Inače ja tek sad vidim da postoji i frakcija koja drži stav da ni besnilo nikada nije postojalo i da je i ono izmišljeno (kao priča) da bi se prodavale vakcine.
Dakle opet isti šablon kao što sam pominjao sinoć na temi o napadu u Francuskoj - kod teoretičara zavere sve mora da se otera u krajnost, pa tako i ovo. Ne može da se priča i ostane na onome za šta ima dokaza i argumenata (recimo petljavine sa nekim lekovima), nego mora da se dođe dotle da je čak i jedno besnilo, koje se arhivira već hiljadma godina... izmišljeno.
Verovatno je sledeće na redu priča da je i kuga bila izmišljotina ili da je zaista postojala ali su je podmetnuli antički vanzemaljci (oni što napraviše piramide) s namerom da očiste planetu od ljudi.
« Poslednja izmena: 20. Jan 2015, 12:51:16 od hkj »
Kriticko misljenje nije slepo slusanje bilo cega sto se predstavi kao alternativna teorija (teorija zavere) i nipodostavanja zvanicnih saznanja. Kriticko misljenje je preispitivanje svega. Uz koriscenje logike naravno
Upravo tako. Samo da bi uopste kriticki posmatarao stvari, moras da imas neki stav.
I opet... gomila njih je tu samo zbog dobiti - materijalne ili nematerijalne.
Mislim da cak i ne moras da imas stav. Pazi, nemanje stava daje u neku ruku vecu objektivnost. Samo sto u realnosti to nikada nije tako. Jer je upravo taj stav, izmedju ostalog, dobra motivacija da se krene sa istrazivanjem. Da dokazes nesto.
Vakcine su toliko dugo u upotrebi da to nikako ne mozes nazvati eksperimentom. Svi efekti bi se vec videli, cak i za longitudinalno istrazivanje (koje cak i ne bismo nazvali eksperimentom, ali eto, posto toliko cesto ponavljate da je eksperiment, kao da ista znate o tome...).
Imas pojavu problema, bolesti, koji u proslosti nisu postojali ili su bili vrlo malo izrazeni. Procitaj sta na tu temu kaze Srecko Sladojev.
Citat
Ajde ovako:
Sta su ti nezavisne varijable?
Koje su ti zavisne varijable?
Koji ti je uzorak?
Koje grupe imas?
Imas li kontrolnu grupu?
Kako kontrolises utica konfudirajucih varijabli?
Kako meris efekat?
Koju analizu koristis?
...
Kada smislis odgovor na sva pitanja, i dokazes da je to zaista tako, slozicu se sa tobom da je u pitanju eksperiment.
Ja nigde ne kazem da se sve to ne radi, vec da se ti podaci namestaju i to kazu ljudi koji u tome ucestvuju/ucestvovali.
Citat
On je vakcinisan.
Mastaj, mastaj ; )
Citat
Apsolutno ge ne zanima sto ce neko dete da oboli jer je on zasticen
Apsolutno te ne znaima sto ce neko da dobije vakcinu, ciji je sastav fabrikovan, a ucinak namesten.
Citat
I to je najveci problem sa antivakcinasima, svoje guzice ne daju.
Ja nisam "antivakcinas" ; ) , to je tvoja glupost. Samo svoje guzice gledate.
Citat
Sto se tice vakcinacije protiv besnila, besnilo je bolest sa smrtnoscu 100% ukoliko se odmah ne primeni vakcina. Takodje, treba poznavati pomalo i geografiju pa shvatiti da zaprasivanje lisica nije bas tako zastrasujuca. Za pocetak, u tim podrucjima uglavnom nema ljudi, a ako ima...to im je verovatno najbolja sansa...
