Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
banner
Trenutno vreme je: 03. Avg 2021, 09:10:13
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Jevrejska astrologija  (Pročitano 3649 puta)
23. Apr 2005, 05:07:33
Administrator
Capo di tutti capi


Underpromise; overdeliver.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke Odustao od brojanja
Zastava 44°49′N - 20°29′E
mob
Apple iPhone 6s
Vi posmatrani očima tradicionalne jevrejske astrologije

Tradicionalna jevrejska astrologija potiče iz drevnog vremena robovanja Jevreja u Vavilonu ( oko 586. godine pre Hrista ). Iako su njeni koreni zajednički sa istočnjačkom i helenističkom astrologijom, ona se od njih znatno razlikuje jer svoju originalnost crpi iz stare jevrejske tradicije, koja je specifična i razlikuje se od tradicija drugih naroda i civilizacija. U Talmudu se kaže da nebo skriva nepresušne i nedodirljive tajne, i ono samo je jedini izvor mudrosti. Pored tradicije jervrejska astrologija je zasnovana na misticizmu koji dostiže svoju kulminaciju u poznatom učenju Kabala. Primenićemo osnove jevrejske astrologije da bi ste upoznali kako ona funkcioniše.


OVAN - TALE


Ovnovi imaju vatrena i žestoka osećanja. Lako i naglo se uzbuđuju, pa često nemaju dovoljno samokontrole. Volja im je snažna, ali obično iznad razuma. Kolerični su i eruptivni. Znaju biti grubi i netolerantni. Često su jednostrani i brzo donose sud, ali su sistematični. Izgled im je vitak. Imaju čvrst i odlučan hod, energičan izraz lica i tanke stisnute usne.

Otporne su konstitucije i lako podnose napor. Bolesti od kojih najčešće pate su nagle i jake temperature, glavobolje, anemije, neuralgije, uho i nos, zubi, udarci, akutne bolesti, bubrezi. Lako se oporavljaju. Za njih je preporučljivo da u interesu zdravlja jedu laku hranu, bez jakih začina i žestokih pića.

U ljubavi su strasni i ljubomorni. Stalno traže uzbuđenja, koja, ako ne mogu naći kod kuće traže na drugim mestima. Žena Ovan je elegantna, živahna, izazovna, strastvena ali i časna, pozira, voli erotiku, ljubomorna je.

Ovnovi se najčešće dobro slažu sa Vagama, Strelacima i Lavovima. Teško se uklapaju sa Rakovima i Jarcima.

Zvanja u kojima se traži aktivnost najviše im odgovaraju. Sport, vojska, industrija, građevinrstvo, metalurgija, itd. Vole kratke i brze poslove. U poslu su stalno napeti od rada, pedantani, odgovorni, dobri organizatori.

Društveni su, mada se teže snalaze u kolektivu. Mešaju u sve i svašta, svadljivi su i drže do sebe. Imaju puno vrlina, pošteni su, časni, verni, tačni, hrabri, patriote, istinoljubivi, često heroji. Mane su im što potcenjuju opasnost, nagli su i jednostrani, sujetni, netaktični, rasipaju snagu, netrpeljivi su, a znaju biti i despoti.

Sudbina im je da radom sve stiču, bez velike pomoći sa strane. Nemaju sreće u kocki, špekulacijama, politici i svugde gde je potrebno pretvaranje i elastičnost. Mogu postati žrtve sopstvenih ambicija, a mogu stradati od prenaprezanja. Alkohol i poroci su za Ovnove, zbog njihovog eruptivnog temeperamenta, naročito opasni.

