ako ste bili u situaciji da zelite sebi kupiti gitaru i nauciti svirati, a onda bili zateceni raznim ponudama i specijalnim dodacima... te se zapitali: "A sta meni zapravo treba???"... U tom slucaju znate kako je meni sada...
Naime, zelim nauciti svirati gitaru, ali ne znam koja je ovako, dobra za pocetnike... a stvarno ne zelim potrositi 500 evra na nesto sto ce imati kratak zivot (poznato je kako pocetnici "siluju" instrumente prije neg nauce pravilno svirati)
Akustara majka! Tebi za pocetak i ne treba original gitara... mozes kupiti neku manje kvalitetnu za pocetak.. a kad se upoznas sa gitarom kako treba onda biraj Posle ces vjerovatno ganjati elektricne gitare Zice kod akustare: Najlonske jesu lakse za sviranje.. ali slabiji je zvuk, ne ostris uvo dobro sa njima, preporucujem ti da odma sa metalnim pocnes, radi zvuka a i radi motorike prstiju. U pocetku su teze za "ukrotiti" ali se isplati posle..jer razvijas bolje pokrete prstiju, pogotov' malog prsta koji ce ti kasnije biti potreban za eventualno soliranje.
Elektricne: Konkretan model Fender Stratocaster ili Squier Model je odlican.. sto za pocetnike sto za profi... Iako stojim iza toga da je gibson les paul vrhovno bozanstvo gitara... ono ipak nije za pocetnike, treba imati vjestinu za nju Squier nije toliko skup... odlican za pocetak.. I napomena, koju god da kupis... neka ti zice budu malo vise odvojene od pragova, teze se uci ali je lakse posle, stices preciznost i rutinu brze (barem sam ja tako) Sa zicama 8-10, ako odlucis da sviras blues posle adekvatne obuke... 12 majka