Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Večeras premijera "Radovana Trećeg" u režiji Branimira Brstine  (Pročitano 667 puta)
05. Jul 2005, 07:15:13
Administrator
Capo di tutti capi

Underpromise; overdeliver.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke Odustao od brojanja
Zastava 44°49′N - 20°29′E
mob
Apple iPhone 6s
Večeras premijera "Radovana Trećeg" u režiji Branimira Brstine

Komad "Radovan Treći" Dušana Kovačevića u režiji Branislava Brstine biće premijerno izveden večeras u 21 sat na Velikoj sceni Ateljea 212. Posle toga, narednih petnaest dana, predstava će biti izvođena svake večeri u isto vreme.

Heroji sa scene

- Ovom predstavom želimo da osvežimo naše, a i sećanje onih gledalaca koji su bili prisutni u jednom Ateljeu koji pamtimo. Dugujemo mu veliko poštovanje. Taj duh o kome se toliko govori jeste nešto što je, ipak, prolazno. Otišao je s potpuno drugačijim vremenom u kome smo živeli i ljudima koji su živeli u tom vremenu. Tada su tu bili glumci koji su imali potpuno drugačiji duh. NJega niko nije umeo, ni pre ni posle da ponovi, da donese u ovu zgradu i iznese na scenu. Zbog toga na kraju programa ove predstave piše da su ti ljudi bili heroji naše mladosti. Drugi ljudi u ovom gradu imaju neke druge heroje, a naši su bili na sceni - rekao je Svetozar Cvetković, upravnik Ateljea 212.

Rediteljski debi

- Ne smatram da sam naročito duhovit, samo volim povremeno da se glupiram. Ali sad radim predstavu. To je ozbiljna stvar. Uloženo je mnogo novca i mnogo truda mojih prijatelja. Bez obzira na to što su oni kolege na poslovnom zadatku, oni su i moji prijatelji. Nikada do sada nisam režirao, niti ću to ikada više raditi. Ali iz pozicije reditelja vidim da moram mnogo više da volim glumce. Sada brinem za svačiji lik. Kada radim kao glumac gledam svoja posla, svako bi da se progura - a volimo se koliko se volimo. Tako mi se u ovom novom iskustvu činilo da moram da pomažem celini. Radio sam to na način koji je koliko-toliko stručan u svoj mojoj nestručnosti - rekao je Brstina o prvom rediteljskom iskustvu.

Ekipa je već naviknuta na stalno poređenje sa predstavom u režiji Mucija Draškića, kada je naslovnu ulogu tumačio Zoran Radmilović. Vodeći se time, treba reći da je nova postavka nešto kraća. Traje, zajedno s pauzom, dva sata i deset minuta. Na sceni se pojavljuje i pokojni Vasilije, Stanislavljev brat. Najavljeno je i prisustvo još jednog lika - Rode. Osim što se radi o manjoj, ali kako reditelj kaže značajnoj ulozi, daljeg objašnjenja nije bilo. U njoj neće biti onih, za Radmilovića karakterističnih, improvizacija. Ili, kako kaže Feđa Stojanović, ovo će biti kolektivna predstava pre nego "one man shonj".

- Želeli smo da nastane nova predstava. A koliko je ona genetski, ako se može tako reći, povezana sa Zoranom Radmilovićem? Ako mi, deca Ateljea, imamo nekog duhovnog gena od naših, uslovno rečeno, glumačkih otaca i majki - to bi mogla biti duhovna sličnost. Ali nikom od nas nije bila namera da se ponavlja ona predstava - ona je neponovljiva. A ako se prepoznaju neki geni, pa još i da valjaju, biće dobro - rekao je Brstina. Dodao je da tekst pruža ogromne mogućnosti, kao i to da smatra da gde god da se ode, ne može se pogrešiti. S malo više smeha, a nešto manje tragičnih delova, pravac u kojem je nova postavka "otišla" najbolje opisuje zvaničan podnaslov - Bolna komedija o samoizdaji.

Kako pisac Dušan Kovačević gleda na novu koncepciju i postavu još se ne zna. Duže vreme nije u zemlji i nije uspeo da vidi nijednu probu.

- On u principu nije čovek koji se meša u rad drugih autora na njegovim tekstovima. Na sve ima komentar tek kada se predstava završi. Bilo da kritikuje ili hvali. U ovom slučaju, pred početak rada dobili smo i njegovu podršku. Najviše ga je zanimalo ko su ljudi u podeli. Složio se sa izborom Brstine. Raspitivao se malo u kom pravcu ide predstava i poželeo nam srećan rad. To je bio maksimum njegovog mešanja - rekao je Svetozar Cvetković, upravnik Ateljea 212.
B. Bošnjak
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Napomena: Moje privatne poruke, icq, msn, yim, google talk i mail ne sluze za pruzanje tehnicke podrske ili odgovaranje na pitanja korisnika. Za sva pitanja postoji adekvatan deo foruma. Pronadjite ga! Takve privatne poruke cu jednostavno ignorisati!
Preporuke za clanove: Procitajte najcesce postavljana pitanja!
Pogledaj profil WWW GTalk Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

Siempre contra la corriente ;)

Zodijak Sagittarius
Pol Žena
Poruke 2634
Zastava na izvoristu informacija!
mob
Samsung e730
Ne vredi. Interpretacija Radovana III u izvodjenju Zokija Radmilovica je isuvise upecatljiva.
IP sačuvana
social share
Credidi me felem vidisse!!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Legenda foruma

Moje ime je Ozymandias.

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 38906
Zastava Kragujevac
Aplauzi za novu predstavu „Radovan Treći”

Nova postavka popularnog komada Dušana Kovačevića „Radovan Treći” sinoć je premijerno izvedena u „Ateljeu 212”, u režiji Branimira Brstine, koji je i igrao naslovnu ulogu. Prepuno gledalište pozdravilo je dugim aplauzom ovaj „omaž vremenu heroja naše mladosti”, kako je autorska ekipa zapisala u programu predstave. Na kraju su na scenu izašli i neki glumci iz stare predstave, među kojima je ovacijama dočekana Mira Banjac. Nova postavka drugačija je od one iz 1973. godine, koju je u legendarni šou pretvorio Zoran Radmilović, po tome što se sada igra integralni tekst i što se zasniva na ravnopravnom učešću celog ansambla. Radovanovu ženu Rumenku igra Anita Mančić, ćerke Katicu i Georginu - Gorica Popović i Dragana Đukić, tasta Branislav Zeremski, kelnera Feđa Stojanović, Jelenčeta Nebojša Ilić, a Vasilija (lik iz originalnog teksta koji je brisan iz ranije scenske verzije) Miodrag Krivokapić.

Scenograf je Darko Nedeljković, kostimograf Zora Mojsilović, kompozitor Vladimir Pejković, a pomoćnik reditelja Boris Liješević. Brstina je „Radovana Trećeg” režirao kao „bolnu komediju o samoizdaji”, što je i podnaslov predstave. Prema prvim utiscima publike, stara predstava ostaje nenadmašena, ali će se i ova postavka dugo i rado gledati. Za novog „Radovana Trećeg” vlada ogromno interesovanje, pa je već rasprodat ceo letnji ciklus igranja - svake večeri do 20. jula. (RTS)
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.09 sec za 16 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.