BIK - ŠOR


Bik je istrajan, marljiv i čvrsto stoji na zemlji. Poverljiv je i u svemu se na njega možete osloniti. Dobar je organizator, efikasan realizator. Otvoren je i častan, hrabar i tolerantan. Voli umetnost i prirodu, emotivan je i nežan. No zna da bude tvrdoglav, dogmatičan, ponosan i osvetoljubiv. Veliki je materijalista, gramziv je i popustljiv prema sebi. Uživa u raskoši, lenj je, a može biti spor, osoran i neelastičnog duha. Veoma je ljubomoran i posesivan.
U svemu traži sigurnost i ako jednom donese odluku nikad se ne vraća nazad. Veliki je zaljubljenik u život. Žudi za radošću i srećom i trudi se da ih širi oko sebe. Pridaje veliku važnost ljubavi i seksu. Svog partnera podržava u svemu, iskazuje razumevanje i vernost. U osnovi je dobroćudan, mada je oprezan i nepoverljiv prema svojoj okolini. Njegovo poverenje nije lako steći. Kada ga zahvati dobro raspoloženje, tek tada počinje da se otvara . Prijatna okolina, jelo, piće i dobra muzika imaju na njega veliki uticaj.
Veoma je kućevan, ustaljen i vezan za ognjište, porodicu i decu. Privržen je svojim principima i poštuje ustanovljeni red. Lojalista je i odan svojoj porodici, zavičaju i domovini. Veoma je milosrdan prema slabima i siromašnima i pomaže im. Odlično se snalazi u finansijama i dobro ekonomiše. Ume dobro da investira i u stanju je da napravi novac tako reći ni od čega. Voli da kupuje, voli luksuz u trošadžija je. Ako nije tako onda je tvrdica kakvog ne možemo ni zamisliti. Vezuje se za materijalne, čvrste i solidne stvari. Uspeva kao preduzimač, u poljoprivredi, kao investitor, graditelj. Ima umetničkih sklonosti i talenata.
Slabe tačke Bika su grlo, vrat i ramena. Oboljenja su angina, išćašenje ramena, tumor u grlu. Treba da izbegava promaje, jer one izazivaju upale grla i treba da šesto ispira grlo radi sprečavanja mogućih infekcija. Prisutna je sklonost ka gojaznosti koja dolazi usled Bikove neumerenosti i sklonosti uživanju u jelu i piću. Ima često gorušicu, a posebno mora da vodi računa o holesterolu. Kod muškaraca su još slabe tačke stomak, oči, noge i srce, a kod žena
Biljka simbol Bika je kupus i zelje. Kamen mu je topaz koji ima osobinu da snižava temperaturu i ublažuje groznicu.
Zdravstvene probleme Bikovi muškarci imaju u periodu od 3. do 34. godine. Ako to prebrodi živeće do preko 74. godine. Za žene su kritične 5., 7., i 11. godina, a zatim 41.


BLIZANCI - TEOMIM


Blizanci su veoma snalažljivi, inteligentni, kreativni, rečiti i dinamični. Njihova kreativnost je naglašena i motivisana je prirodnom radoznalošću. Druželjubivi su, komunikativni, vični odgovoru i razgovoru. Više su darežljivi nego škrti, svestrani i duhoviti. Međutim, dosta su rastrzani na sve strane, pomalo površni i često neodgovorni. Znaju da budu nestrpljivi, nervozni, nepouzdani i nestabilni. Često žive dvostrukim životom i nalaze se u raskoraku između objektivno mogućeg i subjektivnih želja i motiva. Iako imaju nemirnu prirodu stalno se nalaze u potrazi za mirnim mestom gde će se skrasiti, ali ga obično ne nalaze jer ih mnogi izgovori sprečavaju u ostvarivanju njihovog sna.
Skloni su tome da deluju paralelno na više frontova, pa niko ne zna gde su u stvari. Uvek su u žurbi i trci i stalno imaju neprekidan niz projekata koji remete porodični mir. Odnosi sa partnerom nisu dovoljno duboki i zasnivaju se više na intelektualnom nego na emotivnom nivou. Često su nepouzdani u partnerskim odnosima i ljubavi, vole promene partnera, fllertove pa imaju buran emotivni život. Mogu da paralelno održavaju dve i više veza. Moral im nije jača strana i zavisi od trenutnog raspoloženja i zadovoljstva. Iako imaju veliki broj poznanika i osoba sa kojima komuniciraju nemaju puno pravih prijatelja niti im je mnogo stalo do nečijeg prijateljstva.
Vole da putuju, kupuju i nose lepu odeću i puno polažu na kvalitet života. Uspešni su u poslovima koji imaju veze sa trgovinom i komunikacijama. Vredni su i marljivi, ali ako je monoton posao brzo odustaju. Mogu raditi samo posao koji je dinamičan i uvek donosi nešto novo.
Njihovi ranjivi delovi su ramena, ruke, podlaktice i šake. Skloni su lomovima, reumatizmu i mišićnim oboljenjima. Dosta su osetljivi i na bolesti disajnih organa. Treba da se bave gimnastikom i nekim sportom, da vežbaju svoje mišiće. Neka izbegavaju vlažna, vetrovita i zagađena mesta zbog infekcije disajnih organa.
Kod muškaraca su, pored navedenih organa, osetljivi srce, oči i noge. Period rizika bolesti se proteže od 7. do 25. i 33. godina. Ako to prežive živeće preko 80. godina. Kod žena su kritične godine 3., 5., 6., 7., 12., 35., 46. i 48. Ako ih preživi živeće sigurno preko 70. godina.
Vinova loza je biljka simbol Blizanaca, a takođe i smaragd, kome se pripisuje da « otvara oči «.


