Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
1  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Jestrovic & Lalatovic  (Pročitano 2815 puta)
Legenda foruma

God is busy, may I help you?

Zodijak Aquarius
Pol Muškarac
Poruke 41441
Zastava Beograd, Srbija
mob
Apple iPhone 3Gs
Jestrović: "Nemam veze sa rasizmom"

Suspenzija Nenada Jestrovića posle isključenja u meču Lige šampiona Liverpul – Anderleht jedna je od glavnih tema nedelje u Evropi. Jestrovića je danski sudija Kim Milton Nilsen isključio polse jednog oštrog verbalnog sukoba i razmene psovki sa Mohamedom Sisokoom, fudbalerom iz Malija.

Nilsen je crveni kartoin obrazložio navodnom rasističkom uvredom, a reprezentativac SCG je kažnjen sa tri meča neigranja. Nenad Jestrović je za B92 objasnio da je sukob bio oštar, ali da nema ni govora o rasizmu.

“Mislim da je kazna velika. Ja stojim iza svojih izjava, i znam da nisam rekao to za šta me UEFA optužuje. Oni tvrde da sam rekao’f*** you black’, a ja sam rekao’f*** off man’. Razlika je velika. Međutim, UEFA najviše veruje sudiji i zbog toga sam dobio tri utakmice”.

Kazna UEFA od tri utakmice predstavlja neku vrstu kompromisa, kaže Jestrović.

“Da je u pitanju rasizam, dobio bih šest do osam utakmica suspenzije. U izveštaju se lepo vidi da me je Sisoko isprovocirao. On me je opsovao na francuskom. Ni sam ne znam zašto sam mu odgovorio na engleskom. Zato sam dobio crveni karton i tri meča suspenzije”.

Jestrović smatra da je problem sa kojim se on suočio deo većeg problema, koji postoji u evropskom fudbalu. Evropska fudbalska unija već desetak godina sprovodi antirasističke mere, uz parolu da su svi ljudi jednaki. Međutim, upravo tim merama podstiče se nejednakost, kaže reprezentativac SCG.

“Mislim da su crni igrači dosta zaštićeniji u Evropi nego mi i smatram da to nije korektno. Oni nama mogu da kažu šta god žele i da koriste bilo kakve uvrede. Ako mi njih uvredimo, uvek se tome doda rasna komponenta”.

Jestrović igra u belgijskoj ligi, u kojoj igra veliki broj igrača afričkog porekla. Neke od najvećih zvezda Anderlehta, Kompani i van den Bore na primer, kao i njegov partner u napadu Mbo Mpenza, takođe su poreklom iz Afrike. Jestrović je sa njima tradicionalno u dobrim odnosima, a njihova podrška nije izostala ni ovog puta.

“Igrači me znaju, tu sam već 4-5 godina. Znaju da sam šaljivdžija i nikad ne bih to uradio. Mediji su im često postavljali slična pitanja, ali su oni odbacili priču o mom rasizmu. Mi smo se na treningu šalili na tu temu, jer oni nijednog trenutka nisu posumnjali u mene. Uvek su mi partneri u špicu bili crni igrači i odlično smo sarađivali, a češće sam se družio sa njim anego sa Belgijancima”.

Podršku Jestroviću pružili su i nekadašnji saigrači iz SCG, ali se iz Fudbalskog saveza niko nije oglasio.

“Zvao me je Ivica Dragutinović i još nekoliko igrača sa kojima sam pre igrao. Oni su me podržali, a niko iz FSSCG me nije zvao. Ja i ne tražim podršku. Stojim iza onoga što sam rekao i smatram da treba sâm da se odbranim”, rekao je Jestrović za B92.
IP sačuvana
social share
"Ponekad mi se čini da je najupadljivija odlika liberalizma, koja ga odvaja kako od konzervativizma tako i od socijalizma, stanovište da moralna uverenja u vezi sa ponašanjem koje se neposredno ne upliće u zaštićeno polje drugih osoba ne opravdavaju prinudu."

Friedrich Hayek
Pogledaj profil WWW GTalk Skype Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.068 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.