Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 06. Avg 2025, 08:40:41
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Kako štede bogati bankari?  (Pročitano 570 puta)
29. Mar 2013, 15:02:20
Mudrijas Burek Foruma
Legenda foruma

"I'm not always right, but I'm never wrong"

Zodijak
Pol
Poruke 49711
Browser
Opera 12.14
Zagreb -- Investicioni bankari daju savete kako štedeti za vrime krize. Manje skijajte i ispištie decu iz internata, poručuju bankari.

Britanski portal posvećen karijerama u svetu financija “E Financial Careers” objavio je listu saveta investicionih bankara o tome kako uštedeti novac u vreme globalne krize, prenosi zagrebački “Jutarnji list”.

Iako su njihovi saveti iskreni, i možda primenjivi na sve koji žive u svetu bogatih, prosečnom čoveku njihovi predlozi mogu delovati smešno.

Evo 20 bankarskih saveta kako uštedeti novac:

1. Smanjite kupovinu odeće

“Mislio sam da ne kupujem mnogo odeće. No, prošle godine prestao sam da kupujem odeću na šest meseci i shvatio koliko sam trošio, samo na par cipela ili šal tu i tamo”, priča jedan bišvi menadžer fondova.

2. Uključite celu porodicu u štednju

Jedan bivši bankar rekao je svojoj deci da sad imaju manje novaca, i bio je iznenađen činjenicom da su ona to prihvatila. “Jedino moj petogodišnjak to ne razume. Starijima smo rekli da ne možemo sebi da priuštimo sve što smo imali i oni su to shvatili, valjda zato jer su i svim njihovim prijateljima rekli isto”, navodi on.

3. Pošaljite decu u državne škole

Jedan bivši bankar ispisao je svoja dva sina iz internata i smestio ih u državnu školu. ”Iznenađujuće su se dobro prilagodili”, zadovoljan je on.

4. Neka vaša deca sama plate svoj fakultet

“Je li tako strašno očekivati od vaše dece da plate sama svoje školarine? Postoje studentski krediti koji to pokrivaju”, rekao je jedan bivši bankar.

5. Nemojte putovati poslovnom klasom

“Još uvek idem u Njujork pet ili šest puta godišnje, ali sada više ne idem poslovnom klasom, već premium ekonomskom. Ako planirate unapred, možete dobiti dosta niske cene karata”, savetuje jedan bankar.

6. Počnite sami da peglate

“Sada sam peglam sve svoje košulje. Uvek sam to voleo da radim, kao svojevrsni Zen, ali nikad nisam imao vremena za to”, rekao je jedan bivši bankar. Njegov kolega, međutim, peglanje je prepustio supruzi. “Nije da baš to voli, ali ne želi da se zaposli, pa mora to da prihvati”, kaže on.

7. Ne nosite toliko gotovine sa sobom

“Prestanite da nosite svežanj gotovine sa sobom. To smanjuje pobudu da ljudima delite toliko napojnica”, savetuje bivši bankar Goldman Saksa.

8. Počnite sami da dajete časove svojoj deci

“Jedan od mojih prijatelja troši 250 dolara na sat na tutore da bi pripremio svoje dete za školu, ja trošim samo 35”, rekao je jedan menadžer investicionog fonda.

9. Prestanite da idete na skijanje, ili skijajte jeftinije

“Odveo sam porodicu na skijanje prošle godine i potrošio 13.000 funti. Bilo je super - uzmu vam decu ujutro i vrate ih tek kasno popodne, ali morate da platite za takvu pažnju”, priča jedan investioni bankar.

10. Odsednite kod prijatelja

“Išao sam na Maldive šest puta za redom. Prošle godine nismo išli na Maldive po prvi put u šest godina, odseli smo kod prijatelja u Njujorku. Uštedio sam 12.000 funti”, rekao je jedan menadžer.

11. Prodajte drugu kuću

“Na drugoj kući nakupite najviše ozbiljnih troškova. Mnogi koje znam razmišljaju o prodaji svoje kuće na selu. No, još niko to nije i učinio”, rekao je jedan bankar.

12. Rešite svoje zdravstvene probleme pre nego što izgubite posao

Savet za one koji imaju probleme sa zdravljem koje su zanemarivali zbog posla. Jedan bankar je navodno odlučio da reši svoju kilu i probleme s kolenom nakon što je ostao bez posla, ali mu je privatno osiguranje isteklo, pa je morao da bira između plaćanja lečenja ili korišćenja javnog zdravstva.

13. Kupujte na internetu

“Nama sad sve dostavljaju kući. Kad kupujemo onlajn naručujemo mnogo manje nego kad je sve pred nama”, rekao je jedan menadžer.

14. Kuvajte sami svoju hranu

“Kuvam svaki dan sad. Pre sam nešto malo kuvao, ali sam uvek bio napolju, zabavljao klijente. Sada sam ranije kod kuće i mogu sam da kuvam. To je puno jeftinije”, kaže jedan bivši berzanski broker.

15. Počnite da vozite bicikl

“Trošio sam 150 funti nedeljno na taksi, dok nisam otkrio Borisove bicikle (bicikli na iznajmljivanje koje je uveo gradonačelnik Londona Boris Džonson). Sad moja žena troši više na taksi nego ja”, rekao je jedan rukovodilac investicionog fonda.

16. Neka oba roditelja rade

Ako zaposlite suprugu, to neće uštedeti novac, ali će ga barem doneti malo više. Mnogi muški bankari baš i ne žele da insistiraju na tome da im žena nađe posao. Nema poslova, kažu. No, njihove žene ipak pokazuju malo više entuzijazma. “Ja radim. Prestala sam da radim kada sam rodila decu, no onda sam naučila da dizajniram vrtove. Imali smo dadilju, ali sad nam više ne treba, mogu da radim dok su mi deca u školi”, kaže Adel, žena evropskog bankara u Londonu.

17. Zaposlite svoje tinejdžere

U Velikoj Britaniji deca od 13. godine mogu da rade 12 sati nedeljno. U SAD deca od 14. godine mogu da rade 18 sati nedeljno za vreme škole, a 40 sati nedlejno za vreme praznika. Jedna bivša bankaka ispričala je kako je svoje tinejdžere podstakla da potraže vikend-poslove.

18. Prodajte svoje stare stvari

Radnica u Salou Dres agenciji, koja kupuje polovnu dizajnersku odjeću, rekala je kako su česti klijenti žene bankara. “Ljudi mogu puno da uštede kod nas, dokle god im nije problem da nose polovnu odeću ili odeću koja je malo van sezone”, kaže ona.

19. Rešite se skupih kablovskih pretplata

Bivši bankar Goldman Saksa kaže kako je otkazao svoju pretplatu na “Skaj” kanal. “Plaćao sam 80 funti mesečno. Sad samo gledam fudbal u pabu”, navodi on.

20. Nabavite hibridni auto

“Zamenio sam svoj Volvo s Priusom. Uštedio sam pravo bogatstvo u porezima, gorivu i osiguranju”, rekao je jedan bankar.

B92
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

I have a joke. Women's rights.

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 31126
Zastava Harare
OS
Windows XP
Browser
Chrome 25.0.1364.172
mob
Samsung GT-S7580
Тема је овако нешто..

Питање: Како уштедети?

Одговор: Штедњом.
IP sačuvana
social share
E ovaj svet je otiso u kurac cim Lazu pitaju kakva je serija  Smile
Pogledaj profil WWW Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 06. Avg 2025, 08:40:41
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.104 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.