RAK - SARTAN


Rakovi su obdareni inteligencijom, intuicijom i maštom. Zbog toga imaju smisla za umetnost, romantični su i senzualni. Vole svoj mir, strpljivi su, suptilni i osetljivi. Mnogo truda i energije su spremni da ulože da bi sebi obezbedili spokoj i mirno mesto za život. Znaju da budu sanjari, sumnjičavci i osvetoljubivi. Često su egocentrični i vole da igraju ulogu preteranog zaštitnika, pa na taj način mogu nervirati svoje bliske. Vole da dele savete, znaju da lažu i veoma su posesivni. Znaju da budu svađalice, ali su ustvari popustljive prirode.
Poseduju veliku energiju i u stanju su da se prilagode svim situacijama. Preterana osetljivost im često smeta da istraju do kraja, mada su dosta uporni, ali ponekad im smeta odsustvo agresivnosti. Usmereni su na dom i porodicu i to su im obično najveće vrednosti u životu. Vole da dele radost i nevolju i iskazuje se najviše u porodici i u odnosu sa rođacima i prijateljima. Jedino u porodičnom ambijentu oni izlaze iz svoje ljušture i pokazuju svoju pravu prirodu, dok su prema spoljašnjem svetu zatvoreni u nju i teško je uspostaviti sa njima dublji kontakt ili upoznati njihovo pravo lice.
Prema partneru su vrlo otvoreni i pažljivi. Seksualno su vrlo aktivni. Često predstavljaju uzor dobrog muža ili supruge, odnosno oca ili majke. Da bi u tome dostigli savršenstvo smeta im njihov osorni karakter. Takođe su Rakovi veoma vezani za svoju domovinu i zavičaj. Imaju u sebi veliku dozu patriotizma i vole da poznaju istoriju svoje domovine.
Žive prilično zatvoreno i prikrivaju svoje materijalno stanje. Veoma su štedljivi, ali nisu škrti. Obazrivi su u trošenju i stalno se brinu o dobrom vođenju imanja. Trgovina im ide od ruke.
Rakovi nisu naročitog fizičkog zdravlja. Imaju problema sa plućima, disajnim organima, dijafragmom, stomakom. Osetljivi su na infekcije, oboljenja štitne žljezde, a skloni su čirevima i lomovima. Muškarci pored toga imaju osetljivu jetru, butine i gležnjeve. Rakovi obično žive dugo, ako prežive kritične godine, 3., 11. i 23., za muškarce i 3., 5., 35. i 49., za žene. Žene treba da se paze ujeda pasa, tuberkoloze i očnih komplikacija. Zbog svega, potrebno je da Rakovi vode striktno računa o pravilnoj ishrani i da izbegavaju gurmanluke.
Biljka, simbol Raka je smreka, borovina. Kamen, simbol Raka je tirkiz. On daje hrabrost onome koji ga nosi oko vrata i štiti ga od neprijatelja.

