Treba mi pomoc,zato i otvaram ovu temu. Stalno se sa ljudima prepirem o tome da li ima razlike izmedju rap i hip-hop muzike. Ima li neke razlike? Ajde hoperi (i raperi) da vas vidim!
I sve sto mogu i znam i kada osetim kraj iz sebe bar imam to sto bi svako pozeleo. I svaki svoj dan ja dobro pamticu znam, jer znam da prosla sam i sada spavam mirnim snom...
bilo je nekada razlike, u pocetku, hip hop se dosta vezivao uz brakedance i grafite a repovanje je bilo ono sto je i sada, samo mnoooooooooooooooooooooooooooooooooooogo bolje.. kao sve u danasnjoj muzici, ta dva zanra su se stopila, mislim da se vrlo retko mogu naci pravi hiphoperi.. takodje je bilo dosta razlike u samim lirikama, hip hop je bio dosta blazi, dok je rap bio u fazonu teskih zivotnih prica i vrlo ostrih lirika sa izmesanim politickim i rasnim pitanjima.. rap se ustvari razvio iz hip hopa, dva zanra su isla uporedo dok se nisu stopila..
“The more I learn about the universe, the less convinced I am that there's any sort of benevolent force that has anything to do with it, at all.” - Neil deGrasse Tyson
Hip Hop je kultura koja se deli na: Dj-ing, MC-ing, Brakedancing & Graffiti. Mada sam video da je prema novijoj podeli Hip Hop kulturi dodato: Beatboxing, Hip Hop Fashion, Hip Hop Slang !?)
Ne treba meshati termine Hip Hop i RAP !!! Hip Hop je kultura iz koje se razvio muzicki pravac "RAP".
Sam spoj MC-inga(lirika) i Dj-inga(Bitiovi) je ustvari RAP !!!
Zakljucak: Hip Hop & Rap nisu isto, Hip Hop je kultura, a RAP je vrsta muzike proizashla iz Hip Hop kulture !
« Poslednja izmena: 15. Nov 2007, 23:19:05 od Sale* »