Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
2  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Jestrovic & Lalatovic  (Pročitano 2832 puta)
04. Nov 2005, 19:13:19
Mudrijas Burek Foruma
Krajnje beznadezan

...jednom, davno, negde daleko...

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 11837
Zastava
mob
Nokia 5110
Fudbaler belgijskog Anderlehta i reprezentativac Srbije i Crne Gore Nenad Jestrović izjavio je da je spreman da ide i na sud kako bi dokazao da nije na rasnoj osnovi uvredio igrača Liverpula Mohameda Sisokoa tokom utakmice Lige šampiona.

Disciplinska komisija Evropske fudbalske federacije u ponedeljak će razmatrati taj slučaj, pošto je danski sudija Kim Milton Nilsen zabeležio navodni incident u zvaničnom izveštaju sa utakmice.

Jestrović je bio samo pet minuta na terenu kada mu je Nilsen dao crveni karton, posle sukoba sa Sisokoom. U intervjuu Rojtersu, Jestrović je uz najavu mogućnosti odlaska na sud, izrekao i optužbu na račun Sosokoa da je "promenio priču" i da je on njega vredjao.

"Ono što Sisoko priča svim novinama nije ono što je rekao posle utakmice", kazao je 29-godišnji napadač Anderlehta. "Imam video
snimak kao dokaz koji će pokazati kako on mene vredja", dodao je Jestrović.

On je rekao i da će se sastati sa svojim advokatima i da će razmotriti sve opcije. "Nameravam da idem do kraja i da preduzmem sve što je potrebno da sperem ljagu sa svog imena. Nisam učinio ništa loše", naveo je Jestrović, koji je prošle sezone bio najbolji strelac u belgijskoj prvoj ligi.

Jestrović je istakao da nije rasista, a crveni karton koji mu je dao sudija Nilsen nazvao je "glupim".

"Imam mnogo crnih prijatelja i saigrača. Moj partner u napadu je Mbo Mpenza, a i on je crn", kazao je Jestrović. "Sisoko je počeo, a ja sam samo reagovao. On je kriv".

"Gurnuo me je i rekao mi 'kučkin sine' i ja sam reagovao. To je bio trenutak u kakvom mnogi igrači reaguju. Da sam mu kazao 'crni majmune' ili nešto slično, ovo bi bilo zasuženo. Ali nisam rekao ništa u maniru rasiste niti bih ikada to učinio ", naveo je Jestrović. Prema njegovim rečima, on ima punu podršku Anderlehta, iako taj klub treba da napusti u januaru i iako ga je klub kaznio zbog ponašanja.

"Prihvatam tu kaznu. Ali, ona nije izrečena zbog incidenta sa Sisokoom, već zato što sam otišao u svlačionicu sudije posle utakmice", objasnio je Jestrović.

Crveni karton za Jestrovića je prvi u Ligi šampiona koji je igrač dobio zbog uvreda na rasnoj osnovi.

Bivši reprezentativac Srbije i Crne Gore (Jugoslavije) Siniša Mihajlović kažnjen je 2000. godine sa dve utakmice neigranja zbog toga što je vredjao protivničkog igrača na rasnoj osnovi, ali on nije dobio crveni karton, pošto sudija nije uočio njegovo ponašenja na meču. Mihajlović je tada igrao za Lacio, a u meču Lige šampiona uvredio je igrača Arsenala Patrika Vijeru.

Nenad Lalatović, nakadašnji kapiten Crvene zvezde, sada igrač šahtjora iz Donjecka suspendovan je na 12 meseci. Fudbalski savez Ukrajine kaznio je Lalatovića zbog napada na sudiju na utakmici 'B' timova Šahtjora i Zore, 29. oktobra.

Lalatović, koji je u Ukrajinu otišao 2003. godine posle lošeg perioda u Donjecku igrao je na pozajmici u Volfsburgu, u Nemačkoj. Na utakmici Šahtjor - Zora Lalatović je, posle završetka utakmice, udario pesnicom sudiju, dobio crveni karton, a posle toga još jednom, sa leđa, napao sudiju.

Disciplinski organi ukrajinskog saveza brzo su reagovali i kaznili Lalatovića, a sada se očekuje reakcija uprave kluba iz Donjecka. Ukrajinski mediji predviđaju da će rukovodstvo Šahtjora raskinuti ugovor sa Lalatovićem.