LAV - ARIEH


Mnogo dobrih osobina krase Lavove. Oni su plemeniti, topli i pošteni, pametni, dostojanstveni i ponosni, elegantni i privlačni. Veoma su hrabri, cene sebe i u svakoj situaciji se trude da dominiraju. Drže do svoje i tuđe časti, ali ponekad mogu biti nadmeni i sujetni. Prema prijateljima i saradnicima su korektni i trude se da im pokažu svoju zahvalnost i privrženost, kao i činjenicu da se uvek mogu osloniti na njih.
Od loših osobina Lavovi su zavidni, nasilnički nastrojeni u sprovođenju svojih ciljeva, tiranišu svoju okolinu i neosetljivi su na tuđe probleme. Imaju velike prohteve, narcisoidni su i često egzibicionisti. Veoma su samoljubivi i slavoljubivi i u stanju su da prisvajaju tuđi trud. Najviše im odgovara kada su okruženi velikim brojem obožavalaca i laskavaca.
Životni cilj im je da ostvare maksimalni uspon na društvenoj lestvici, ali obavezno i materijalno bogatstvo. Bonvivani su, uživaju u udobnostima svakodnevnog života, luksuzu, dobroj hrani, glamuroznim zabavama i prijemima, i to često na tuđ račun. Obožavaju nakit, krzno, umetničke predmete i slične skupocene stvari.
Na poslovnom planu su Lavovi ambiciozni u brinu o unošenju novina i promena u svoj poslovni život. Dobri su direktori, upravnici, šefovi i slično. Nikad ne vode računa o troškovima da bi dostigli želejni cilj koji, po njima, opravdava sredstvo.
Svom partneru partneru pružaju dosta ljubavi, ali od njega zahtevaju slepu pokornost. Imaju obično strastveni kontakt, ali su sumnjičavi jedno prema drugom i u slučaju preljube su nemilosrdni. U stanju su da stvari izdramatizuju do razmera tragedije. Često su odsutni od kuće pa im porodičan život i uloga oca i li majke nije jača strana.
Slabe tačke i obolenja Lava su srce, krv, jetra i kičma. Kod muškaraca su još ugroženi stomak, bubrezi i mozak, a kod žena groznice, stomačne infekcije i polne bolesti. Kod muškaraca su kritične godine 18., 31., 38., i 68., a kod žena 5., 7., 25., 35. Žene Lavovi obično duže žive od muškaraca.
Lavovi bi trebali da izbegavaju preslanu hranu jer uzrokuje povišeni krvni pritisak, i trebalo bi da kontrolišu holesterol. Takođe im se preporučuje da izbegavaju stresne situacije i nervozu.
Biljka simbol Lava je Libanski kedar, a kamen simbol je safir. On pojačava moč rasuđivanja onome ko ga poseduje i pruža pomoć u životnim nevoljama.

DEVICA-BETULA


Device su savesne, dobre, obrazovane, intelektualne, racionalne, vredne i skromne. Vole tačnost i red, uporne su do tvrdoglavosti, kritičkog duha, ponekad znaju da preteruju u kritikovanju. Humane su i spremne da svakome pomognu, često i na svoju štetu.
Stidljive su i to preterano, lako ranjive i često se bez razloga osećaju manje vrednim od drugih. Ovaj kompleks manje vrednosti im puno smeta u životu. U sebi drže svoje nezadovoljstvo, previše su principijelne i često prolaze nezapažene, iako su nesumnjivih kvaliteta. Naivne su, usamljene i nedovoljno im se priznaju zasluge. Poslovi im idu bolje od ljubavi. Preterano se plaše za svoje zdravlje, veoma insistiraju na higijeni i urednom životu, a često su pravi hipohondri.
Iako su veliki čovekoljupci, Device kriju svoja osećanja, koja su dosta hladna. Pošto im je posao najvažniji porodica i kuća zbog toga znaju da trpe. Veoma su štedljive i velike račundžije. Ekonomične su i znaju da vode posao, mada ponekad znaju da se izgube, previše vodeći računa i insistirajući na detaljima.
Zbog svoje preterane urednosti i higijene Device nisu previše vezane za seks i erotiku. Veza sa partnerom mora biti intelektualna. Zbog svoje urođene stidljivosti i prevelike opreznosti veoma teško nalaze partnere, iako su podanici ovog znaka obično lepi ljudi. Dosta su verne i nemaju potrebu niti sklonost da menjaju partnera. Kada se opredele za jednog partnera onda su mu privržene.
Device imaju osetljivi stomak, creva, trbušnu maramicu. Sklone su stomačnim čirevima i poremećajima u varenju. Preosetljivog su nervnog sistema, a pate od vrtoglavice i glavobolje. Kod muškaraca su pored toga osetljive uši, oči, srce i noge, a kod žena su česte migrenozne tegobe i bolesti genitalnih organa. Kritične godine za muškarce su 13., 28. i 40., a za žene 3., 8., 9. i 16. Veći zdravstveni rizik če imati oko 37. godine.
Device ne podnose nikakva preterivanja u jelu i piću. Alkohol, duvan i narkotici su za njih naročito štetni i opasni. Najmanja nepažnja u ishrani kod njih prouzrokuje neurovegetativne poremećaje.
Biljke simbol Device su deteljina i kopriva. Kamen simbol je dijamant. Onome ko ga nosi on donosi uspeh na poslu, ali izaziva pospanost.

