Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.

Tema za pitanja
o SMF forumu, phpBB2 i phpBB3 forumu, Wordpress i Joomla CMS sistemima!

Za vecinu drugih pitanja nacicete odgovor citajuci Top teme!

Idi dole
Stranice:
2  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Kako prilagoditi sajt svim rezolucijama ?  (Pročitano 4872 puta)
14. Jun 2009, 21:13:20
Zvezda u usponu

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 1142
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.11
mob
Samsung e250,Nokia N73
Imam problem, sajt mi super izgleda na mojoj 1680x1050 rezoluciji, ali potpuno je drugaciji na ostalim,manjim rezolucijama.. Elementi su razbacani po ekranu bez ikakvog reda, sta je problem,kako mogu napraviti takav sajt, da izgleda lepo na svim rezolucijama ?
Znam za sledecu skriptu, ali se ne isplati jer treba mnogo vremena kada update-ujes sajt:

Kod:
<script language="Javascript"><!--

// **********************************­ *************
// AUTHOR: WWW.CGISCRIPT.NET, LLC
// URL: www.cgiscript.net
// Use the script, just leave this message intact.
// Download your FREE CGI/Perl Scripts today!
// ( www.cgiscript.net/scripts.htm )
// **********************************­ *************

if (screen.width <= 640) {
document.location = "640x480.htm";
}

else if (screen.width <= 800) {
document.location = "800x600.htm";
}

else if (screen.width <= 1024) {
document.location = "1024x768.htm";
}

if (screen.width > 1024) {
document.location = "huuuuuuuuge.htm";
}

//-->
</script>

Hvala unapred.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Svedok stvaranja istorije

Reign in Blood

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 20579
Zastava SRBIJA
OS
Windows Vista
Browser
Opera 9.64
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

Underpromise; overdeliver.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke Odustao od brojanja
Zastava 44°49′N - 20°29′E
OS
Windows Vista
Browser
Opera 9.63
mob
Apple iPhone 6s
I pre neki dan sam ti rekao, i opet ti kazem... problem je sto ti ne znas da kodiras, ne znas css... ne znas da razmisljas kao webdesigner jer si uzeo da pravis nesto bez trunke ucenja i vezbi iza sebe...

Inace, taj javascript ni pre 10 godina kad je bio aktuelan, nije nicemu sluzio.

Stvari koje je pilot postavio su super, ali su za tebe previse napredne i nicemu ti ne sluze.
Provedi nedelju dana radeci elementarne stvari... slazi elemente onako kako ti zelis da stoje... iseci slike i napravi prateci css... kreni da googlas free css template, gledaj kako izgledaju, kako ljudi rade...

Ti bukvalno trenutno moras da naucis one najosnovnije stvari (ono sto je strasno je sto ti to ponavljam vec 3-4 meseca najmanje)...

Pa kad prodjes tu fazu da bar elementarne stvari umes da pozicioniras, udaris margine, odredis sta kako ide, napravis jednostavan layout sa contentom koji lici na nesto na svim rezolucijama, u svim browserima... pa onda kreni da radis malo komplikovanije stvari...
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Napomena: Moje privatne poruke, icq, msn, yim, google talk i mail ne sluze za pruzanje tehnicke podrske ili odgovaranje na pitanja korisnika. Za sva pitanja postoji adekvatan deo foruma. Pronadjite ga! Takve privatne poruke cu jednostavno ignorisati!
Preporuke za clanove: Procitajte najcesce postavljana pitanja!
Pogledaj profil WWW GTalk Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 1142
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.11
mob
Samsung e250,Nokia N73
Citat

Hvala,vrlo korisno!

Citat
I pre neki dan sam ti rekao, i opet ti kazem... problem je sto ti ne znas da kodiras, ne znas css... ne znas da razmisljas kao webdesigner jer si uzeo da pravis nesto bez trunke ucenja i vezbi iza sebe...

Inace, taj javascript ni pre 10 godina kad je bio aktuelan, nije nicemu sluzio.

