Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Др Шешељ поручује народу Србије  (Pročitano 1902 puta)
13. Nov 2003, 22:05:46
Prijatelj foruma
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol
Poruke 954
четвртак, 13.11.2003

На редовној конференцији за штампу Српске радикалне странке, председник Српске радикалне странке, др Војислав Шешељ, новинарима саопштио je следеће:

Др Војислав Шешељ: Томо, чујеш ли ме?

Томислав Николић: Ево, слушају сви новинари, укључили су камере.

Др Војислав Шешељ: Е, добро. Желео сам последњег дана председничке предизборне кампање да се обратим српској јавности, да позовем све грађане Србије да на изборе изађу и да гласају за јединог часног, поштеног и способног кандидата, Томислава Николића. Ово је јединствена прилика пред ванредне парламентарне изборе, да се прелиминарно победи досманлијски режим, како би га на парламентарним изборима дотукли.

Све ово што досманлије раде ових дана, поготову ова данашња манипулација, невероватно кршење Устава, да Наташа Мићић позива Мићуновића да се с њим консултује око парламентарних избора, говори да су изгубили главу, да не знају шта раде, и у том свом срљању они заправо могу још већу невољу целој Србији донети. Мислим да на овим изборима треба да гласају сви који патриотски делују, који патриотски осећају, којима је стало до Србије, и који сматрају да једино радикалним политичким променама Србија може изаћи из садашње кризе.

Ситуација у Србији већ пуне три године постајала је све гора и гора, на власт су дошли најнеспособнији, најгори карактери, најнеморалнији људи, и Србија је, изгледа, морала кроз такве неморалне људе да дотакне само дно, да би онда после тога могла успешно да се развија, да напредује, да изађе из кризе и свим својим грађанима обезбеди просперитет. Изволите, ако имате неко питање.

Новинар: Господине Шешељ, је ли ме чујете?

Др Војислав Шешељ: Да.

Новинар: Ненад Кулачин из "Вести", како сте?

Др Војислав Шешељ: Добро сам.

Новинар: Хтео сам да вас питам, да ли сте свесни ризика што сте се овако обратили новинарима, да могу да вам укину даљу комуникацију?

Др Војислав Шешељ: Па, већ су у затвору према мени почели да примењују рестриктивне мере, светећи се што сам раскринкао криминалну аферу секретара суда, Ханса Холцијуса, са адвокатском мафијом, у коју су умешани и неке судије и неки из тужилаштва. Према томе, шта могу да ми ураде? Да ме изолују, да ме спрече да телефонирам, шта још могу да ми раде? На колац да ме набијају, мислим да још увек не могу.

Новинар: Господине Шешељ, Марина Стојадиновић, Радио Београд Први програм, како се здравствено осећате?

Др Војислав Шешељ: Прошле недеље сам оперисан. То у принципу није нека тешка операција, међутим, проблем је био у томе што су три месеца одбијали да ме оперишу, одуговлачили. Здравствено се осећам сада добро и пун сам ентузијазма.

Томислав Николић: Кажу да немају више питања.

Др Војислав Шешељ: Па добро.

Томислав Николић: Добро. Ово ћемо да објавимо као данашњи прилог.

Др Војислав Шешељ: Добро, ако ви сматрате још нешто.

Томислав Николић: Немамо шта да додамо.

Др Војислав Шешељ: Па добро, мислио сам овако, кратко и јасно, нема потребе да се ту много. Како стоје ствари?

Томислав Николић: Изванредно.

Др Војислав Шешељ: Па, и ја мислим.

Томислав Николић: Ја ћу врло кратко, пошто је ово најважније за наш извештај. За наше данашње представљање, ово је најважније.