VAGA - MOZNAIM


Podanici ovog znaka su obično dobri i plementi ljudi. Vedre su naravi, društveni, nežni, učtivi i rafinirani. Logičnog su razmišljanja, diplomatski nastrojeni i imaju jak osećaj za pravdu. Vole harmoniju, umetnost i estete su. Dinamični su, u večitom kretanju, ne podnose grubosti i teže mirnom rešenju konfliktnih situacija. Koriste svoj šarm da bi ubedili sagovornika. Vole da daju savete koji su puni mudrosti. Veoma dobro znaju da razlikuju dobro od lošeg.
Od loših osobina može se navesti njihova česta neodlučnost, ali i nestabilnost. Zbog toga postaju veoma osetljivi i agresivni. Lako se uznemire i nepoverljivi su. Mrze napete situacije i mnogo oklevaju pre nego što reaguju. Previše insistiraju na svom viđenju situacije koja se odigrava i znaju da smetaju drugima. Takođe ponekad znaju da preteruju u svom insistiranju da se nađe kompromis i kod beznadežnih situacija. Sve posmatraju kroz svoje emocije i skloni su da se opredeljuju za krajnosti.
Vage su bonvivani, vole dobro da pojedu i popiju, sprovode intenzivan društveni život na prijemima, skupovima i izlascima. Polažu na eleganciju, lepu garderobu, parfeme i vole kvalitetne stvari. Sa partnerom razvijaju rafinirane osećaje i stvaraju mir i harmoniju. Erotika im je važna, ali nije dovoljna. Potrebna im je pažnja, etika i emotivnost. Dobri su bračni drugovi i roditelji. Veoma vole decu i u porodici se o njima podjednako staraju i otac i majka.
Ekonomično se ponašaju i ne rasipaju novac, mada se trude da sebi ne uskraćuju zadovoljstva. Odgovaraju im poslovi u kojima imaju puno kontakata sa drugim ljudima zbog njihove komunikativnosti, diplomatičnosti i takta. Dobri su advokati, sudije, trgovci, glumci,...
Zdravlje im u velikoj meri zavisi od raspoloženja, pa čak i od meteoroloških uslova. Slabe tačke su im bubrezi, anus, mokraćne infekcije, ciste i hemoroidi. Pored toga kod muškaraca su osetljivi glava, stomak, vrat i oči, a kod žena glava, vrat, trbuh, creva i noge. Kritične godine za muškarce su 11., 24., 31. i 37., a kod žena 2., 6., 11., 32., i 62.
Rođeni u ovom znaku treba da izbegavaju duža sedenja, jahanja i vožnju biciklom. Treba da vode računa kakvu vodu piju kako bi izbegli infekcije mokraćnih kanala. Važno je da se trude da budu dobro raspoloženi.
Biljka simbol Vage je tuja, a kamen simbol je opal.


ŠKORPION - AKRAV


Škorpion je jaka, hrabra, energična i pametna ličnost. Ima logičan i razborit način razmišljanja. Pored toga on je ozbiljan, kompetentan, lojalan, borben i ima razvijen smisao za praktično. Mističan je i magičan, tajanstven i veoma strastven. Ima naglašen intres i smisao za okultizam. Nikad se ne upušta u ciljeve koje nije prethodno sagledao. Pouzdan je i vrlo osetljiv. Da bi postigao svoj cilj ume da bude agresivan. Agresivnost je uvek pobuđena sa razlogom, a sam po sebi je miran i plemenit. Nije konformista, ljubomoran je i posesivan, a često i egoističan. Priroda mu je ponekad mračna, pa je večito nezadovoljan, težak, licemeran, prkostan i pakostan. Spolja deluje kao flegmatik, ali je unutra koleričan.
Škorpion je vrlo principijelan i vredan. Brine se o svojoj porodici i osobama do kojih mu je stalo. Prema partneru oseća duboke emocije i strast i vrlo je posesivan, do samouništenja. Vernost je imperativ i sama pomisao na preljubu ga dovodi do besa. Poseduje izrazitu magnetičnost za suprotan pol i najseksualniji je znak. Uvek je željan erotskog uzbuđenja, pa partneru nije lako da ga zadovolji. Voli dom i svoju decu kojoj se trudi da ispunjava želje.
Ekonomija mu ide od ruke. Vezan je za sticanje materijalnih dobara. Dobro se snalazi na poslovima rekonstrukcije, reorganizacije i traženja novih puteva. Takođe je dobar oficir, policajac, tehničar, vaspitač. Zbog svog buntovništva Škorpioni su često revolucionari i anarhisti. U poslu ne zna za kompromis kada je u pitanju određen zadatak. Strog je prema saradnicima, ali najpre prema sebi. Ne traži razumevanje i milost za sebe, ali nije popustljiv ni prema drugima.
Generalno govoreći, Škorpioni u proseku poseduju dobro zdravlje. Slabe tačke i oboljenja im genitalni organi, ginekološke smetnje, ciste, abortusi, problemi kod testisa. Pored toga kod muškaraca su osetljivi glava, uši, zubi, kičma i noge, a kod žena jetra, zubi i oči. Kritične godine za muškarca su u detinjstvu, zatim 20., 42. i 47. Ukoliko to preživi dugo će živeti, preko osamdeset godina. Kod žena su kritične godine 18-ti mesec, 9., 15., 18. i 34.
Rođeni u ovom znaku treba da paze na dobru cirkulaciju krvi, na vene, da izbegavaju duže stajanje i da nađu načine da troše višak energije koji poseduju.
Simbolične biljke su šipak, pelin i čemer. Simbolični kamen je ahat, koji čuva od preterane agresivnosti.


