Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 02. Avg 2025, 17:45:45
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Стазама чувеног Ханибалa  (Pročitano 195 puta)
26. Maj 2009, 10:21:52
Veteran foruma
Svedok stvaranja istorije

Ne Diraj Tigra Dok Se Igra!

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 23881
Zastava Izgubljena u vremenu i prostoru
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.64
Зимски центар Зeлден обележава крај туристичке сезоне спектаклом о подухвату великог војсковође античког доба

Иако не постоје прецизни историјски подаци о месту на којем је савладао снежне врхове од три и више хиљада метара, мит о највећем војсковођи античког доба и хероју Пунских ратова – Ханибалу, живи и данас. Девету годину узастопце људи из Оцтал долине на 80 километра од Инсбрука у Тиролу – у високим непрегледним Алпима, престоници скијања, обележавају импресивно, крајем априла завршетак зимске сезоне представом „Ханибал”. Заснована је на записима хроничара тога доба, песника, писца и филозофа Вергилија. Овај спектакл на отвореном одражава се у фантастичној инсценацији глечера изнад места Зeлден, на две хиљаде метара надморске висине. Тачно у време заласка сунца када се температура спушта на десет степени испод нуле Ретебах глечер постаје гигантска отворена позоришна сцена.

У представи учествују стотине статиста, инструктора скијања, падобранаца, моторциклиста, професионалних глумаца, експерата за звук и светлосне ефекте, пиротехничара. Ангажују се авиони и хеликоптери, али и механизација ски центра којом се дочарава прелазак Ханибала преко Алпа.

Светлосним и звучним ефектима, сјајном координацијом приказује се ход по мукама 60 хиљада Африканаца, Нубијаца, Шпанаца, Келта и 37 слонова на челу са великим Ханибалом при преласку Алпа у борби против неприкосновеног Рима. Сцену употпуњавају сјајне сенке – фигуре слонова у леду, бродова али импресивни долазак, како је то режисер Хуберт Лепке и замислио, Ханибала кога уз буку хеликоптер и усковитлане снежне магле спушта на пиједестал,водећег слона. „Улогу” слонова имају радтраци – импресивне машине за равнање стаза и савршено скијање на овим дијамантима Алпа – Обергуглу и Хохгуглу. Кроз буку и витлање снега хеликоптера, ски акробата, радтрака и машина за снег чак и уз мини лавине са удаљених врхова, сјајне глумце, фантастичан тајминг и координацију режисер пуних сат времена дочарава голготу чувеног војсковође и његове војске. Објашњава заправо како је  пред врата Рима стигао само са једним слоном и хиљаде мртвих остављених на хладноћи Алпа. Овај спектакл  је постао традиционално затварање скијашке сезоне али и отварање сасвим друге туристичке најезде летњих туриста  који по врховима Алпа и зеленим долинама проводе активно годишње одморе и дечије распусте. Возе бицикле, веру се по кањонима и стенама, рафтингују, планинаре, пуштају се параглајдером са висова и уживају у домаћој кухињи и тиролским специјалитетима.  Како је рекао на крају директор „Оцтал туризма” Оливер Шварц: „Сви наши посетиоци и туристи који једном дођу у летњој или зимској сезони заслужују овакав спектакл да би се када оду кућама сетили наше долине па била она бела под снегом или зелена и окупана сунцем као сада”.

Izvor: Politika
IP sačuvana
social share
Ja sam andjeo sa neba i bezobrazna kad hocu, ja cutim, al` kad treba pevam danju pevam nocu, zahtevna k`o dete, a u dusi sam romantik, ja se klonim svake stete, al` za frkom sam fanatik

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 02. Avg 2025, 17:45:45
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.071 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.