Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 26. Nov 2024, 07:23:36
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Spaliću člansku kartu DPS-a  (Pročitano 804 puta)
15. Dec 2011, 14:20:02
Moderator
Krajnje beznadezan

I sometimes wish I'd never been born at all

Zodijak Pisces
Pol
Poruke 14665
Zastava
Browser
Mozilla Firefox 8.0
Nešto slično nije zabilježeno. Student Fakulteta političkih nauka Demir Hodžić juče je, u pratnji predstavnika skoro svih crnogorskih glasila, ušao u zgradu gradskog odbora Demokratske partije socijalista i tražio da mu predaju njegov partijski karton kako bi ga spalio. On tvrdi da nije član DPS-a, a da ga je mimo njegovog znanja učlanio otac.

- Kao što sam i obećao da ću je, ako bude postojala članska karta sa mojim potpisom, spaliti, jutros sam došao da provjerim da li je u pitanju moj potpis. Oni su prethodno rekli da postoji karton i da sam se ja formalno učlanio u DPS, dok sam ja tvrdio totalno suprotno. Nijesam ništa potpisao, neko je to uradio u moje ime, pretpostavljam moj otac, ne znam pod kakvim pritiscima. Tražio sam ranije danas, pisanim zahtjevom, da mi daju kopiju tog kartona, međutim oni to nijesu željeli i rekao sam da ću ih tužiti i da ću pozvati medije - kazao je Hodžić okupljenim novinarima, snimateljima i fotoreporterima i nakon toga ih sve pozvao da sa njim uđu u prostorije DPS-a i sve provjere na licu mjesta.

Hodžić je nakon toga išao od kancelarije do kancelarije i tražio da mu dostave dokument, što je izazvalo negodovanje službenika u kancelarijama DPS-a.

Nemojte ovo u javnost, molim vas

Sekretar Odbora Demokratske partije socijalista u Glavnom gradu Miomir M. Mugoša se vrlo brzo pojavio u zgradi i preporučio novinarima kako da naprave izvještaj o svemu tome.

- Da vas zamolim, profesionalno i prijateljski, da ne puštate u medije to što ste snimili do sada, već da ovo što bude ovdje, da to puštate u javnost. Mislim da nije u interesu ni vama, ni bilo kome da pravite neke fotografije koje su snimljene po kancelarijama - kazao je Mugoša, koji je nakon toga saopštio da će odmah organizovati konferenciju za medije.

- Hodžić je jutros napravio prepad i tražio svoj partijski karton - kazao je na upriličenoj pres-konferenciji predsjednik savjeta mladih DPS-a Podgorice i izvršni sekretar DPS-a glavnog grada Srđan Miljanić.

- DPS kao jedna ozbiljna partija ima proceduru za davanje svoje partijske dokumentacije. Gospodinu Hodžiću je izvršni sekretar rekao da napiše pismeni zahtjev za tu dokumentaciju u koju želi da ima uvid i da će dobiti pismeni odgovor. Svi pismeni zahtjevi moraju da prođu kolegijum partije - rekao je Miljanić, i dodao da će kao član toga kolegijuma izričito biti protiv toga da se Hodžiću da bilo kakav dokument iz partije.

- Razlog je taj što je gospodin Hodžić najavio da će zapaliti svoj karton - kazao je Miljanić. Izvršni sekretar Odbora DPS-a rekao je i to da je Hodžić potpisao karton 27. oktobra 2005. godine. Hodžić je ponovio da nikada nije bio formalno učlanjen u partiju, već da je to neko uradio u njegovo ime, najvjerovatnije otac.

- Ja sam tada bio mlad. Pod kakvim pritiscima je to uradio, ne znam, ali vjerovatno znate kako se takve stvari odvijaju u Crnoj Gori, koliko očeva potpiše za svoje dijete i učlani u partiju da ono ni ne zna. Ušao sam u ovu partiju usmeno, za vrijeme referenduma, jer mi se svidjela ta kampanja, a prije godinu i po dana, kada sam poslednji put bio aktivan, usmeno sam i izašao. Nijesam rekao da nijesam bio aktivan, već da nijesam bio formalno član partije - kazao je Hodžić.

Ipak, razumijem oca

- Dugo sam o tome razmišljao, ne samo ovih dana. Ja volim svoje roditelje, ali volim i Crnu Goru. Želim da kažem da sam ja praktično nezavistan od svojih roditelja, čak i živim odvojeno pa sam tako donosio odluke - kaže Hodžić i dodaje da, ipak, razumije svog oca.

- Ta osoba mi je uvijek davala podršku, odgajala me. Svi u Crnoj Gori su zbog svojih poslova prisiljeni na neke stvari. Samo pratite razvoj događaja u narednom periodu, pratite moju porodicu i vidjećete kako će se odvijati neke stvari - kaže Hodžić, i dodaje da će tužiti DPS jer je, kako je kazao, njegova čast dovedena u pitanje.

- Moraće da odgovaraju zbog svega ovoga. Ovo sam uradio zbog svih studenata, zbog svih mladih i ovo je, takođe, dio studentskog protesta u Crnoj Gori. Protiv ovoga se borimo. Protiv nepotizma, protiv korupcije, protiv prijetnji. Sve one prijetnje koje sam doživio ovih dana, sve ćete to saznati - poručio je Hodžić, i rekao da je spreman da svjedoči i o neregularnim radnjama koje su se, kako je rekao, dešavale tokom posljednjih izbora.

- Očekujem sjutra kopiju. Oni zakonski moraju da mi to dostave. Kao što sam i obećao, iako to dobijem, iako to nije moj potpis, ja ću to spaliti - zaključuje dvadesetčetvorogodišnji student političkih nauka. 

Kovačević: Ovo je korak naprijed

- Najnovija „volšebna" dešavanja u vezi sa DPS kartonom i članskom kartom Demira Hodžića mogu da budu kvalitetan pomak naprijed u cilju razotkrivanja barem jednog dijela koruptivne mreže, kojom je DPS decenijama zarobljavao građane Crne Gore - kaže za Press profesor političke psihologije Filip Kovačević.

- U istom smjeru je ukazivao i nedavni skandal oko identiteta DPS donatora kada su se javno oglašavali pojedinci da kažu da oni nisu donirali hiljade evra DPS-u iako su njihova imena i matični brojevi bili na listinzima. To znači da je njihov identitet neko zloupotrijebio, što je krivično djelo. Ko je to uradio nikada nije otkriveno jer vrhovnu državnu tuziteljku Ranku Čarapić nije zanimalo da istražuje - objašnjava Kovačević.

EU: Pomno ćemo pratiti slučaj

Demira Hodžića je juče primio prvi čovjek Evropske unije u Crnoj Gori Leopold Maurer, koji je kazao da će delegacija Unije pomno pratiti razvoj situacije u slučaju studenta političkih nauka.

- U jednosatnom razgovoru upoznao sam gospodina Maurera sa svim ucjenama, prijetnjama, ali i pokušajima podmićivanja od prvih studentskih protesta u oktobru pa do danas. Upoznao sam ga i sa današnjim događajem i on mi je obećao podršku. Kazao je da će pratiti moj slučaj - kazao je Hodžić.

Izvor: Press
IP sačuvana
social share
Uostalom, smatram da Kartaginu treba razoriti!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Sreća je kada ti smrt zakuca na vrata a ti nisi tu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15304
Zastava Сремска Митровица
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 8.0
mob
Alcatel 
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 26. Nov 2024, 07:23:36
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Alfaprevod

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.091 sec za 18 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.