Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: T-DMB TV  (Pročitano 951 puta)
07. Nov 2006, 00:24:26
Clan u razvoju

Zodijak
Pol
Poruke 25
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Da li moze neko da mi objasni na koju foru radi t-dmb tv?? Da li za to treba net ili radi kao oni mali televizorcici imao je jedan moj ortak po principu kenjas i gledas TV?
Unapred zahvalan

(01. May 2007, 10:39:15)
« Poslednja izmena: 07. Nov 2006, 22:22:15 od Cigla tel. »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

A-electronic

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5040
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.7
mob
HTC desire s
Da li moze neko da mi objasni na koju foru radi t-dmb tv?? Da li za to treba net ili radi kao oni mali televizorcici imao je jedan moj ortak po principu kenjas i gledas TV?
Unapred zahvalan

Pa verovatno treba net mada ako je tako onda je skupo sigurno i licno provereno koliko kosta da se gleda tv preko gprs-a Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Krajnje beznadezan

Long live Rock n' Roll

Zodijak
Pol
Poruke 11469
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0
mob
HTC HD2
Ja mislim da ovaj t-dmb tv radi nezavisno od GPRS-a ili bilo kog paketnog prenosa preko same mreže, već radi tj., prima signal sa tkz., terrestrial antena(zemaljskih), slično kao i bilo koji drugi kućni TV. Verovatno telefon ima u sebi tuner tj., modul koji može da dekodira te signale koje prima preko "zemaljskih antena" i prikazuje ih na ekranu!

No, evo par informacija o samim terminima:

MBMS 

Multimedia Broadcast/Multicast Service or MBMS is an IPDC type of service that works via existing GSM and UMTS networks. It enables high capacity distribution of mobile TV and mobile radio via telecom networks to handsets. It is suitable for mass communication as it works in a broadcasting manner, although via telecom networks. MBMS makes more efficient use of bandwidth through the use of point to multi-point connection.

DVB-H

Digital Video Broadcasting Handheld (DVB-H), formerly known as DVB-M or DVB-X, is based on the successful DVB-T specification for digital terrestrial television. It was made to bring broadcast services to battery-powered handhelds. DVB-H was adopted as an ETSI standard in November 2004.

DVB-H has been built on a set of specifications for IP datacast (DVB-IPDC), key enabling technologies for mobile television and also used in DAB IPDC. This technology uses a technique called time-slicing, in which bursts of data are received periodically, allowing the receiver to power off when it is inactive. This leads to significant power savings. DVB-H also boasts additional forward error correction in order to further improve the mobile performance of DVB-T.

DVB-T 

Digital Video Broadcasting Terrestial (DVB-T) is the standard of terrestrial digital television broadcast in Europe. It was developed for large traditional TV screens in mind, meaning that it works best with a large rooftop antenna.

The network can, with IP datacasting (IPDC), be optimized for mobile reception, but its sister technology DVB-H is more suitable for mobile reception. There are currently no handsets supporting DVB-T on the market, but it may be a technology for the future as the networks have already been built.

DAB IPDC 

Digital Audio Broadcasting IPDC (DAB IPDC) is a technology that can be used to deliver any IP-based information, i.e. mobile TV, mobile radio, data and graphics to the end-user. DAB is currently being used as a network for digital radio in a number of countries. This takes up bandwidth, but ensures that the infrastructure is in place. If DAB is going to be used for mobile TV, there will be room for fewer radio stations. This problem may be minimized by adding more MUXes.

By the use of IPDC, live mobile TV and mobile radio can be broadcast simultaneously to an infinite number of users. The transmissions are unidirectional, but other networks such as 3G may be used as a return channel for interactivity.

T-DMB 

Digital Multimedia Broadcasting (DMB) is a digital transmission system made for sending mobile radio, mobile TV and other kinds of data to handsets. It can operate both via satellite (S-DMB) or terrestrial (T-DMB) transmission. DMB is based on the Eureka 147 DAB standard and uses the DAB network as infrastructure. It has some similarities with its main competing mobile TV standard DVB-H.