STRELAC - KEŠET


Strelci su obdareni inteligencijom i razumom. Duhoviti su, širokih pogleda, dostojni poštovanja, plemeniti, uvek optimistički raspoloženi. Veoma poštuju ustaljen red i pradvdu, cene nezavisnost i slobodu. Veoma su intuitivni, vole istraživanja i putovanja, obožavaju prirodu. Poseduju snažnu vitalnost koja ih sprečava da se učaure na jednom mestu i zato veoma često putuju i menjaju mesta boravka. Teško podnose autoritet i frustracije, veoma su slobodoumni. Istovremeno su i idealisti i materijalisti. Imaju uvek dobre zalihe snage i koncentrišu se pre donošenja odluke predviđajući sve potrebne i moguće razvoje događaja.
Istini za volju umeju da budu uobraženi, preterano slobodni, egocentrični i narcisoidni. Mogu lako da planu i da se svirepo ponašaju. Podižu veliku galamu, ne vode računa o trošenju para i izveštačeni su.
Strelci imaju izoštren osećaj za kontakte i društvo. Uživaju da budu na čelu grupe pričajući razne dogodovštine kao pravi entuzijasti i šarmeri. Veoma su ljubazni sa svojima, ali sa preteranim zahtevima prema svom partneru, nad kojim ipak žele da dominiraju, ili bar da ga kontrolišu. Oni sve drži pod nezavisnošću i izbegavaju okove, stege, pa je važno njihovom partneru da ih ubedi u svoju slobodu, nasuprot svemu.
Strelci ne brinu mnogo o novcu i okružuju se svakom vrstom udobnosti. Prilično dobro se snalaze u zaradi i ne oklevaju da se opterete odgovornošću, pogotovo ako im njihova profesionalna aktivnost osigurava rezultate i nagrade. U stanju su da obavljaju najrazličitija zanimanja sa podjednakim uspehom.
Generalno govoreći Strelci imaju dobro zdravlje i spadaju u sportske tipove. Slabe tačke i obolenja su im bedra i butine i izloženi su lomovima istih, kao i napadima lumbaga i bolovima u donjem delu tela. Kod muškaraca su još slabe tačke grudi, srce, jetra, pluća, stomak i vrat. Kod žena su još slabe tačke trbušna maramica i hemoroidi. Kritične godine u životu muškarca su 8., 16., 18., 48., i 60., a kod žena 3., 6., 16., 26., 38. i 45. Strelci , generalno govoreći, dožive i preko 80. godina.
Treba da se bave sportom, ali da izbegavaju sportove koji izazivaju iščašenja i istezanje ligamenata ( skijanje, biciklizam ) i preduge vožnje automobilom.
Biljka simbol Strelca je korijander. Kamen simbol je ametist i daje srčanost i hrabrost svim onima koji se bore.

