Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 19. Avg 2025, 19:21:14
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Mala pravila  (Pročitano 617 puta)
27. Sep 2008, 22:34:14
Administrator
Capo di tutti capi

Underpromise; overdeliver.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke Odustao od brojanja
Zastava 44°49′N - 20°29′E
OS
Windows Vista
Browser
Opera 9.60
mob
Apple iPhone 6s
1. Istina uvijek (ali baš uvijek) izade na vidjelo!

To je neminovna stvar! To je jasno kao dan. Tu nema greške! Vjerujem da se to svima nama dogodilo. Misliš kako je to sve mala laž, potom preraste u malo vecu, a nebrzo potom pocneš se gubiti u cijeloj toj lažnoj prici da više ne znaš što si rekao istinito, a što izlagao.
To je onda sr***! Sve se jednom sazna. Ne pitajte kako jer to ni ja ne znam, ali sam uvjeren da istina uvijek izade na vidjelo, ma koliko god ta laž bila dobro prikrivana. Nitko me ne može razuvjeriti jer, jednostavno, ucio sam na svojim greškama, a to je daleko najbolji nacin da shvatiš kako neke stvari funkcioniraju.
Najgore je živjeti u laži. Najgore ja kada shvatite da nekoj osobi ne možete vjerovati, a još je gore od toga kada netko shvati da vama ne može vjerovati. Iz takvih se situacija jako teško izvuci i potrebno je mnogo vremena da se takve stvari kod ljudi promjene. Zato kad lažete, neka to budu zaista, ali zaista male laži. To svi ponekad cinimo. One su bezopasne. Ali nemojte da vam to prijede u naviku i preraste u nešto više.
Dakle, nemojte lagati i izmišljati jer s vremena na vrijeme sve stvari dodu na svoje, pa tako i istina. Jednom cete biti otkriveni. A do onda cete se preznojavati znajuci da ste sagriješili i ne znajuci kako se izvuci iz toga. Zato ako imate nešto što vas guši, priznajte i recite istinu. To je najbolji lijek. Uvijek bio.

2. Sve se vraca, sve se placa!

Ovog se pravila cvrsto držim i u njega jako vjerujem. Sve se jednom vrati u životu, nekad i dvostruko više! To, naravno, podrazumijeva i dobro i loše. Jeste li ikad ucinili nešto dobro, pomogli nekamo, ucinili nešto korisno itd, a da niste bili nagradeni za to? Siguran sam da jeste! No, medutim, možete biti sigurni da cete za to djelo biti nagradeni. Možda ne odmah, možda niti ovaj mjesec, ali jednom zasigurno.
No, to ne podrazumijeva da cinite dobro samo da bi vam se to jednog dana isplatilo. To ne. Cinite dobro jer i ako to želite. I tek cete tada skužiti kako je to dobar feeling i kako se dobro uvijek dobrim vraca.
No, onaj drugi slucaj je nešto drugaciji, a možda i zanimljiviji. Kako kome. Radi se o tome da jednako kako se dobro dobrim vraca, tako se i zlo zlim vraca. To je uvijek tako. Nema dobrog bez zlog i obrnuto. Uvijek postoje dvije strane na kojima možete stajati. Naravno, sve je uvijek na vama.
Kada nekad ucinite nešto loše, makar bila to i mala stvar, racunajte na to da se možda ta vaša zlodjela baš kao i dobra djela negdje evidentiraju. Ne morate u to vjerovati, ali pokušajte na to tako gledati. I onda se pokušajte prisjetiti sveg onog lošeg što se nekad ili nekome ucinili namjerno i stavite to na papir. Poduži je popis?! OK, kako kome.
Možda nikad niste platili za to, ali jednom ce vam se to vratiti. A najzanimljivija stvar je ta da kada vam se to vrati, tocno cete znati, odnosno osjetiti zbog cega. Takoder se sve to može i dvostruko jace tj. više vratiti. Sve ovisi o težini ucinjenog. Nadam se da smo svi svjesni toga. Ja priznajem, jesam. Znam iz iskustva. Sve se to pocne vracati, možda ne odmah, ali jednom hoce, i to možda baš tada kada najmanje ocekujete, možda baš tada kada vam je najljepše u životu.
Poanta svega je da ne cinite drugima ono što ne biste voljeli da drugi vama cine. Znam - možda zvuci smiješno, možda ce te reci o cemu ovaj idiot prica… Ali na kraju cete shvatiti da ima neceg u tome.