S-DMB

Satellite digital multimedia broadcasting S-DMB has been heavily promoted by SK Telecom in Korea as the next-generation network, for mobile TV with 20,000 people trialling the service. S-DMB is nationwide, whereas T-DMB is a regional service. S-DMB will however not work in countries very far to the north as parts of them will be in the satellite shadow.

ISDB-T 

Integrated Services Digital Broadcasting Terrestrial (ISDB-T) is the digital TV standard developed by the Japanese industry, and still only used in this country. It systematically integrates various kinds of digital content, including mobile TV and mobile radio. It is flexible, something that is required as it must be able to carry HDTV signals while at the same time cope with mobile reception issues.

ISDB-T can be applied to DTTB (Digital Terrestrial Television Broadcasting), DSB (Digital Sound Broadcasting) or a mixture of these services.
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 841
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Samsung Galaxy 3
Da, to je to Ciglo!
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

A-electronic

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5040
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.8
mob
HTC desire s
Svaka cast ciglo Smile Smile Smile  samo kako li to radi kod nas mislim kakva je slika Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Krajnje beznadezan

Long live Rock n' Roll

Zodijak
Pol
Poruke 11469
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0
mob
HTC HD2
Svaka cast ciglo Smile Smile Smile  samo kako li to radi kod nas mislim kakva je slika Smile
Pa ... jel' neko čuo da se u Srbiji negde "posadila" neka antena koja šalje takav signal do mobilnog???
Još je zanimljivije čuti da li je iko čuo da u Srbiji postoji infrastruktura za tu tkz. DAB mrežu -> "uses the DAB network as infrastructure" i da li je iko od nadležnih u telekomunikacijama i čuo za ove pojmove????

Mi nemamo još ni transmisiju stereo signala preko zemaljskih antena na analognoj TV ... ma nemamo bre ni teletekst ko ljudi ... a ovde govorimo o luksuznim mrežama koje šalju digitalni signal na mobilne uredjaje ili risivere koji taj signal mogu dekodirati!!!!

Ja iskreno čisto sumnjam da ovo postoji i u Evropi da ne govorimo o Srbiji i baš me čudi i to debelo gornja tvrdnja:
imao je jedan moj ortak po principu kenjas i gledas TV?
Mora da je on "kenjao" negde u Japanu ili u Nemačkoj za vreme svetskog prvenstva u fudbalu. U Srbiji sigurno nije, ili ja totalno neobavešten! Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Krajnje beznadezan

Long live Rock n' Roll

Zodijak
Pol
Poruke 11469
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0
mob
HTC HD2
Dupliram i ja postove radi bolje preglednosti. Smile

Well ... koliko sam pročešljao net takav signal mogu vrlo malo mobilnih telefona da dekoduju i puste na ekranu - ponajviše se spominje Samsung's T-DMB TV Phone SGH P900 i normalno LG koji svuda gura nos!

Evo i jedne sličke koja baš pokazuje prijem ovakvog signala(telefon ima bre antenu pride):

P.S. radi se o nekom Pantech PT-K1800 "mobilnom telefonu"! Smile
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Hronicar svakodnevice

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 841
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Samsung Galaxy 3
DMB TV network je pustena eksperimentalno, koliko ja znam, u Berlinu i okolini, Londonu, Parizu a ima je i u Japanu i J.Koreji.
A evo i slicke gore pomenutog Samsunga. TEl uopste nije los, ima ga i kod nas u prodaji,
i to za nekih 300 i kusur evrica.

Fajlovi prikačeni uz poruku (kliknite na slike za punu veličinu)

samsung_p900-angle02.jpg
(33.31 KB, 291x570)
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

A-electronic

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 5040
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.5.0.8
mob
HTC desire s
E ljudi jeste li primetili da samo nas trojica razgovaramo o ovome a onaj koji je zapoceo..... ni traga ni poruke od njega Smile Smile Smile

Vratio bih se na ono sto si pomenuo @ciglo da ovo ni u evropi tesko da ima a kako je ona onaj pricao da ima druga koji koristi takvu opciju Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.215 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.