Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Kako Crvena Zvezda priznaje poraz??????  (Pročitano 1851 puta)
11. Okt 2007, 12:08:48
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol
Poruke 118
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
36 godina je prošlo, priznajte više da vas je neko pošteno pobedio.
Pa ne nameštaju baš svi utakmice, kao vi.....

Izjavu Despine Papadopulos, supruge pokojnog grčkog diktatora Jorgosa Papadopulosa, da je utakmica Crvena zvezda - Panatinaikos u polufinalu Kupa evropskih šampiona 1971. bila nameštena, juče je za „Blic“ potvrdio Mile Novković, tadašnji bek crveno-belih. Crvena zvezda je u prvom meču u Beogradu pred 100.000 gledalaca pobedila grčki tim sa 4:1, ali je u revanšu 28. aprila 1971. za nevericu izgubila sa 3:0, baš rezultatom, koji je Atinjane vodio u finale sa Ajaksom na „Vembliju“.

Ovde možete pročitati jučerašnji tekst o utakmici Crvena zvezda - Panatinaikos iz 1971. godine

- Ubeđen sam i odgovorno tvrdim da je ta utakmica nameštena! I posle 36 godina, siguran sam da smo bili drogirani, šetali smo po terenu kao u nekom polusnu. Nikad neću zaboraviti kroz šta smo prolazili kada smo se vratili u Beograd - kaže Novković.
Šta se tačno dešavalo u Atini, od vašeg dolaska u „Hilton“ pa nadalje?
- U Grčku smo došli nedeljom, tri dana pre utakmice, i sve do srede naš boravak tamo bio je, malo je reći, čudan. Noćima nismo spavali, nismo mogli od bubnjeva koje su nam naši domaćini poslali kao dobrodošlicu. A 15 minuta pre utakmice, na teren koji je posle postao oranica, helikopterom je sletela, činilo mi se, najlepša devojka na svetu, tamošnja misica. Ona nam je podelila poklone, rukopis Svetog pisma i crno-bele televizore. Da, tada je bilo uobičajeno da su klubovi razmenjivali darove, akten-tašne ili nešto tome slično. Posle je ta devojka „iz zahvalnosti“ zbog eliminacije Zvezde provela noć sa golmanom PAO-a. Ona je izjavila kako mu je to poklon za finale KEŠA. Svašta je tamo bilo, verujem da su nam nešto stavljali i u hranu, kojom su nas omamljivali, ali limunada na poluvremenu utakmice nas je dotukla.
Kako to mislite?
- U prvom poluvremenu primili smo gol u 30. sekundi meča, i to neverovatnom greškom Klenkovskog, koji je vratio loptu golmanu Dujkoviću na dva metra, što se nikad ne radi. U tom trenu uleteo je njihov napadač, dvometraš Antonijadis i pogodio, a ja gol nisam ni video. Na pauzu se otišlo sa golom minusa, a trener Miljanić je hteo da nas sve išamara od muke. Nije mogao da veruje da smo to mi, i da gubimo od neke ekipe poput, na primer, Voždovca. Ok, sve se mi dogovorimo kako ćemo da ih napadnemo i sredimo, međutim, ušao je u svlačionicu neki mali Grk i doneo nam osveženje. Naravno, mi smo limunadu iskapili, i tu moje sećanje iz Grčke prestaje.
Šta se potom dogodilo?
- Znam samo da smo u avionu po povratku kući pevali i smejali se. Zamislite, pevali i smejali se! „Probudio“ sam se tek u Beogradu, kada sam došao kući, kada me otac ošamario. Majka šest meseci nije razgovarala sa mnom, kumovi su me se odrekli, svi su nam govorili da smo prodali utakmicu. Ljudi u našoj zemlji su umirali u toku tog meča, nisu mogli da podnesu eliminaciju, ali nikad mi neće biti jasno zašto se sve vreme ćutalo o tome i što niko nije ranije progovorio. Nije se smelo, dogovoreno je na višem nivou od igrača i trenera - zaključio je Mile Novković.

