Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 09. Avg 2025, 08:41:23
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1 3
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Kako sakriti tvornicu aviona...  (Pročitano 5451 puta)
Legenda foruma

Sertifikovani hejter i negativac

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.2
Nema sigurno.
(sad te ne zezam Smile-znam da se razumes u avijaciju i aerodrome...-ako ne gresim... Smile)
ubedio si me do 80%...nisam znao sta da mislim,(sto se tice aerodroma-ne ostalih objekata na Strazevici...),pa sam zato pitao...verovatno si u pravu i 100%,nego samo ocu jos malo da istrazim. (cisto onako...) Smile
hvala na pomoci/misljenju...  Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 3930
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.6
Pokusaj da nadjes na netu snimke iz vazduha strazevice, ili mozda google earth, videces da nema piste, 211 je pre mene odgovorio da pista mora da bude van brda, tako je bilo i na pljesevici i u pristini itd. Dakle pogledaj snimke strazevice iz vazduha/svemira i videces da nema takve piste. A i poznajem neke pilote i druge visoke oficire iz sada V i PVO koji nikada nisu takvo nesto spomenuli. Tako nesto se ne moze sakriti, pogotovo ne u zemlji tracara kakva je nasa, tako da sam 100% siguran da nema aerodroma na(u) strazevici. Smile
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.2
ma,u pravu si i znam sve to,nego ocu jos malo da pogledam ostale stvari...a naravno da sam prvo gledao na GoogleEarth!sto puta sam buljio preko njega u tu bazu...
a sto se tice onog sto je reko 211,naravno da je u pravu,ali kad covek samo pomisli kakva sva cuda od gradjevina danas postoje-pogotovu kod vojske...razumes sta ocu da kazem... Smile
onda si me ubedio/objasnio,al sto se tice onoga sa decom i vojnim pratnjama-to stoji,da znas!  Smile znam licno dve-tri osobe(i nisu fosili ili neki ludaci-zive na Vidikovcu i imaju oko 30godina...) koje su mi same pricale kako ih je vojska vracala kuci dzipovima samo kad bi se priblizili objektu...mislim-naravno da ih nece sa osmehom pustiti unutra,i naravno da su oni tad bili deca koji i nisu znali mnogo o...(ne znam sta da kazem...)...o obezbedjivanju vojnih objekata,ali kako da kazem-oseti se kad je nesto zaista tajno i kad je neko tako tajnovit...ocu da kazem-ne preuvelicavaju pricu,a znaju da ima nesto vrlo,vrlo vazno i tajno tamo i da su vojne sluzbe vrlo napete/stroge/osetljive/sumnjicave kad se radi o tom objektu(u odnosu na druge slucajeve kad se neko od dece usunja...),cak i kad su samo deca u pitanju... Smile Smile
« Poslednja izmena: 05. Sep 2007, 22:21:49 od hkj »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 3930
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.6
Centar VOJIN je mnogo vazniji i bolje obezbedjen od bilo kog aerodroma, tako je svuda u svetu jer ako bi se tu desila diverzija kompletan PVO ostaje slep i otvoren za napade iz vazduha. Zato se i desavalo da ljude koji zalutaju tamo bezbednjaci isprate kucama. Avio baza se ne bi mogla sakriti izmedju ostalog ii zato sto bi ljudi iz okoline videli avione koji polecu i slecu, culi bi ih ako nista drugo. Inace ti podzemni aerodromi su koncept koji smo preuzeli od svedjana pedesetih i sezdesetih godina. Zeljava je najveci koji je sagradjen kod nas i tamo je radio moj matori od njenog pustanja u rad do 1984. kada je presao na Bataju. Svedjani su oustali od tog koncepta jer nije bas uspesan, neprijatelj ti zatrpa izlaze na piste i ne mozes poleteti dok ne rascistis, a to traje, pa ako su odlucni da ti drze avijaciju prizemljenu samo treba da redovno bombarduju ulaze/izlaze.
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 898
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.6
Oko takvih objekata je cesto postavljena "mrtva straza". To znaci da strazari mogu da pucaju bez upozorenja. Nije neuobicajeno da se pojedini delovi zemljista oko takvih objekata zastite i minskim poljem. Tako da je za decu, a i ostale pametnije da se ne vrzmaju tuda.
Ovde imas neke slike unutrasnjosti i spoljasnosti ovog kompleksa: http://news.webshots.com/album/556644951zPMMSR
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15472
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.20
 taj objekat na strazevici je na kraju ispao gotovo potpuno beskoristan ,jer je PVO ´99 godine bila prinudjena da se "rasprshi" i deluje  samostalno - tj na nivou diviziona i baterija , s vrlo malo integracije . podaci o ciljevima su prenosheni ko u ww2 - glasom (radio ili telefonski)  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 898
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.6
Pa zasto su ga onda toliko bombardovali, ako je bio beskoristan? Ne racunam u ovo potrebu da se isprobaju GBU-28 i ostale bombe.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Zodijak
Pol
Poruke 3930
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.6
Strazevica je funkcionisala tokom celog bombardovanja bez prekida iako je svakodnevno i po vise puta gadjana. Razmena podataka je bila na nivou koji su to sredstva koja smo posedovali dozvoljavaju.
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 32361
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.2
auuu,ljudi,kolko podataka!!!!hvala!!!  Smile
ramone,211-svaka cast...prava mala,srpska OBLAST51... Smile  Smile
jelte,jel ima neko koordinate za Zeljavu?cisto da vidim...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 898
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.6
Udalji smo se od teme, a'l ajde. Na Google Earth-u ova oblast je jos uvek u slaboj rezoluciji. Na ovom sajtu imas mnogo podataka i slika aerodroma Zeljava: http://www.firewirehr.host.sk/Zeljava-index2.html

Fajlovi prikačeni uz poruku (kliknite na slike za punu veličinu)

Zeljava.jpg
(110.49 KB, 792x715)
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 3
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 09. Avg 2025, 08:41:23
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.099 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.