Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: da li su stvarno produktivni , produktivne psihopatične lice?  (Pročitano 532 puta)
20. Sep 2008, 19:07:01
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

omnia ab ovo

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 5614
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.52
mob
Nokia 
Znamo to da postoje izmedju deformirana ličnostima takve koje su produktivne , iz vida kultura ili društvo. Al meni to iz vida evolucijska psihologija diskutabilna je.
Zašto?
Prvenstveno te lice, po sebična gen teoriju imaju u čoporu svojeu mesto, i znači vrednost, ako nekome takav je ličnost da lepše zna na zidu pećinu crtati, svirati na bubnjarima, ili kao vrač baviti sa svojom posao (jezički je jače). Al tamo je i to, da gde je neki osobina toliko jak, taj čopor će mnogo više osloniti na njega, mnogo manje vreme će imati za svoje potomcima. i taj vereme isto neće biti toliko sadržajna kako on to bi hteo. Jednostavno njegovu svest koristio čopor a ne svoje dece.I  kulturni naslednost doživeće hiat, ako neće suprostaviti sa detetim ciljevima. To je bilo u evolucijskim vremenu mnogo veća opastnost od toga da bi mogao više meso dati za svojima naprotiv sa konvencionalnim ličnostima. Mislim te genije zato su toliko ispod reprezetovane i u današnjim populacijama.
Ako uzmemo Modiljanijov slučaj, pored njegovu slikarsku geniju, tamo je bilo i alkoholizam. ako znamo da alkoholizam, uvek je tamo gde čovek želi smiriti svojeg bola, onda i to je vidljivo da njegovo geniju hranio se i iz njegovu alkoholizmu. U tom slučaju te Gaba receptori, po mnom društveni vidu zato su želeli alkohol jer Modiljani uvek je suprostavio/konfrontirao sa tadašnjim realnostom, i to bolno.Toliko bolno da samo njegova ćerka je ostala živa.(na kraju filma što sam ja video Smile )
Ako bi postavili taj pitanja u evolucijskim vremenima za vraču, da dali Modiljanikus crta na zidu pećinu, ili više se bavi sa svojom porodicom vrač bi kazao da pazi više na svoju porodicu jer tada još nisu bili toliko potrebni bilboardi.
A danas kad Lyotrad tačno formira tako da budeš komenzurabilan ili nestani. Odmah je vidljivo da postkonvencionalne norme su neprijateljski  svaćeni. I onda kad imaju iz toga korist. Sećam na jednu priču, kada su dobili prve takve kombajne seljaci u čega bilo je i klima. svi su ostavili otvoreno vrata jer tako imaju hladno vazduh. i skoro nisu svatili šta je klima.(naravno i uništili su klimu) Nije bilo reč o neznanju nego konzervisane su načine ponašanje. i skupo moraju platiti ko ne po tome ponaša se.
to sam hteo iz ovoga izvedeti, da i ako neko produktivno psihopata i onda skoro sto posto stradaće.I nekako taj kraj jednog licu po meni omaložava i značaj njihove artefaktumima, ako stvarno nije dobro formirana taj artefaktum u društvenu realnosti.
produktivni psihopatima delo uvek se prijateljiše sa destrukciom. to je tu najveća filozofski izazov, i pitanja od Platonu.
IP sačuvana
social share
Da li je kocka baceno?
Snezana i vuk
Crvenkapa i kaludjerice
Vuk i sedam kaludjerica
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.079 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.