetili se nežnoj, prijatnoj i sigurnoj vezi. Izgled je precenjen.

Jedna stvar mi smeta kod ovakvih anketa. 2/3 čovečanstva (Azija i Afrika) uopšte nemaju plavuše tako da anketa nije profesionalno napravljena. Pre liči kao nešto što su ispred gimnazije popunjavali klinci za gratis primerak časopisa Glorija.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 6179
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.5.8
Jedna stvar mi smeta kod ovakvih anketa. 2/3 čovečanstva (Azija i Afrika) uopšte nemaju plavuše tako da anketa nije profesionalno napravljena. Pre liči kao nešto što su ispred gimnazije popunjavali klinci za gratis primerak časopisa Glorija.
74% statistika je izmisljeno na mestu
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak
Pol
Poruke 36
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla
lepoticu i lujku vodis u krevet  a " finu i dobru" zenis
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 8856
Zastava Cyber Space
OS
Windows 7
Browser
Opera 9.80
mob
Samsung Galaxy SII
lepoticu i lujku vodis u krevet  a " finu i dobru" zenis

Mozda ta fina i dobra nece tebe  Smile The law of attraction.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak
Pol
Poruke 36
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla
finoca je vrlo diskutabilna,treba da znas sa kim  zelis da formiras  porodicu
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma

Ne Diraj Tigra Dok Se Igra!

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 23881
Zastava Izgubljena u vremenu i prostoru
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.64
gde su se tu izgubile one prave, ciste emocije? nije dovoljno uperiti prstom i reci "e ova je fina, nju cu da zenim!"... pa i tu finu valjda moras odvesti u krevet Smile ili makar ona tebe Smile Salu na stranu... mada ima i istine u vec recenom...  Smile
IP sačuvana
social share
Ja sam andjeo sa neba i bezobrazna kad hocu, ja cutim, al` kad treba pevam danju pevam nocu, zahtevna k`o dete, a u dusi sam romantik, ja se klonim svake stete, al` za frkom sam fanatik

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 19906
Zastava Šabac , Srbija
OS
Windows XP
Browser
Safari 4.0.249.89
mob
Sony 
prirodne plavuše i jesu umiljate i fine , ali one koje se farbaju u plavo su vrlo vrlo opasne....
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 8856
Zastava Cyber Space
OS
Windows 7
Browser
Opera 9.80
mob
Samsung Galaxy SII
A one koje se farbaju u crveno  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
2 3 4
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.051 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.