Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 13. Jul 2025, 15:07:25
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Prvorodjena deca  (Pročitano 886 puta)
16. Dec 2009, 00:00:15
Ucesnik diskusija

Simply the cool

Zodijak
Pol
Poruke 190
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.5
moze li mi neko reci zasto se u bibliji pridaje takav znacaj prvorodjenoj deci? recimo Jakob je otkupio prvorodstvo od svog brata Isava i kasnije je postao Izrailj - onaj ko se borio s Bogom. zatim u Egiptu kad je Bog pobio egipatsku prvorodjenu decu zato sto je faraon terao inat... i ne secam se jos gde
od svog iskustva, prvorodjena deca su kao malo iskompleksiranija od svoje mladje brace i sestara, kao da se od njih mnogo ocekuje...
i meni kao prvorodjenog slabo mi je islo sa prvorodjenim zenskama, sa drugorodjenim bolje Smile
IP sačuvana
social share
sve sto treba da uradis da bi bio srecan je da se odreknes svega
samo tako ce ostati ono sto ima istinsku neunistivu vrednost
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 198
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 8.0
moze li mi neko reci zasto se u bibliji pridaje takav znacaj prvorodjenoj deci? recimo Jakob je otkupio prvorodstvo od svog brata Isava i kasnije je postao Izrailj - onaj ko se borio s Bogom. zatim u Egiptu kad je Bog pobio egipatsku prvorodjenu decu zato sto je faraon terao inat... i ne secam se jos gde
od svog iskustva, prvorodjena deca su kao malo iskompleksiranija od svoje mladje brace i sestara, kao da se od njih mnogo ocekuje...
i meni kao prvorodjenog slabo mi je islo sa prvorodjenim zenskama, sa drugorodjenim bolje Smile

Pozdravljam te JAS!  Smile

Zato što je Isus Hrist prvo stvarstvo Jehove Boga, prvi Sin!

Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4804
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.15
mob
Nokia Luvmya 520
Nema nikakav znacaj i razlicite su okolnosti u kojima su se te okolnosti odigravale. Herod je zeleo da ubije novorodjenu musku decu zato sto je znao da se Mesija rodio i uplasio se svog posla (Jevrejskog kralja). Sto nema nikakve veze sa Jakovom ili kaznjavanjem Egipta.
Citat: Cekic I
Isus Hrist nema nikakve veze sa fantazijama neke sekte, i "Jehova" ili "YHVH", "Yahve" ili sta god nije
ime nego naziv imaginacije, samo ziv covek ima ime, i ime Boga koji je ziv covek nije "Jehova", bas kao sto
Mesijino ime nije "Hrist" nego Isus, Jesus, Joshua ili kako vec da se prevede.
IP sačuvana
social share
Covecanstvo se deli na inteligentne bez laznog boga, i one sa laznim Bogom bez inteligencije.
Jewpiter
Prijatelj je covek koji tebe voli, a ne covek kojeg ti volis.
Jewpiter

How much cocaine did Charlie Sheen take ?         Enough to kill two and a half men.
Makros_Crni : " Dozvolio sam sebi da budem obmanjen. "
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Simply the cool

Zodijak
Pol
Poruke 190
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.5
Pozdrav i tebi cekicu. (cemu tako srdacno? Smiley)

takodje prvorodjena deca postaju vrlo zavidna na svoju mladju bracu i sestre kad se ovi rode, kao da su im konkurencija u ocima roditelja, i poznato je kakvi mucitelji su starija deca svojim mladjim bracama i sestrama u detinjstvu, a kasnije bi zivot dali za njih vise nego ovi za njih. jel?
« Poslednja izmena: 16. Dec 2009, 23:17:31 od JAS! »
IP sačuvana
social share
sve sto treba da uradis da bi bio srecan je da se odreknes svega
samo tako ce ostati ono sto ima istinsku neunistivu vrednost
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 387
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.5
Pozdrav i tebi cekicu. (cemu tako srdacno? Smiley)

takodje prvorodjena deca postaju vrlo zavidna na svoju mladju bracu i sestre kad se ovi rode, kao da su im konkurencija u ocima roditelja, i poznato je kakvi mucitelji su starija deca svojim mladjim bracama i sestrama u detinjstvu, a kasnije bi zivot dali za njih vise nego ovi za njih. jel?

Nema veze sa istinom.  Ja kao sin prvenac mogu da posvedocim da je bilo mozda cak i obrnuto.  Kod dece se zavist javlja kada drugi dobije nesto lepse vece i sarenije, i to nema veze sa godinama,  deca traze puno paznje.
Sto se religije tice, isto si previse generalizovao stvar.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak
Pol
Poruke 42
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.5

Pozdravljam te JAS!  Smile

Smile

Hm, pa to uopšte nije odgovor na postavljeno pitanje. No, svejedno. Isus nije bio prvo stvarstvo niti igde ima ikakvih nagoveštaja da je On stvorenje. To je samo određeno tumačenje koje može izgledati privlačno i logično, ali ipak nije u potpunosti tačno.

Što se "prvenca" tiče - u Starom zavetu prvenac nije bio uvek onaj koji je "prvi rođen," postoje izuzeci od ovog pravila.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 13. Jul 2025, 15:07:25
nazadnapred
Prebaci se na:  
Oznake: deca

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.07 sec za 16 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.