Šta je sve rekla Despina Papadopulos
Despina - Foti Papadopulos, udovica generala Jorgosa Papadopulosa, prvog čoveka vojne hunte koja je tada vladala Grčkom tvrdi da je Crvena zvezda prodala Panatinaikosu plasman u finale Kupa evropskih šampiona 1971. godine!
Vremešna, ali dobre memorije, Despina Papadopulos u intervjuu grčkoj televiziji pričala je o istoriji i evropskoj tradiciji Panatinaikosa, a između ostalog je izjavila kako su crveno-beli namerno izgubili u Atini revanš polufinalnog meča KEŠ-a 28. aprila 1971, iako su u Beogradu pobedili sa 4:1. Da bi Grci prošli u finale, morali su u drugoj utakmci da savladaju ekipu Miljana Miljanića sa 3:0, što su, po njenim rečima, Grci i uradili, ali pomoću novca, a ne kvaliteta.
- Panatinaikos je igrao odlično te godine. Ipak, posle tako visokog poraza u Beogradu, morali smo da pobedimo sa 3:0 u revanšu i sećam se da mi je u tom trenutku to izgledalo nemoguće. Kada sam sela u ložu, rekla sam predsedniku kluba da sam veoma zabrinuta. Suprug, koji je sedeo pored mene, umirio me je rekavši da nema potrebe da se brinem, jer je utakmica kupljena. Ovim rečima mi se obratio: „Zar misliš da imamo pravo da stvar od državnog interesa prepustimo slučaju. Zvezda će nas pustiti i dobiće novac za to“.
Udovici generala Papadopulosa informaciju o prodaji utakmice potvrdili su čelnici Panatinaikosa, kao i tadašnji ambasador Jugoslavije u Grčkoj.
- Njihov ambasador je sedeo veoma blizu nas i mislim da nas je čuo šta pričamo, ali mi je suprug rekao da on ne zna ni reč grčkog. Ipak, na poluvremenu, čovek mi je prišao i na čistom grčkom jeziku mi rekao da se ne brinem i da je rezultat već rešen na nekom važnijem mestu - rekla je Despina Papadopulos. T. D.

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 11509
Zastava Buenos Aires
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.23
mob
Samsung Galaxy
 Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share
Marco Materazzi World Champion

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Hvala je Bogu

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 1210
Zastava obrenovac
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.6;M
mob
SonyEricsson v 600i
pa sad i mora da su i slobodni zidari i rotorijanci hteli da zvezda ne prodje i vatikan je imao svog udela u tome a sigurno u kisindžer i cia.
MRS bre kakva prodaja utakmice pa normalno da ce to da pricaju i da govore kao neki mali grk namu usao u svlacionicu i dao limunadu tek tako ajde molim te pa sta sam ja budala Novkoviću da pomislim kako ste vi pili limunadu u poluvremenu i kako je Miljanic to dozvolio izgubili ste i ovo je samo vadjenje na to
IP sačuvana
social share
Au al ima smarača i debila pa to je strasno
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 20974
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.02
mob
Nokia N95
Ovde se zna sta se radi.  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma

Само ти...У моме срцу си...

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 15336
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.4;M
mob
Nokia 6303
Почели су Илије Чворовићи  Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 20974
Zastava Srbija
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.02
mob
Nokia N95
Zlatibore moj dragane
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Riba ribi grize ribicu - 21. vek!

Zodijak Virgo
Pol Muškarac
Poruke 1553
Zastava Montenegro
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Nokia N97 black
Tako shto svaki put sjednu i placu...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Veteran foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol
Poruke 10766
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.7
Lock.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  
Upozorenje:ova tema je zaključana!
Samo administratori i moderatori mogu odgovoriti.
web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.076 sec za 16 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.