Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 24. Nov 2024, 00:04:10
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Jutro posle, sta sada?  (Pročitano 2650 puta)
15. Nov 2004, 17:36:30
Administrator
Capo di tutti capi

Underpromise; overdeliver.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke Odustao od brojanja
Zastava 44°49′N - 20°29′E
mob
Apple iPhone 6s
Proveli ste prvu noć zajedno. Usledio je novi dan i hamletovska dilema: otići ili ostati?

Scenario 1
Ona se probudila pre njega i odjurila u kupatilo prestravljena tim telom, tako intimnim, a opet tako dalekim i nepoznatim. Izbezumljivala ju je pomisao da će je taj nepoznati muškarac videti nenašminkanu, onakvu kakva je u prirodi, i da će ga taj prizor zgroziti.

Scenario 2
On se probudio prvi i, pod izgovorom da ide da kupi kroasane za doručak, nestao je iz kreveta (i šire). Jutro nakon prvog seksa za ljubavni par je sasvim sigurno najosetljiviji trenutak. Neki će reći preloman: on ili ona možda će jednostavno zauvek otići. Ili možda ostati?

Nisam znao šta da kažem
"Kada sam se probudio, nisam se sećao ni njenog imena, niti me je to zanimalo. Bio sam tu, u njenom stanu, u njenoj sobi, s njenim slikama na zidovima... Ispred mene je bio ceo jedan život u kojem nisam hteo da učestvujem. A ipak, noć je bila puna nežnosti i intimnosti. Kako to da smo opet stranci, pitao sam se osećajući se neugodno. Nisam imao šta da kažem. Samo sam želeo što pre da izađem iz njenog kreveta, stana, života. Čemu, dakle, to zajedničko buđenje ujutro, kada nije reč o ljubavi? Jer o čemu tada može da se priča osim o ljubavi?", često je pitanje muškaraca koji se bliže 30-oj.

Francuski sociolog Žan-Klod Kafman kaže da su upravo prvi trenuci nakon buđenja ti koji odlučuju o tome može li veza da funkcioniše. S tim se mišljenjem slažu mnogi stručnjaci koji se bave pitanjima seksualnosti. Svi će oni reći da je "jutro posle" važno, ali ne i odlučujuće. Mnogo važnijim smatraju sve ono što će se događati u danima koji neposredno slede! Istina je, međutim, da taj prelazak iz prvih erotskih intimnosti u prve intimnosti vezane za partnerove navike ima svoju težinu. Jutro posle prvog seksa trebalo bi se, naime, suočiti s karakteristikama partnera i prihvatiti ga zajedno s njegovim navikama i potrebama.

Protivurečna osećanja
Kakvo će biti jutro posle ne zavisi samo od protekle noći, nego i od toga koliko je postojala emocionalna veza pre seksualne. Drugim rečima, pitanje je da li se radi o "ljubavi za jednu noć" ili o nečemu dubljem i jačem. Jer, suočavanje s telom partnera po dnevnom svetlu može da bude puno iznenađenja, pa i neprijatnosti.

Kod partnera se obično javljaju dva kontradiktorna osećaja: s jedne strane, potreba za nežnošću, a s druge, strah od "zauzimanja" prostora, dakle strah da će zajedničke noći postati pravilo. Žena obično nastoji da što manje razmišlja o važnosti učinjenog. Muškarac, pak, obično teži tome da se što pre vrati u svakodnevicu, bez obzira na to koliko je protekla noć bila "dobra". Šta onda učiniti, a ne pogrešiti?

Pravi "recept" je biti prirodan, ponašati se onako kako se osećamo. Pružiti nežnost ako osećamo potrebu za tim i ne opterećivati se velikim očekivanjima, posebno ako fizičku privlačnost ne prate dublje emocije. Uostalom, ponekad se događa i obrnuto: nakon seksa se razvije ljubav...

Obavestenje: Poruka je preseljena od strane moderatora Anea (Vreme: 14. Jun 2008, 22:36:54)
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Napomena: Moje privatne poruke, icq, msn, yim, google talk i mail ne sluze za pruzanje tehnicke podrske ili odgovaranje na pitanja korisnika. Za sva pitanja postoji adekvatan deo foruma. Pronadjite ga! Takve privatne poruke cu jednostavno ignorisati!
Preporuke za clanove: Procitajte najcesce postavljana pitanja!
Pogledaj profil WWW GTalk Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prvi Burek brak
Krajnje beznadezan

Nikad bolje

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 14582
Zastava High
mob
Samsung S4
Dilema........zavisi kako se zavrsilo u krevetu sa tom osobom......
IP sačuvana
social share

Kakva bi tišina nastala kad bi ljudi govorili samo ono što znaju !
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

Underpromise; overdeliver.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke Odustao od brojanja
Zastava 44°49′N - 20°29′E
mob
Apple iPhone 6s
Dzaba.. ne mogu da ustanem i odem pa taman pocela kuca da plavi a nju ne mogu da probudim...
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Napomena: Moje privatne poruke, icq, msn, yim, google talk i mail ne sluze za pruzanje tehnicke podrske ili odgovaranje na pitanja korisnika. Za sva pitanja postoji adekvatan deo foruma. Pronadjite ga! Takve privatne poruke cu jednostavno ignorisati!
Preporuke za clanove: Procitajte najcesce postavljana pitanja!
Pogledaj profil WWW GTalk Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 24. Nov 2024, 00:04:10
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Alfaprevod

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.072 sec za 16 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.