Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 15. Jun 2025, 06:54:23
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Kad on ne ispuni očekivanja  (Pročitano 869 puta)
02. Jul 2006, 08:19:56
Administrator
Capo di tutti capi

Underpromise; overdeliver.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke Odustao od brojanja
Zastava 44°49′N - 20°29′E
OS
Windows XP
Browser
Opera 8.50
mob
Apple iPhone 6s
Kad on ne ispuni očekivanja

Mnoge žene stvore neku idealizovanu sliku kako bi njihov izabranik trebalo da izgleda, kako da se ponaša, kakav da bude kao osoba... Često su zahtevi nerealno visoki, ali desi se da žena upozna muškarca za koga joj se čini da je baš onakav kakvog je zamišljala. Onda neko vreme provedu zajedno i ona shvati da on ne ispunjava njena (realna ili nerealna) očekivanja. Što su očekivanja bila veća, veće je i razočarenje kad se shvati da on ipak nije princ iz bajke. Koje su, u takvoj situaciji, ženine mogućnosti?

Jedna varijanta jeste da se nastavi s potragom za "idealnim". Ako su zahtevi zaista previsoki, pa, možda će jednoj od 1.000 devojaka i uspeti da nađe baš takvog (pitanje je da li će i on hteti nju), ali ostale će ceo život provesti u uzaludnom traganju i povremenim novim razočarenjima.

Druga varijanta je da se zahtevi ipak malo smanje i da se devojka zadovolji nečim približnim nekada zamišljenom idealu. Nekada ova varijanta funkcioniše; nekada devojka potajno nastavi da sanja o pređašnjem idealu i pita se da li je ipak mogla da nađe baš takvog.

Još jedna stvar koja se može desiti jeste da se sagleda realnost i nesrazmera između postavljenih zahteva i ličnih mogućnosti, pa da devojka postane jako nesrećna. S druge strane, realnost se može i prihvatiti (drugim rečima, može se odrasti) i na taj način steći sreća i zadovoljstvo.

Postoji i opcija kada devojka odustane od traganja za zamišljenim idealnim partnerom i počne da se bavi nečim drugim. U smislu, ako ne mogu da nađem kakvog želim, neću nikog drugog, ostaću sama i počeću da se bavim (ovde ubacite nova životna interesovanja).

Još jedna mogućnost: snovi o idealnom muškarcu polako blede, usredsređenost više ide na sam život, koji je nekada lagodan, nekada težak, nekada ružan, nekada lep, a uvek je vredan življenja.

Bitno je da se ne optužuju drugi. Svako je sam odgovoran za svoje želje i očekivanja i nije krivica drugih ako ne ispadnu onakvi kakvi smo mi zamislili da treba da budu. Treba prihvatiti realnost, onakvu kakva je, i u njoj tražiti svaki trenutak kada je moguće radovati se i biti srećan - a takvih trenutaka, ako umete da ih prepoznate, bude zaista mnogo i u njima treba uživati, sam ili u društvu. Mala tajna: uz toliko radosti stići će i društvo voljno i željno da tu radost podeli s vama.
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Napomena: Moje privatne poruke, icq, msn, yim, google talk i mail ne sluze za pruzanje tehnicke podrske ili odgovaranje na pitanja korisnika. Za sva pitanja postoji adekvatan deo foruma. Pronadjite ga! Takve privatne poruke cu jednostavno ignorisati!
Preporuke za clanove: Procitajte najcesce postavljana pitanja!
Pogledaj profil WWW GTalk Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Žena
Poruke 12370
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
nekako mi sad sve teme vezane bas za taj idelizam, idealnog momka, devojku, lice jedna na drugu pa se plasim pocecu da se ponavljam, no nebitno. Ne sanjam idealnost..ne tragam za nedostiznim...uzimam ono sto mi se pruza, i zaista mi ponekad ljudi ne veruju kad kazem da sam srecna onim sto dobijam.makar to bile i mrvice. Ali jednostavno, sve dok sam od ljubavi i veza i muskaraca ocekivala puno, dobijala sam...nista..dobijala sam tek toliko malo da ne zaboravim da postojim.I vecito sam nesto patila, bila kenkava, vecito sam ronila suze za neostvarenim ljubavima.Dok nisam shvatila da je zivot takav kakav jeste.nekad te saceka iza nekog coska i prestravi te osecanjima za koje nisi bila nimalo spremna. I presece te kao macem pa pokusavas da se opasuljis mesecima i shvatis sta te je snaslo.nekad i ne shvatis..i u tom vrtlogu osecanja, na samom pocetku sam pokusavala da postavim sebi neke ciljeve, neka ocekivanja...Koja su vrlo cesto padala u vodu.Dok jednog trenutka nisam shvatila da je zivot mnoooogo mnogo vise od toga.Da je ljubav jaca onda kada se o njoj ne govori, da osecanja jacaju onda kada na njih ne vrsis pritisak, da ljudi mogu i da se ne jave danima a da imaju razloga za to...da cak i onda kada mislis da je gotovo, da je to mozda samo novi pocetak.da od tripovanja, mastanja, preuvelicavanja i davljenja nema nista.Da muskarci ne vole da ih gushis, da ne vole da ih opterecujes pricom o nekoj beskonacnosti, o velikim osecanjima, ne vole krupne reci...be vole obaveze..Vole da cvrsto stoje na nogama. I ako ih samo malkoc sputas u tome, postajes proslost.
Onda jednostavno prestanes da ocekujes.Prestanes da blenes u telefon i cekas onu malu ikonicu postanskog pisamceta, prestanes da listas propustene pozive, prestanes da zamisljas da ce te se setiti u sred noci i reci ti da te voli vise od zivota..i jednostavno prihvatis ono sto ti pruzi.I mnogo ces vise zadovoljstva i srece naci u tih nekoliko iskrenih trenutaka koje ce ti posvetiti, nego u svim svojim (neispunjenim) ocekivanja..ne znam jesam li uspela da objasnim ono sto osecam..ali eto... Smile
IP sačuvana
social share
Veliki deo svog zivota propustila sam cekajuci da se stvari dese..same od sebe..a nisu se desile..plasim se da cu se jednog dana okrenuti..i iza sebe necu videti nista drugo do hrpu neostvarenih snova , zelja i nadanja, gomilu lazi, izrecenih i neizrecenih...gomilu promasenih investicija i ulaganja sebe...i tek onda cu shvatiti da su sve male stvari u zivotu prosle pored mene..dok sam ja trazila i cekala velike da se dese..nisam umela da citam znakove...trazila sam vise...
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Pocetnik

Zodijak
Pol
Poruke 11
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
Svaka cast devojcice na zrelosti, pameti, emocionalnoj intiligenciji......
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 15. Jun 2025, 06:54:23
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.056 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.