Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 27. Dec 2024, 18:03:21
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Kako se izviniti  (Pročitano 689 puta)
08. Apr 2010, 10:17:13
Veteran foruma
Svedok stvaranja istorije

Ne Diraj Tigra Dok Se Igra!

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 23881
Zastava Izgubljena u vremenu i prostoru
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.64
Iza zatvorenih vrata u svetu poznatih sve češće se izgovaraju neka izvinjenja. Pomislite samo na porodice Džona Terija i Tajgera Vudsa, sportista koji su nedavno bili na meti medija zbog vanbračnih afera.

Nije svako izvinjenje ozbiljno, kao što je utakmica u gostima ili flertovanje partneru iza leđa, ali umeti izviniti se na pravi način može da napravi i te kakvu razliku.

Bez obzira koliko veliki ili mali problem bio, neka izvinjenja pale, a neka ne. Vaš partner možda ne može da prihvati izvinjenje za tračarenje o vašem seksualnom životu ili smatra da ne postoji opravdanje za trošenje poslednjeg dinara na treći par cipela.

"Ako imate problem da nekom kažete koliko vam je žao, životni savetnik dr Pam Spur vam predlaže par jednostavnih pravila koja možete da primenite", kaže ona.

"Nedavno istraživanje pokazalo je da bi trebalo da se izvinite dragoj osobi tako što ćete joj reći da vam je žao šaptanjem na desno uvo. Kada je osoba ljuta, desno uvo je osetljivije."

Budite jasni

Kada su temperamenti uzavreli i osećanja povređena, morate biti jasni kada se izvinjavate. Počnite izvinjenje rečenicom ''Želim da se izvinim''. Na taj način ćete skrenuti pažnju ljutom i povređenom partneru.

Govorite u prvom licu

Nastavite da se izvinjavate tako što ćete narednu rečenicu početi u prvom licu, na primer ''Znam da sam te uznemirio/la'' ili ''Želim da popravim stvari''. Ove rečenice pokazuju da ste spremni da preuzmete odgovornost za svoje loše postupke.

Ne opravdavajte se

Vaše izvinjenje neće biti dobro ako na pola puta počnete da se pravdate. ''Izvini, ali pod velikim sam stresom u poslednje vreme''. ''Nije trebalo da vičem, ali me iritira kada me pitaš gde sam bila/o'', klasični su izgovori koje treba izbegavati. Što više opravdavate svoje ponašanje, to će vam izvinjenje gubiti na snazi.

Držite se poente

Striktno se držite konkretnih stvari zbog kojih se izvinjavate. Ne uplićite druga pitanja i događaje. Vaš partner je možda već zaboravio na njih i samo ćete ga podsetiti na iste.

Pustite da "odleži"

Dajte vremena vašem partneru da prihvati ono što mu govorite. Možda će mu biti potreban koji minut da shvati da vam je zaista žao.

Da li biste mogli još nešto da uradite?

Kada se izvinite, pitajte da li biste mogli još nešto da uradite kako biste popravili stvari (i partnerovo raspoloženje).

Bolje sprečiti nego lečiti

Ako se stalno izvinjavate zbog jedne te iste stvari kao što je, recimo, kašnjenje ili zaboravljanje da nešto uradite, napravite preventivni plan. Pokušajte da pronađete način koji će vam pomoći da ispravite loše navike.

Izvor: B92
IP sačuvana
social share
Ja sam andjeo sa neba i bezobrazna kad hocu, ja cutim, al` kad treba pevam danju pevam nocu, zahtevna k`o dete, a u dusi sam romantik, ja se klonim svake stete, al` za frkom sam fanatik

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 27. Dec 2024, 18:03:21
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Alfaprevod

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.075 sec za 16 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.