(02. May 2007, 21:41:07)
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 10108
Zastava Beograd
Verovatno ce se Lalatovic vratiti u zemlju onda. Mozda u Zvezdu?
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Krajnje beznadezan

od juče mi se život promenio za 360 stepeni

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 10121
mob
Samsung 
Naravno sve što propadne u inostrnstvu za nas je dobro.
Eto ga u Zvezdi kao veliko pojačanje (iako je igrao u B timu Šahtjora)
IP sačuvana
social share
Ne radim brzo, al' zato radim nekvalitetno                         
Život nas uči su ljudi mnogo manje rđavi nego što se misli, ali i da su mnogo gluplji nego što je moguće i uobraziti.
Pravopis srpskog jezika
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Mudrijas Burek Foruma
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 29267
Zastava Beograd
ma koji Lalatovic, bio je vezara i dok je igrao u Zvezdi
IP sačuvana
social share
You can't get unfamous. You can get infamous but you can't get unfamous.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Mudrijas Burek Foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 11837
Zastava
mob
Nokia 5110
Hm....nije on bio los u Zvezdi, nije ni nesto extra ali mislim da ovakvoj odbrani Zvezde sigurno bi dobro dosao.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 10108
Zastava Beograd
Bio je solidan, nista toliko posebno ali sad bi bio pojacanje...
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Mudrijas Burek Foruma
Svedok stvaranja istorije

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 29267
Zastava Beograd
u kakvom stanju se nalazi odbrana, Lalatovic bi bio pojacanje kao Maldini..
IP sačuvana
social share
You can't get unfamous. You can get infamous but you can't get unfamous.
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Mudrijas Burek Foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 11837
Zastava
mob
Nokia 5110
Dudic je bio odlican jedno vreme ali sad je totalno oslabio, Bisevac samo jedno Zveda je birala izmedju njega i Djordja Jokica iz Ofk-a def. promasaj. Ja bi ladno dao sansu malom Joksimovicu, gresice ali moze da izraste u velikog igraca.

Lalatovic bi sigurno dobro dosao.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 10108
Zastava Beograd
Steta sto se Miladinovic nije snasao, imao je talenat. Znam momka licno jos dok je igrao u Napretku, bio je stabilan, zakucavao glavom iz prekida super, samo sto je izgleda psihicki posustao posle PSV-Zenit debakla gde je bio najveci krivac.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Legenda foruma

God is busy, may I help you?

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 41441
Zastava Beograd, Srbija
mob
Apple iPhone 3Gs
UEFA suspendovala Jestrovića

Fudbalski reprezentativac SCG i član Anderlehta Nenad Jestrović suspendovan je na tri utakmice u evropskim takmičenjima zbog navodnog rasizma ispoljenog u duelu Lige šampiona sa Liverpulom.

Jestrović je optužen da je uputio rasistički motivisane uvrede članu Liverpula Mohamedu Sisokou, fudbaleru iz Malija. Danski sudija Kim Milton Nilsen isključio je Jestrovića zbog toga i prijavio ga UEFA.

“Prihvatam kaznu, ali ona je nepravedna. Nisam imao šanse, jer je sudija prijavio nešto što se se nije dogodilo. Nisam rasista, ali to što ja kažem nije bitno, važno je samo ono što sudija prijavi”.

Jestrović je bio ubeđen da će ga UEFA osloboditi optužbe i ukinuti mu suspenziju.

“Sisoko ništa nije čuo i izgledao je začuđeno kada mi je sudija pokazao crveni karton. Učestvujem u svim anti-rasističkim akcijama koje organizuje Anderleht, i zato mi teško pada što su sada od mene napravili rasistu. Nemam predrasude prema ljudima i nikada me nije zanimalo koje je boje njihova koža. Želeo bih da jednom igram u Engleskoj, a kreiranje ovakvog imidža bi moglo da osujeti taj plan”, rekao je Jestrović, čiji je partner u napadu Anderlehta Belgijanac kongoanskog porekla Mpenza.

Sudija Nilsen isključio je Jestrovića posle žestokog okrašaja sa Sisokoom u 75. minutu, uz tvrdnju da je čuo rasističku uvredu. Danac je tokom prethodnih desetak godina u više navrata bio akter kontroverznih odluka, što se posebno odnosi na isključenja.
IP sačuvana
social share
"Ponekad mi se čini da je najupadljivija odlika liberalizma, koja ga odvaja kako od konzervativizma tako i od socijalizma, stanovište da moralna uverenja u vezi sa ponašanjem koje se neposredno ne upliće u zaštićeno polje drugih osoba ne opravdavaju prinudu."

Friedrich Hayek
Pogledaj profil WWW GTalk Skype Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
2  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.147 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.