Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 02. Sep 2025, 02:49:05
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Време богатих жена  (Pročitano 266 puta)
19. Jun 2008, 19:05:21
Prijatelj foruma
Krajnje beznadezan

Sreca je jedini udarac koji me je promasio...

Zodijak Taurus
Pol Žena
Poruke 10305
Zastava u mom svetu bez patnji,lazi i bola....
OS
Windows 2000
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.14
mob
SonyEricsson w350

Време богатих жена

Богатство није више само мушки атрибут

Некада готово искључиво мушки атрибут – висок конто у банци данас се све више везује и за „нежнији” пол

Висок банкарски конто или дубок џеп како би се то једноставно изрекло некада је везивано готово искључиво за мушкарце. Времена се мењају и жене парирају мушкарцима и на овом пољу: све су бројније оне жене чије се богатство мери милионима долара. Има их на свим континентима, у свим земљама широм света.

Да је то тако сведочи и истраживање инвестиционе банке Barclays и часописа Ekonomist које је обављено на на узорку од 600 успешних жена у свету. Дошло се до закључка да жене раде више од мушкараца али су врло често успешније у многим пословима у којима су то донедавно били представници „јачег”. Аналитичари кажу да жене врло мудро поступају када је реч о улагању новца и да га улажу тамо где верују да ће се уложени капитал сигурно оплодити а њихов конто у банци увећати.

И улога жене у браку се променила, она није више само „модни додатак” успешном супругу него активни партнер у стицању богатства. Уз то, жене сва породична наслеђа у највећем броју користе за куповину и изнајмљивање некретнина, за покретање сопственог бизниса или модернизацију постојећих породичних империја.

Број моћних жена у бизнису расте из дана у дан. Пре само тридесет година била је реткост наићи на жену предузетницу. Пре само педесет година жене на Западу нису могле ни да подигну кредит ако уз њих није био супруг или неки други мушкарац а камоли да кредит користе како би начиниле велики пословни захват. То се данас променило и видно је у земљама западне Европе. Тако је британски познати лист „The Sunday Times” на своју листу најбогатијих Британки ставио имена и презимена 92 жене, а свака од њих је „тешка” више од 140 милиона долара, што је и услов да би се неко нашао на овој листи.

Према истраживању Центра за економско и пословно истраживање, које се може пронаћи на страним сајтовима, до 2020. године 53 посто британских милионера биће – жене, а већ сада сто најбогатијих Британки поседује 66 милијарди долара.

Према истраживању независне консултантске компаније Datamonitor у земљама запада све су мање разлике између богатих мушкараца и богатих жена.

Примера ради, 2006. године просечна милионерка поседовала је око четири милиона долара а просечни милионер шест милиона долара.

Очекује се пораст броја милионера.

Припремила: Снежана Прљевић
[објављено: 19/06/2008.]

Izvor: Politika
IP sačuvana
social share
I sve sto mogu i znam i kada osetim kraj iz sebe bar imam to sto bi svako pozeleo. I svaki svoj dan ja dobro pamticu znam, jer znam da prosla sam i sada spavam mirnim snom...
Pogledaj profil WWW GTalk

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 02. Sep 2025, 02:49:05
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.101 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.