Stvari koje je pilot postavio su super, ali su za tebe previse napredne i nicemu ti ne sluze.
Provedi nedelju dana radeci elementarne stvari... slazi elemente onako kako ti zelis da stoje... iseci slike i napravi prateci css... kreni da googlas free css template, gledaj kako izgledaju, kako ljudi rade...

Ti bukvalno trenutno moras da naucis one najosnovnije stvari (ono sto je strasno je sto ti to ponavljam vec 3-4 meseca najmanje)...

Pa kad prodjes tu fazu da bar elementarne stvari umes da pozicioniras, udaris margine, odredis sta kako ide, napravis jednostavan layout sa contentom koji lici na nesto na svim rezolucijama, u svim browserima... pa onda kreni da radis malo komplikovanije stvari...

Evo,uradicu tako, kasnije, ako opet budem zapeo negde, vredece da mi se pomogne...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
OS
Windows Vista
Browser
Opera 9.63
mob
Apple iPhone 6s
A neces uraditi... ni jednom do sad nisi uradio, pa neces ni sad... par dana ces mozda i da cutis, pa ces ponovo doci sa nekim brilijantnim pitanjem...

To je osnovni problem i tebe i nekolicine ljudi koja se redovno javlja, uglavnom klinaca... ne biste seli i uradili sta vam je receno pa taman da vam zivot zavisi od toga.. jer mislite da to moze drugacije...
Pa do pre dva dana ti je u potpisu stajalo da nudis profesionalne usluge web designa a ne umes dva elementa da stavis jedan pored drugog u vizuelnom editoru koji to ima tako napravljeno da ti treba cirka 2 klika da postignes zeljeni efekat...

I to stravicno nervira... jer trosenje mog vremena, ili vremena nekog drugog ko od toga hleb jede, na takva pitanja nakon toliko vremena je izuzetno drsko...

A i to vase shvatanje... prelistao sam W3schools CSS = naucio sam CSS ... imam Dreamweaver = znam XHTML ... umem da instaliram Wordpress = znam PHP ... i slicno ...

A stvar je jednostavna... samo dve opcije:
1. Nauci.
2. Batali.
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Napomena: Moje privatne poruke, icq, msn, yim, google talk i mail ne sluze za pruzanje tehnicke podrske ili odgovaranje na pitanja korisnika. Za sva pitanja postoji adekvatan deo foruma. Pronadjite ga! Takve privatne poruke cu jednostavno ignorisati!

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 1142
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.11
mob
Samsung e250,Nokia N73
Sada hocu, videces, ne mislim da moze drugacije,sem da se nauci, samo ne znam kada sam potpuno naucio, prelistam jednom css sa w3, probam da uradim nesto, nece, trazim nove izvore i sve tako... Nedelju dana cu provesti uceci, pa cu tada,nadam se,znati...

Citat
1. Nauci.
naravno...

Citat
par dana ces mozda i da cutis, pa ces ponovo doci sa nekim brilijantnim pitanjem...
Majke mi sam se razocarao sto imas tako ruzno misljenje o meni... Jasno mi je da cu morati mnogo da ucim,ali sam josuvek pocetnik, vrlo sam ambiciozan,sto cu i dokazati.... pfff  Smile
« Poslednja izmena: 14. Jun 2009, 22:25:46 od igordr »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.62
mob
Apple iPhone 6s
Provesces nedelju dana uceci i tada ces znati nesto...
I nikad neces znati sve... pa da se bavis ovime 10 godina... neces znati sve...
Samo ces znati da resis vise problema, ali nikad neces znati da resis sve...

Ti jesi pocetnik, ali problem je sto si vec godinu dana pocetnik... evo gledam, poruke tvoje april 2008.
Znas li ti kad je to bilo?
Mozes li uopste da pojmis koliko moze da se nauci za 14 meseci?

