E, sad, nisam ni bio siguran da li je to zaboravljanje ili pamćenje...
Objasniću šta me zanima.
Učili smo odlomak "Gorskog vijenca" napamet. Štrebao sam celog jutra (princip: prvi deo; prvi deo, drugi deo; prvi deo, drugi deo, treći deo itd.) međutim kada sam došao u školu nisam imao pojma. Obnavljao sam prva tri časa, i nisam mogao da upamtim ni prva tri stiha bez greške. Posle dva dana sam pokušao da se setim i sve sam znao bez problema.
* Da li se to desilo zbog toga što sam učio tri sata pre nego što sam trebao da odgovaram, pa gradivo još nije "sleglo"? * Ako nije zbog toga - zbog čega se desilo? * Kako to da izbegnem? * Ako se ovo nikom sem mene nije desilo - onda sam nenormalan.
A ako nije problem samo oko učenja već celokupno pamćenje , pošalji mi PP da ti otključam temu. Mada ne bi bilo loše da prelistaš pre toga već postojeće koje se bave ovim problemom.
You sharpen the human appetite to the point where it can split atoms with its desire; you build egos the size of cathedrals; fiber-optically connect the world to every eager impulse; grease even the dullest dreams with these dollar-green, gold-plated fantasies, until every human becomes an aspiring emperor, becomes his own God...