Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Kada vas Tesla Model S P85D zalepi za sedište... [VIDEO]  (Pročitano 3788 puta)
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1402
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 35.0
s razlogom "tesla" kosta koliko kosta...
a sem toga.. el..automobil je ..koristen mnogo prije ...nego "benzinski" ..
i el..motori su otisli u zaborav..ong momenta kad je nafta postala jeftin energent..
naftu i preradjevine od nafte... u vrijeme prvih el..automobila..
 nije mogao skoro niko sebi da  priusti...
Problem tih prvih elektromobila je bio kapacitet baterije,zato nisu imali uspeha sa njima,maksimalni domet tih automobila nije prelazio 50 kilometara.
Naravno i nafta je bila jeftina pa i nije bilo potrebe za elektro automobilima,sada,ekologija ih pritiska da automobili emituju što manje štetnih gasova,a oni nemaju rešenje,sada se još provlače smanjujući kubikažu automobilima,ali i tu se nazire kraj,zato se okreću ili alternativnim pogonima,vodonik,metan... ili se kao rešenje nameće električni automobil ili hibridni automobil,mada mislim da je hibrid samo prelazno rešenje ka totalno električnom automobilu.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Americki patriota

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 75692
Zastava
OS
Mac OS X v: 10.10.2
Browser
Safari 600.3.18
mob
I-mate 30 Pro
Grejs period do elektromobila... Smile
IP sačuvana
social share
ni bog ne prasta sve...

celavi oces cokoladicu...
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1430
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 35.0
nez koliko on moze preci sa tim bez punjenja
Mislim da im je autonomija 300-400 kilometara.Zavisi i kako voziš,a mislim da su i zbog toga ograničili maksimalnu brzinu.

Koliko sam čitao sledeća generacija bi trebalo da ima autonomiju 600-800 km.

Auto je potpuno upotrebljiv,nije štos,i nije priča o baterijama koje traju dva ćoška.

I za pare koje košta,i nije mnogo,u poredjenju sa drugim električnim i hibridnim vozilima u ponudi,a i ima najveću autonomiju.

zavisi od kWh

http://www.teslamotors.com/models

skroluj dole

imas izbor od 208, 265, 270 i 285 milja

8 godina ili 125 000 milja je limit baterije tj. garancija
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1402
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 35.0
Razlika izmedju autonomije 265,270 i 253 milja je  beznačajna,svi oni imaju istu autonomiju.
Realna potrošnja im je oko 18 kw na sto kilometara,tako da može da se izračuna koliko troše,baterija 60 ili 85 kw.
« Poslednja izmena: 14. Feb 2015, 19:20:07 od Mile Rent-a bubreg »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1430
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 35.0
kako ista? sa 85 kw mozes preci  400 km dok sa 60 kw mozes preci 300?

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1402
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 35.0
Nisi razumeo,imaju četiri modela,tri imaju autonomiju od 253(407),265(426) ili 270(434) milja(km),a razlika od 20 kilometara u autonomiji i nije neka ralzika,zato sam napisao da imaju istu autonomiju.

I napisao sam koliko troše na 100 km,to su ti podaci od prodavaca sa mobile.de,tako da se raspon kilometara kreće od 300-400 koliko sam i napisao na početku.

Mada sve to zavisi debelo od stila vožnje,sa punim gasom sigurno se znatno brže prazni baterija.

Dobar auto u svakom slučaju,rado bih ga vozio,ali to neće biti slučaj. Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 13403
OS
Windows 7
Browser
Chrome 40.0.2214.111
mob
HTC m9
ma iskreno meni je to bez natoci sebi goriva i vozi se koliko hoces  Smile
IP sačuvana
social share
jafa boy
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Zvezda u usponu

Zodijak
Pol
Poruke 1430
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 35.0
Nisi razumeo,imaju četiri modela,tri imaju autonomiju od 253(407),265(426) ili 270(434) milja(km),a razlika od 20 kilometara u autonomiji i nije neka ralzika,zato sam napisao da imaju istu autonomiju.

I napisao sam koliko troše na 100 km,to su ti podaci od prodavaca sa mobile.de,tako da se raspon kilometara kreće od 300-400 koliko sam i napisao na početku.

Mada sve to zavisi debelo od stila vožnje,sa punim gasom sigurno se znatno brže prazni baterija.

Dobar auto u svakom slučaju,rado bih ga vozio,ali to neće biti slučaj. Smile

mislio sam vise na 60 i 85 kw

e sada sto se tice izbora imas 85 kw sa jednim elektromotorom i 85 dual motors i nude ovu formulu sa ove teme   Smile

naravno da ovi od 85 kw imaju slicnu autonomiju ali ovaj sa dual motorm sigurno imaju jacu autonomiju koju mozes preci sa vecom brzinom

u sustini tek je u razvaju, gresku sam napravio sad gledam da ovaj sa dual motorm napred i nazad ima manje konjskih snaga nego sa jednim motorom koji ima vise konjskih snaga i manju autonomiju

bitno je da se prodaje da ljudi kupuju a autonomija ce sigurno biti povecana ovo je jos uvek jako malo ako uzmemo u obzir da ti cela elektronika i grejanje u automobilu  koristi bateriju....

« Poslednja izmena: 15. Feb 2015, 14:05:16 od WizKing »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Alfaprevod

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.092 sec za 16 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.