ДОС наставља да се противуставно понаша. Наташа Мићић је данас позвала председничког кандидата ДОС-а да се с њим договори око одржавања ванредних парламентарних избора, и то је знак да су потпуно изгубили компас, зато што је Српска радикална странка по други пут у историји вишестраначког парламентаризма, од 1990. године на овамо, по други пут оборила једну Владу у Народној скупштини Републике Србије. Први пут је то било 1993. године, са Владом Николе Шаиновића, а ево сада Владу Зорана Живковића после нашег предлог за изгласавање неповерења, после бурне расправе, установљено је да Влада нема подршку и Влада је морала да побегне, да предложи распуштање Скупштине и ванредне парламентарне изборе.

Кампању смо завршили, изузетно смо задовољни. Већини медија се захваљујем на коректном извештавању, препознаће се они који ту моју захвалност незаслужуј., Ваљда ће једног дана доћи до тога да могу да кажем да се свим медијима захваљујем на коректности. Позивам све бираче, патриоте, оне који воле Србију, који желе добро, оне који деци Србије желе добро, да изађу у недељу, 16. новембра, и да гласају за мене. Ако гласају они које сада позивам, победићу у првом кругу. Ако их неко спречи позивом на бојкот, један број њих, онда ћу имати други круг са Драгољубом Мићуновићем. Али свеједно, победио у првом или ишао у други круг, ја ћу победити на председничким изборима. И ми ћемо одмах у понедељак наставити кампању за парламентарне изборе. Истовремено поручујем Савету министара Србије и Црне Горе и Скупштини Србије и Црне Горе, да више не повлаче ниједан потез којим би могли да угрозе Србију и Црну Гору. Ни они више немају легитимитет, ако данас буде распуштена Скупштина Србије, да се уздрже од било каквих лоших потеза. Нови сазив Републичке скупштине одредиће и нови сазив, нову делегацију Србије у Скупштини Србије и Црне Горе, а то значи и нови Савет министара и новог председника Србије и Црне Горе. Очигледно је да у Србији све мора да се мења и да ће моја победа на овим изборима означити почетак великих промена у Србији. Изволите, ако имате неко питање. Ја ћу гласати у недељу у 11 часова, у Булевару АВНОЈ-а 64, бирачко место број 26, то је на Новом Београду. Има тамо неколико бирачких места, али су видно обележена. Значи, у недељу, у 11 чаова, Булевар АВНОЈ-а 64, то је један мали тржни центар. Да, то је елитно насеље Београда, по државној телевизији.

Новинар: Господине Николићу, као прво, да подсетимо још једном ваше бирачко тело. О каквим променама се ради, уколико ви победите на овим изборима?

Томислав Николић: Па, о свим променама. О променама односа власти према држави, народу, Уставу, о променама државе, о понашању државе према Хагу, Хашком трибуналу, хашким притвореницима, о променама односа са Истоком и Западом, о променама унутар земље, о социјалним реформама, о одржавању нивоа социјалне сигурности грађана, о преиспитивању многих накарадних закона, које је ДОС-ова власт донела без икакве контроле, и ту мислим на Закон о раду и на Закон о приватизацији, Закон о градњи објеката. Те промене ће бити корените, свеобухватне, и у њих ће бити укључени сви грађани и све политичке странке. Моја победа на председничким изборима значи победу моје политичке идеје, идеје странке чији сам члан, и на парламентарним изборима. А ви знате шта радикали очекују од Србије, и шта Србији могу да дају.

Новинар: А да ли вам одговара 28. децембар?

Томислав Николић: Ма, одговара ми и сутра и прексутра, кад год хоће. Све ми сада одговара.

Новинар: Шта ћете прво да промените?

