Novi svetski rekord za leteću Ruskinju! Jelena Isinbajeva preletela je 4,93 metra na atletskom mitingu u Lozani. U stilu nekadašnjeg neprikosnovenog Ukrajinca Sergeja Bupke, aktuelna olimpijska šampionka iz Atine u disciplini skoka sa motkom odlučila se da praktično na svaka tri meseca postavlja novi svetski rekord, iako njen trener tvrdi da ona već sada na treningu kao od šale preskače pet metara.
Istina, svaki put kada Isinbajeva pomeri lestvicu nagore za jedan santimetar, ona postane bogatija za 50.000 dolara koliko je pripada po pravilima Svetske atletske organizacije, tako da do kraja godine gotovo sigurno možemo očekivati nove rekorde (do sada ih je računajući i juniorsku konkurenciju bilo ukupno 14).
- Ovo je fantastično. Presrećna sam, jer čak ako i ovo izgleda lako sa tribina, verujte mi da nije. Bila sam malo i nervozna, jer mi je ovo bilo prvo takmičenje ove godine na otvorenom. Ne znam koliko još mogu da idem u visinu, možda čak i do 5,15 metara, videćemo dokle ću stići - kaže 23-godišnja Isinbajeva, koja je najavila novi rekord kroz tri dana kada je očekuje učešće na narednom mitingu.
Nekadašnja gimnastičarka iz Volgograda uskoro bi mogla da uđe u istoriju i kao prva žena koja je preskočila pet metara, a od magične visine trenutno je razdvaja sedam santimetara (4,93) kao i 350.000 dolara. V. N.
Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.
Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.