Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 16. Jun 2025, 15:03:33
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Tema za pitanja
o SMF forumu, phpBB2 i phpBB3 forumu, Wordpress i Joomla CMS sistemima!

Za vecinu drugih pitanja nacicete odgovor citajuci Top teme!

Idi dole
Stranice:
2  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Joomla Template Izmena  (Pročitano 2885 puta)
10. Jan 2007, 00:51:15
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 53
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.1
mob
Nokia E60
Zasto ne mogu da pregazim tj da izmenim sliku u nekim template.. Kada pokusam kaze da nije moguce izmeniti sliku na udaljenom serveru... Pokusavam da je prebacim preko total commandera u folder u kome se nalazi template.. Kako to da uradim..
« Poslednja izmena: 10. Jan 2007, 09:57:00 od SerbianFighter »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 354
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Opera 8.54
Moras rucno da izmenis template, i da navedes putanju do zeljene slike.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

Underpromise; overdeliver.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke Odustao od brojanja
Zastava 44°49′N - 20°29′E
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.10
mob
Apple iPhone 6s
Vec duze vreme se ne igram sa joomlom, ali znam da je bilo problema sa time i da se uglavnom vezuju za permisije foldera u kom je tpl..
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Napomena: Moje privatne poruke, icq, msn, yim, google talk i mail ne sluze za pruzanje tehnicke podrske ili odgovaranje na pitanja korisnika. Za sva pitanja postoji adekvatan deo foruma. Pronadjite ga! Takve privatne poruke cu jednostavno ignorisati!
Preporuke za clanove: Procitajte najcesce postavljana pitanja!
Pogledaj profil WWW GTalk Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 53
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.1
mob
Nokia E60
Hvala uspeo sam. Postavio sam je u drugi folder i kasnije naveo putanju do nje. Nisam mogao da menjam permisije ni jednog foldera niti da kopiram bilo sta u folder sa templateom...Zasto nekad permisije ne mogu da se menjaju....
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.10
mob
Apple iPhone 6s
Zato sto ih je postavio drugi ftp user...
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Napomena: Moje privatne poruke, icq, msn, yim, google talk i mail ne sluze za pruzanje tehnicke podrske ili odgovaranje na pitanja korisnika. Za sva pitanja postoji adekvatan deo foruma. Pronadjite ga! Takve privatne poruke cu jednostavno ignorisati!

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zvezda u usponu

Go ahead, make my day

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 1430
Zastava Београд
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.01
To se i meni desavalo.
IP sačuvana
social share
Go ahead, make your bed
Pogledaj profil Skype Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 53
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.1
mob
Nokia E60
Zanimljivo, a moze li se to nekako resiti..
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.10
mob
Apple iPhone 6s
Joomla Tutorial - File Permissions    
Written by Changpeng Zhao, Friday, 18 November 2005 
A common problem people experience is "Permission denied" error when trying to edit files in Joomla.  This tutorial will explain the details of file permissions through an example of Joomla running on a UNIX.
Before we start on Joomla, let's get the very basics of UNIX file permissions.  Each file on UNIX has an owner and a set of permissions.  The permissions specify what the owner, the users in the owner group, and everyone else can do to the file.  The owner (and a superuser or root) can change the permissions.  By default, the owner is the creator of the file.  And the default permission is usually user read and writable and everyone else read only (644).  It is important to understand these basic concepts.  You can read more on Unix file permissions here.

Now for Joomla, on a typical installation, you unzip the files first, then FTP them to your server, then you (or the username you used to login to FTP) are the owner of the files.  The web server is usually running under user "apache" or "nobody", it can read the files, but cannot modify them.  This is why the Joomla web installer asks you to change permissions of certain files to world writable (777 or 666).  This is so that the installer can change certain files.

After Joomla is running, you typically install templates, components, modules through the Joomla web administrator interface.  Now, these files are created by the web server user.  When you login to your server through FTP or SHELL, you often cannot modify these files.  If you have shell and root access, you can login as root and change the file permissions.  A better way is simply install MamboXplorer and use that to change the file permissions.  This works because MamboXplorer is running through the web server.  MamboXplorer has a nice editor in there so that you can edit files directly.  But MamboXplorer will not be able change Joomla core files, which are owned by you (or your FTP user).  So solve this, you can change the permission of files through FTP to be world writable.

Now you can edit files, what about security.  Yes, it is not recommended to leave a bunch of files to be world writable.  This is especially true on shared hosting.  I won't go into the details of that in this tutorial.  I would recommend that you change all files to your own user and edit the files through FTP or SHELL access.  You lose the convenience of editing the files anywhere you want, but hey security is always inversely proportional to convenience.

Hope this helps!

Source - Joomlaya
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Ucesnik diskusija

error

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 68
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
LG KS 20
Imam ja još jedno pitanje, pročitao sam upustvo ali nisam našao. Čačkam joomlu već mesec dana, ali ne mogu da nadjem kako da mi na homepage-u bude umesto 3 vesti, npr 5-6, i da budu raspoređeno vodoravno, a da mi naprimer 2 i 3, ne deli po srednjoj tabli ?
IP sačuvana
social share
copyright 1977-2077, to mi je dovoljno.
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

Mercedes-Benz Actros 2653

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 3558
Zastava 127.0.0.1
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0
mob
Nokia 6233
sigurno u admin panel
IP sačuvana
social share
HowTo:Instalacija SMF 1.1.x foruma! Ovdje | Wireless & Cable Ovdje | HowTo:Instalacija phpBB foruma ! Ovdje | Free hosting za vas sajt Ovdje
Windows ~ Korisni linkovi ~ Saveti za bolje funkcionisanje sistema Ovdje
Vodic - 5 koraka do zasticenog sistema - besplatno! Pitanja i odgovori!Ovdje
Linux ~ Downloads ~ Problemi ~ Saveti ~ Tips & tricksOvdje
Pogledaj profil WWW GTalk Skype

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
2  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 16. Jun 2025, 15:03:33
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.105 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.