JARAC - GEDI


Jarčevi su čvrstog karaktera, uporni, obazrivi, ozbiljni, realisti, pouzdani. Zatvoreni su i rezervisani, neiskvarenog karaktera, poseduju izvrsnu memoriju i u stanju su da prihvate veliku odgovornost. Nisu nikad osvetoljubivi, iako su ponekad mračnog raspoloženja. Pedantni su, pridržavaju se reda, poštuju autoritete, ali im se nikad ne udvaraju.
Preterani su materijalisti, agresivni, umeju da vređaju, sarkastični i cinični. Preterano su škrti, nezahvalni, neemotivni i hladni. Nostalgični su, neumoljivi i krutog karaktera.
Oni mogu da budu veoma stroge i asketske ličnosti. Ne samo da ih ovozemaljska uživanja ne privlače već ih oni i izbegavaju. Međutim, njihov unutrašnji život je vrlo bogat i intenzivan, a zaključivanje promišljeno. Najčešće su zadovoljni i sa skromnim.
Jarčevi imaju ustaljene principe i znaju da budu teško pristupačni, pa zbog toga se ne uklapaju lako u okolinu. Okolina mora da uloži napor da bi ga takvog prihvatila. Njegovi su kontakti odmereni i na distanci, jer se i pored drugarskog raspoloženja, ipak ne vezuje lako. Za odabrane prijatelje se vezuje za ceo život. Jarčevi, iako introvertni, poštuju svoje bližnje i spremni su da se žrtvuju za njih. Takođe su u stanju da štite i svoje potčinjene.
Ekonomija im ide od ruke. Velike su štediše, pa i škrtice. Često poseduju znatnu imovimu, ali ipak žive skromno. Dobro procenjuju investicije. Leže im mnoga zanimanja kao što su građevinar, inženjer, bankar, farmer, trgovac nekretninama itd. Kako stare, tako im se poboljšava finansijska situacija.
Slabe tačke kod Jarčeva su kosti i kolena. Izloženi su često reumatizmu, išijasu, lomovima, iščašenjima i uganućima. Melanholični su i skloni depresiji. Kod muškaraca su pored tradicionalnih zona osetljivosti osetljivi i srce, bubrezi, kičma, stomak i zglobovi, a kod žena prehlade, pluća. Kod muškaraca su kritične 4., i 5., godina, a žive dugo, preko 80. godina. Kod žena je kritično rano detinjstvo, 19., 43. i 51., godina.
Za Jarčeve je korisno da se bave sportom, da izlaze u društvo, da se zabavljaju, smeju, kako bi lečili svoju melanholiju. Treba da vode računa o kolenima i da se što više šetaju.
Simbolične biljke su im čičak, majoran i vres. Simbolični kamen je hrizolit i lapis.

VODOLIJA - DELI


Vodolije su humane, milosrdne, poštene, ponosne i odane kolektivnom interesu. Ispunjene su ponosom, gracioznošću, jednostavnošću, širokog su duha, prirodne. Veoma su originalne, nezavisne i iznad svega cene svoju slobodu. Iskreni su i odani prijatelji, spremne da se žrtvuju za druge.
Od loših osobina mogu da budu koristoljubive, zavidne, izveštačene sa snobovskim karakteristikama. Veoma su nepokorne, ne priznaju nikakvu hijerarhiju, buntovne i ne trpe nikakve norme i stege. Mogu biti čudaci, usamljenici, prevrtljivi i iskvareni.
Vodolije imaju neku svoju specifičnu logiku. Ono što njima izgleda normalno, podanicima drugih astroloških znakova izgleda čudno i nenormalno. Njihov izražen smisao za pravdu ih tera da se bore protiv nepravde na svakom koraku. Zato često potisnu u drugi plan svoje lične interese pa same trpe zbog svoje takve prirode.
Većina Vodolija su društvena i humana bića koja uvek pokušavaju da nađu razumevanje i sklad sa svojom okolinom. Imaju puno prijatelja i cenjene su od njih. Stalno teže da izgrade stvaralački mir da se kreativno mogu baviti svojim poslovima.
U poslovnom smislu su materijalisti i praktičari. Poseduju potrebnu dozu konformizma i sagledavaju razvoj poslovnih situacija. Lako ulažu u nove stvari i vrednosti, spremne su da rizikuju. Dobre su u pronalazaštvu, bankarstvu, investicijama. Odgovaraju im dinamični poslovi u kojima imaju punu slobodu i samostalnost delovanja. Imaju smisla i za okultne stvari.
Privržene su porodici u kojoj su odnosi uređeni na pomalo neobičan način, koji se u svakom slučaju razlikuje od tradicionalističkog. Sa partnerom grade ravnopravne odnose i važno im je da ih vezuju prijateljske relacije, a ne samo zajednički interesi i seks. Često imaju dosta slobodno shvatanje seksualnih odnosa.
Slabe tačke i obolenja Vodolije su noge, vene, cirkulacija, čir i komplikacije, prelomi i mišići. Kod muškaraca su još problem i glava, pluća, jetra i slezina, a kod žena disajni organi i creva. Vodolije su dugovečne. Kod muškaraca su kritične godine 11. i 62., a kod žena 4., 17., 19., 31. i 44.
Za Vodolije su korisne večernje kupke nogu, trčanje i izbegavanje dužeg stajanja.
Biljke simboli Vodolije su paprat, mahovina i lišaj. Kamen simbol Vodolije je oniks.