Томислав Николић: Шта могу ја прво да променим? Ја ћу ако будем изабран имати кампању Српске радикалне странке за ванредне парламентарне изборе. Поставља се питање, ако данас распусте парламент, али да вас не укључујем у ту причу сада, пред ким бих полагао заклетву као изабрани председник? Питање је да ли ће то чекати нови сазив парламента. А то би ми олакшало посао да се ангажујем потпуно у кампањи Српске радикалне странке. Ја сам обећао распуштање Скупштине и после четрдесет дана кампање, Скупштина ће бити распуштена. Ја то сматрам испуњавањем свог обећања. То што Живковић данас поднесе оставку или за три дана, то је сасвим свеједно. Ја бих га натерао да поднесе, и кад не би данас поднео. Али видећете, однос грађана је драстично промењен од 2000. године, и то ће морати сваки политичар да цени, свака нова власт, без обзира ко буде формирао Владу. Ви знате да ћу ја да поверим мандат ономе ко има 126 посланика. Ја никада нећу погазити Устав Србије, никада ниједан закон, али нећу дати ни другима да то чине. Чак и ако имају моћ да то учине, да ја не могу да их спречим, спречиће их јавност коју ћу да обавестим.

Новинар: Да ли сте размишљали о постизборној коалицији, ако не добијете сами већину?

Томислав Николић: Не, нисам. О томе у Српској радикалној странци нисмо размишљали, о томе нека размишљају они који би у коалиције да улазе. Са нама се тешко улази у коалицију, ми смо један коректан, солидан партнер, али не трпимо криминалце ни у својим ни у туђим редовима. Код нас нема ни мита, ни корупције, ниједан наш министар није у затвору, ниједан није оптужен, ниједан није осуђен, ниједан није кривично гоњен. Ми се не свађамо са коалиционим партнерима јавно, ми не растурамо коалицију, кад дође до растурања поднесемо оставке и завршимо посао. Хвала вам што сте присуствовали и што ћете емитовати поруку Војислава Шешеља.
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol
Poruke 954
Ево и аудио записа: Порука Војислава Шешеља
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol
Poruke 304
Vrlo optimistički, nema šta.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak
Pol
Poruke 32
Citat: GoranK
Vrlo optimistički, nema šta.

Istina boli :wink: .
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol
Poruke 448
Divno, sav sam se raznezio
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak
Pol
Poruke 32
I treba! Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Underpromise; overdeliver.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke Odustao od brojanja
Zastava 44°49′N - 20°29′E
mob
Apple iPhone 6s
Pazi, radikali su imali sansu pre 5-6 godina da dobiju izbore, tad su je prokockali.. da je voja u zemlji imali bi o cemu da pricamo, ali toma... Imace svojih 17-25% preko toga jako jako tesko.
Pored svega uvek treba biti realan, ma koliko ti se nesto ne svidja.
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Napomena: Moje privatne poruke, icq, msn, yim, google talk i mail ne sluze za pruzanje tehnicke podrske ili odgovaranje na pitanja korisnika. Za sva pitanja postoji adekvatan deo foruma. Pronadjite ga! Takve privatne poruke cu jednostavno ignorisati!
Preporuke za clanove: Procitajte najcesce postavljana pitanja!
Pogledaj profil WWW GTalk Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol
Poruke 954
#конзервативна
Сестро, свака част за грб, одличан је!
Иначе, за остале који не знају, то је грб Војводине из 1848. године. Па сад нека неко каже да Војводина није српска  Smile  Smile .

#СербианФајтер
Што се тиче парламентарних избора и ја бих био задовољан са тих 25%, то је јако добар резултат, тешко да ће и једна странка имати више од тога. Међутим ово су председнички избори, а Тома је једини прави противкандидат омраженом ДОС-овом режиму и као такав има релане шансе за победу. Међутим, релано, и Томина победа на овим изборима радикалима не значи много у смислу да ће тиме добити неку моћ и власт, она би била више симболичка и допринела би бољој позицији за парламентарне изборе. Чак и да не успеју избори, ако наш кандидат буде имао више гласова од Мићуна (а хоће сигурно  Smile ) то би био велики ударац ДОС-у пред парламентарне изборе.
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  
Oznake: seselj
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.057 sec za 16 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.