Ti nakon toliko vremena i dalje ne znas kako funkcionise pozicioniranje i float u css... to je kao da ne znas u srpskom u 8. razredu da posle tacke na kraju recenice ide veliko slovo...

I kako da nemam lose misljenje, kada ti ponavljam iste stvari godinu dana a ti nemas toliko ljudskosti da to bar pokusas poslusati?
Neke stvari sam ti ponavljao bukvalno kao idiotu... pa zidu da sam pricao naucio bi...
Rekao sam ti bar 10 puta da cu te banovati, gomilu tema zbog tebe sam morao da zakljucam...
I ti to nisi shvatio...
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 1142
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.11
mob
Samsung e250,Nokia N73
Svestan sam da ne mogu brzo da naucim sve, ali potrudicu se... Napredovao sam od prvog pitanja ovde sigurno... Ja sam i djak, i to odlican, i trudim se da sve uskladim, mada ovo me vise zanima od svega, i sigurno cu kad-tad znati toliko da napravim solidnu web stranicu...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Jet set burekdzija

Nimalo ne licim na svoj avatar :))

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 6660
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.11
mob
LG Nexus 4
moj savet ... sf-ove top teme ... prati njegov redosled ali uci sam ... probleme resavaj sam a tek onda pitanjima ovde .. jer kroz trazenje resenja jednog problema naucices mnoge druge stvari ... sto vise citaj uci ... a onda i primenjuj ... ne mozes odma primeniti ... prati sta rade drugi ... do skoro nisam znao ... ali twiter je super stvar .. preko njega sam nasao i onaj smashingmagazine kao i jos par site-ova koje ti mogu poslati ako zelis ... tako da i tu mozes npr naci dosta novosti od "svetskih dizajnera"

nikad neces znati sve ... cak ni posle mnogo ucenja Smile niko ne zna sve ... tako da taj cilj izbrisi Smiley

ni ja sigurno ne mogu reci da znam dosta, ali ucim evo tacno 6 meseci, ranije sam imao neko znanje osnovnog html-a kojim sam mogao samo stavljati elemente bez da to lici na site tako da to ne racunam ... za ovih 6 meseci prateci ovde burek a pritom jos mnogo stvari sa strane koje sam sam nasao ... mogu reci da sam stekao dobru osnovu ... a da tek sada za leto planiram da to upotpunim pa da kazem da znam nesto da uradim ...
za to vreme sam procitao barem oko 1000 web stranica, sigurno, moguce i vise sa razlicitim tutorijalima ... poceo da vezbam u vidu izvodjenja svakog elementa ponaosob a onda pozicioniranje i doterivanje .... a opet kada pogledam idalje sam na samooom pocetku Smiley .... a pritom ko sto kazes odlican sam djak Smile ...
gledaj prave stvari, korisne, trazi resenja, pokusavaj ono sto ne znas kako bi naucio Smiley

takodje svaki savet ovde sa bureka od starijih clanova prihvati i pokusaj da primenis, jedan iz nekog od proslih postova, skini free template a onda na osnovu njih uci, za pocetak ih samo izmenjuj kako bi video sta kako funkcionise, od jednog potpuno free template-a koji naizgled nije ono sto ti treba, mozes napraviti bas ono sto ti treba Smiley ...

takodje kada odmaras oci od "koda" uzmi neso lakse procitaj, iskustva drugih ljudi su po meni najkorisnija, takodje mozes tada citati o recimo osnovama seo optimizacije, ili nacinu zarade, kako pronaci pravi hosting ili brdo drugih stvari koje striktno nisu vezane za kod, tako da dodju prosto "opustajuci" nakon nekad "zamornog" kod-a ...

hehe nadam se da nisam smorio, i da sam nesto pomogao, posto ipak smo tu negde pa se valjda razumemo Smile
IP sačuvana
social share
Vezbom do savrsenstva Smiley Smile
Pogledaj profil WWW Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 1142
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.11
mob
Samsung e250,Nokia N73
Hvala druze, sve si lepo rekao !  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
2  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.063 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.