RIBE - DAGIM


Ribe su plemenite, intuitivne, veoma emocionalne, instiktivne. Poseduju dar za umetnost, okultizam i mistiku. Požrtvovane su, bore se za mir i pravdu i često su žrtve sopstvenih napora. Romantične su sa uzvišenim emocijama, entuzijaste sa snažnom potrebom i osećajem za muziku. Ispunjene su duhovnošću koju prenose rado na svoju okolinu.
Dosta su nestabilne, promenljive, plašljive i neuhvatljive. Posesivne su, naglo menjaju raspoloženje, često u skladu sa meteorološkim prilikama, povučene u sebe i površne.
Ribe imaju sposobnost da se uvuku tamo gde drugi ne mogu prodreti. Povlači se u sebe da bi izbegla sve one koji joj se ne sviđaju i koji je ranjavaju, ne shvatajući njenu umetničku i složenu prirodu. Ustvari, Ribe su veoma društvena bića, vole da zabavljaju druge sa puno dara i uspeha, pune su šarma, altruizma i prenose radost i sreću na okolinu.
Dobro se slažu sa bližnjima, iako su nekada nervozne i nestrpljive u porodičnim odnosima. One se teško uklapaju u pravila i konvencije, koje porodičan život svakako zahteva. Trude se sve da zadovolje i nesretne su ako im to ne polazi za rukom. U partnerskim odnosima su izuzetno pažljive i veoma prijemčive za partnera. Polazi im za rukom da mu ugode i zadovolje fizički i emocionalno. Ume da trpe i praštaju, a ako kadkad i prasnu, to nije zlonamerno, brzo ih prolazi pa se posle kaju.. Dobri su roditelji, mada previše meki prema deci.
Ribe nisu materijalisti, ali umeju da barataju sa novcem. Najlakše ga usmeravaju ka duhovnim dobrima. Vole sebi da priušti ono o čemu sanjaju i uvek se radi o nečem vrednom, umetničkim, spiritualnim. Kod njih nema mesta za lažni sjaj i kič.
Slabe tačke i česta obolenja su noge i limfni sistem. Tu su najčešće problemi sa stopalima, ravni tabani, žuljevi, čukljevi, celulit, ćelijska hipertrofija i poremaćaj rada nekih žljezda. Kod muškaraca u osetljivu grupu spadaju još srce, stomak i unutrašnji organi, a kod žena srce, stomak, bubrezi, nervi i glava. Kritične godine za muškarca su 12, a za žene 3., 7., 11., 17., 28., 40., 47., 62. Ribe žive dugo, često preko 80 godina.
Ribe moraju da vode računa o nogama, da ih svako veče peru u mlakoj vodi sa dodatkom morske soli i nose ugodnu obuću. Treba da izbegavaju teže sportove i upražnjavaju šetnju na čistom vazduhu i dobro spavanje.
Biljka simbol Riba je bademovo drvo i vrba. Kamen simbol Riba je jaspis koji ima moć da zaustavi krvarenje.
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Napomena: Moje privatne poruke, icq, msn, yim, google talk i mail ne sluze za pruzanje tehnicke podrske ili odgovaranje na pitanja korisnika. Za sva pitanja postoji adekvatan deo foruma. Pronadjite ga! Takve privatne poruke cu jednostavno ignorisati!
Preporuke za clanove: Procitajte najcesce postavljana pitanja!
Pogledaj profil WWW GTalk Twitter Facebook
 
Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 03. Avg 2021, 09:10:13
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: 24sata :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Domaci :: Morazzia :: TotalCar :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: Muzej srpskog jezika :: MojaFirma

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.054 sec za 16 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.