3. Budi svoj! Budi ono što jesi!

Ovo pravilo možda je i najvažnije. E, da! Nekima to uistinu i je problem. Na tome treba poraditi. Zašto? Pa da ti se ne dogodi da s dvadeset i kojom godinom još uvijek ovisiš o drugima, gdje ce drugi ici, što ce drugi reci itd. To je onda ozbiljan problem. Zato na tome treba poraditi puno prije i jednom zauvijek otkaciti mišljenje drugih te ovisiti i slušati u prvom redu samo sebe. Koliko god to zvucalo sebicno ili jadno, tako stvari stoje. I to je malo duži proces.
Nemojte misliti da vam govorim to 'samo zato'. To vam govorim jer sam se i sam nalazio u slicnoj situaciji i znam kako mi je bilo i kako mi je sad. Koje je samo olakšanje kada se ne obazireš što ljudi govore o tebi, na koji te nacin gledaju te kada sam odlucuješ što ceš, kada i gdje raditi te na koji nacin.
Puno je bilo situacija u razredu kada uvijek postoji onaj NETKO kojeg svi slušaju, svi vole i svi ga poštuju, a on radi što hoce, kome hoce i kada to hoce. Njemu samom je dobro. U to ne sumnjam. Tko ne voli biti je**** centar pažnje?! Ali je li tebi dobro? Voliš kada te netko vrijeda? Voliš kada ti netko prigovara što je dobro, a što ne? Voliš li slušati nešto protiv svoje volje? Naravno da ne!
A kada taj NETKO nešto kaže pa makar i o tebi, svi se nasmiju i izruguju iako možda i ne misle tako. Ali koga slušati ako ne tog NEKOG? Oni drugacije ne znaju. Ali ti znaš – SEBE!! Samo sebe i svoje prijatelje. Prave prijatelje. Nije li dobar osjecaj kada jednostavno pred cijelom grupom kažeš što misliš i zašto to misliš (naravno, ako to zaista misliš) iako cijela grupa misli drukcije?
Bez obzira što svi poslije komentiraju, ti si rekao/la što misliš i jednostavno - napravio si dobar korak za samog sebe. Nije li dobar osjecaj kada ne ovisiš o drugima, gdje ce drugi otici, što ce drugi obuci itd? Naravno da je. Samim time radiš na svome samopouzdanju. A ima li što bolje od osobe sigurne u sebe? Vjeruj mi, život ti postaje puno lakši. Možda ne istog trena. Na pocetku ceš se možda osjecati glupo i izdvojeno, ali kasnije ce ti to jako puno znaciti.

4. Iskoristi dan!
Na kraju dana, kada vec legneš, o cemu razmišljaš? O danu koji je upravo iza tebe. O onome što si radio/la, što si doživio/la te kako si se proveo/la.
Na kraju jednog filma koji sam nedavno pogledao istaknuta je sljedeca poruka: 'Netko je jednom rekao: proživi svaki dan kao da ti je posljednji jer ce jedan to zaista i biti'. Jeste li ikad razmišljali na taj nacin? Što bi bilo kada bi sutra sve nestalo, ali kada bi vam se dala prilika da razmislite o tome što ste radili posljednji dan svoga života. Zanimljivo! Treba iskoristiti svaki dan što je više moguce, pa makar i dan ne bio stvoren za to.
Budite okruženi što više ljudima koje volite i radite stvari koje vas vesele. Jer život je prekratak. Vrijeme brzo prolazi. I koliko god sve zvucalo kao klišeji, to je tako, tako istinito! Ne dopustite da vas male stvari izbace iz takta i da vam pokvare raspoloženje. Pa gdje bi svi mi završili kada bi oko svake sitnice radili paniku?! Živi onako kako najbolje znaš i možeš, i to pokušaj prakticirati svaki dan. Nemoj dopustiti da život prode pokraj tebe. Carpe diem!
Ovo su cetiri najosnovnija pravila koja bi trebala pomoci svima koji se osjecaju nesigurno, a koji bi se htjeli promijeniti, ali ne znaju kako. Vi sami sebi možete odrediti pravila kojih cete se držati. Možete sami sebi odrediti nacin promjene. Svima nama je kad tad potrebna promjena. Ovaj vam clanak može samo pomoci u tome, a na vama je hocete li ga htjeti razumjeti i pokušati se ponašati u tom pravcu ili ne. U biti, što vas košta da probate?! Ucinite svoj život zanimljivijim.
Ovaj clanak nije napisan s namjerom da vas prestraši vec da nekima otvori oci te da se ti neki suoce sa stvarnim stvarima. Jer nema smisla živjeti u zabludi, zar ne?!
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Napomena: Moje privatne poruke, icq, msn, yim, google talk i mail ne sluze za pruzanje tehnicke podrske ili odgovaranje na pitanja korisnika. Za sva pitanja postoji adekvatan deo foruma. Pronadjite ga! Takve privatne poruke cu jednostavno ignorisati!
Preporuke za clanove: Procitajte najcesce postavljana pitanja!
Pogledaj profil WWW GTalk Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Clan u razvoju

Zodijak
Pol
Poruke 38
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.16
Veoma poucno.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke 5501
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Citat
1. Istina uvijek (ali baš uvijek) izade na vidjelo!

Slazem se ...

Citat
2. Sve se vraca, sve se placa!

Citat
3. Budi svoj! Budi ono što jesi!

Logicno...
Sve se jednom sazna i sve se vrati ... Zato je najbolje od samog starta biti iskren u svemu ...
Kasnije nema iznenadjenja. Ako te neko prihvati onakvog kakav jesi, koliko god imao mana one ce biti manje upadljive ukoliko ljudi vremnom naviknu na njih. Kada se to kasnije sazna , uglavnom dodje do velikog razocarenja.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 19. Avg 2025, 19:21:14
nazadnapred
Prebaci se na:  
Oznake: pravila Mala

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.087 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.