Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
2  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Kćerka šefa Mosada izabrala zatvor mjesto armije!  (Pročitano 2821 puta)
03. Maj 2009, 23:32:25
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 414
Zastava Zabrđe
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Nokia 6303

Mlada jevrejka Omri: Radije zatvor nego borba na strani Izraela

Omri Goldman je simpatična djevojka, ima nježnu kožu maslinaste boje i tijelo super modela. Nikada do sada nije razmišljala da bi jednog dana mogla izgubiti slobodu. Prije na nekoliko mjeseci nego što je odbila da se odazove Izraelskoj Odbranbenoj Armiji na služenje vojnog roka, ona je išla psihijatru svake sedmice da se pripremi za dogadjaj koji slijedi: zatočeništvo u ćeliji vojnog zatvor.

Nekoliko puta je protestvovala protiv izraelske okupacije Zapadne Obale i pojasa Gaze.

Zadnjeg dane njene slobode kao civila ona je u društvu svoje majke i nekoliko djevojaka otišla do kasarne da primi poziv za služenje dvogodišnjeg vojnog roka, što je obaveza svake djevojke u Izraelu. Ali Omri je otišla da odbije da primi poziv, i samim time da joj bude sudjeno na licu mjesta i da bude pritvorena momentalno.

Za Omri ovaj događaj je posebno čudan nego za većinu i to iz razloga što je ona kćerka bivšeg  šefa Mosada, izraelske centralne obavještajne službe, jedne od najsposobnijih na svijetu.

Omri je rasla cijeli život u velikoj sigurnosti i bila pod zaštitom agenata Mosada koji su joj sada postali više neprijatelji nego prijatelji.

Omri je izjavila da je presudan momenat njenog preobražaja bio kada je otišla prošle godine u jedno palestinsko selo u kojem je izraelska vojska postavila barikade. Nekoga koga je smatrala neprijateljem cijeli zivot i neko ko je trebao da je štiti je pucao na nju.
"Sjedili smo pored puta i prišali, potom su došli vojnici i nakon nekoliko sekundi dobili su naredjenje i bacili su na nas suzavac i ispaljivali gumene metke. To me je šokiralo, do samog gadjenja, da vojnici slijede naredbu bez razmišljanja. Po prvi puta u mom životu, izraelski vojnik je podigao oružje i pucao na mene."
"Moj otac je bio veoma ljut na mene što sam bila u palestinskom selu i riskirala zivot. Nakon što smo razgovarali, on me podržao kao svoju kćerku, ali on je protiv toga što sam uradila a još više se protivi mom odbijanju služenja u vosjci. U početku je mislio da je moja odluka da ne služim u vojsci prolazna faza puberteta ali je kasnije shvatio da ta odluka dolazi duboko iz mene. Ja i on imamo vrlo slične karaktere. Ja, takodjer se borim do kraja za ono u šta vjerujem kao i on, samo smo mi ideološkli na suprotnim stranama."

Omri Goldman je uhapšena prvi puta 23 Septembra prošle godine, kada je provela 21 dan u vojnom zatvoru. Uskoro će biti ponovo uhapšena, i opet ponovo, svedok se ne umori ili ona ili izraelska armija.

IP sačuvana
social share
Pobjednik 20. tradicionalne "Lažijade", koja je preksinoć održana u organizaciji Lovačkog udruženja "Srndać" je Goran Maksimović, član "Srndaća" i mještanin Omarske.
Goranova priča o "odlasku u lov na kojem je sreo lovca Mirka koji je na konjskim kolima vozio nezagašeni kreč koji je nakon kiše proključao i rastjerao svu divljač" nasmijala je tročlani žiri koji je procjenio da Maksimović "najbolje laže" i da mu s pravom pripadaju titula lažova godine i novčana nagrada od 500 maraka.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Sertifikovani hejter i negativac

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.10
hmmm...
i lepa,i pametna jevrejska devojka koja jos zivi u Izraelu,a ne podrzava jevrejsku tiraniju i ubijanje...  Smile auu,sunce mu...  Smile
da skinem sarkazam-svaka joj cast...  Smile
« Poslednja izmena: 03. Maj 2009, 23:35:55 od hkj »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Sačuvaj me Bože od onih kojima treba da verujem

Zodijak Virgo
Pol Žena
Poruke 51791
Zastava Srbija
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.0.10
mob
Nokia 
Ćerka generala Aleksandra fon Lera je posle saznanja o užasima zločina koje je njen otac počinio u Srbiji odlučila da se zamonaši i provela je život kao monahinja u Srbiji.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.10
Ćerka generala Aleksandra fon Lera je posle saznanja o užasima zločina koje je njen otac počinio u Srbiji odlučila da se zamonaši i provela je život kao monahinja u Srbiji.
upravo sam nasao pravi kontrast za Madlen Olbrajt...  Smile
a sto se tice ovog sto si navela-to je zaista lepo...  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

lepim plakate po gradu

Zodijak Aries
Pol Muškarac
Poruke 5550
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.10
A zašto njen otac kao izuzetno uticajan čovek ne okrene par telefona i "sredi stvar"? Drugačije shvatanje države, porodice i pojedinca.
IP sačuvana
social share
Izreci, pa se ispeci
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Monstrum

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 8918
Zastava Beograd
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.10
Sredjenna drzava.  Smile
IP sačuvana
social share
Sta da radim sutra?
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

You'll never see me fall from grace

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 48490
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.10
... и гле чуда без цивилног служења војног рока ...  Smile

еј бре ... девојка после две године у армији ... па вероватно уме на више начина да убије човека него да спреми јаја за доручак  Smile Smile
IP sačuvana
social share

It's all a fucking joke anyway

Tim: You never say please. You never say thank you.
Frank: Please don't be an idiot. Thank you.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.10
... и гле чуда без цивилног служења војног рока ...  Smile

еј бре ... девојка после две године у армији ... па вероватно уме на више начина да убије човека него да спреми јаја за доручак  Smile Smile
hehe... da.
najbitnije je da oni imaju jaku vojsku da mogu da "brane svoj integritet i demokratiju" (gutanjem teritorija i bombardovanjem zemalja koje ne zele americku tiraniju),sve ostalo je nevazno...
ma,prava demokratska drzava...  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Violence solves everything!!!

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 7616
Zastava Niš
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.10
mob
Samsung XYZ1004
Eto....i oni imaju svoj LDP   Smile   ...samo, gle cuda, takvi zavrsavaju u zatvoru - mislite o tome  Smile  Smile

Citat
To me je šokiralo, do samog gadjenja, da vojnici slijede naredbu bez razmišljanja.

A kako ti seko zamisljas vojsku?  Smile  Smile ....kao otvorenu debatu i razmenu misljenja  Smile  Smile
« Poslednja izmena: 04. Maj 2009, 19:01:26 od I Posle Mene JAA »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

...члан секције младих трезвењака...

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 37274
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.20
Da je tata neki, sredio bi kceri modnu pistu u Milanu kad vec ima to zmijsko tijelo kako kazu u tekstu... Smile
ocigledno nije za mistrije i odmascivanje puske...
« Poslednja izmena: 04. Maj 2009, 22:29:34 od Raven_Claw3190900 »
IP sačuvana
social share
Prefer a feast of friends to the giant family
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
2  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.056 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.