Ma da...karakteristicno..."sve je u redu" : ))) Neznanje je blagoslov
Citat
I ja cu ti reci da ako ostavis novine po strani, naci ces da je samo jedan prevarant koji je hteo da lansira svoju MMR vakcinu nasao vezu izmedju vakcina i autizma, a da je detaljna studija koja je trajala 2 decenije i obuhvatila milione dece nije nasla nijedan dokaz.
To je velika laz ; ) psotoji danska studija, zatim studija iz Juzne Amerike. Covek, koga nazivas "prevarantom" je samo potvrdio ono sto je vec bilo poznato, nije on nista "otkrio"...naravno, previse slusas gluposti i padas na sve to...sujeta je cudo ; )
Citat
Sta vise, veca je sansa da ti dete oboli od autizma ako neko u tvojoj zgradi ima autizam, nego da to bude posledica autizma. No shit. Te informacije su izbunarili, ali ne i vezu izmedju autizma i vakcina i opet cu reci, tvrdnja je potekla od osobe koja je htela da patentira svoju varijantu MMR vakcine i zaradi milione.
Ha, to je laz, koja je lansirana od strane prevarantskog novinara, a to o cemu on prica, nika dnije dokazano na sudu...zvanicno ; ) On je ostao bez licence, jer je ugrozio neiji biznis. vidis, ti ode u "milione", a to je toliko glupo, jer svaki patent ostaje u vlasnistvu korporacije, a ne postaje privatno vlasnistvo istrazivaca ; ) Padate sve dublje ; )
Citat
Zato i roditelji ne treba da imaju pravo izbora. Jer ne znaju.
Ali zato ti znas? : )))) Ljudi koji su sujetni i koji nemaju snage da pogledaju istini u oci pricaju oavkve stvari? : ))
Citat
Da smo neka bolje obrazovana nacija, onda OK... u primerima koji si citirao, radi se o zemljama gde je stepen vakcinacije iako nije obavezna izmedju 92-97% jer ljudi imaju svest o opasnostima nevakcinacije. Mi smo jos uvek.... nerazvijena nacija. Izbori u zadnjih 25 godina najbolje govore o tome.
kompleksi, kompleksi. Pa nece biti da je tako...u Nemackoj ne postoji procenat za "imunizaciju krda" ; ))
Citat
Ok, stoji. Osnovno nachelo nauke... Al morash da iznesesh neki dokaz... A ne da kazesh da vakcine dovode do autizma. Iako sva istrazivanja pokazuju da nije tako...
Ne sva ; )) Ne radi se o tome da "neko kaze", to je obmana. Nemojmo da lagimo. Postoje istrazivanja koja dovode u vezu autizam i vakcine. Stavljao sam podosta clanaka o tome ; ) Ak otreba, psotavicu opet!
Imas pojavu problema, bolesti, koji u proslosti nisu postojali ili su bili vrlo malo izrazeni. Procitaj sta na tu temu kaze Srecko Sladojev.
Ovo ti nije argument koji dokazuje da je tvoja tvrdanja, da je vakcinacija eksperiment, istinita.
Mogao bih i ja tebi da kazem da procitas medicinske udzbenike o bolestima, virusima, genetici...
Citat
Ja nigde ne kazem da se sve to ne radi, vec da se ti podaci namestaju i to kazu ljudi koji u tome ucestvuju/ucestvovali.
Sad se pozivas na autoritet, neimenovanih ljudi (koji su mozda 1% blesavih tipova koji bi da profitiraju na teorijama zavere jer su se eto, osvestili). Ja znam za mnogo vise ljudi koji tvrde suprotno i ucestvuju ili su ucestvovali. Ni ovo ti nije argument.
@hkj
Pa kada covek tvrdi nesto neka lepo i argumentovano odbrani to sto tvdri. Msm, nisam ja neki intelektualac, doktor ili sta vec ali ni ne iznosim takve tvrdnje...
« Poslednja izmena: 20. Jan 2015, 13:09:49 od Leftir »
Ovo ti nije argument koji dokazuje da je tvoja tvrdanja, da je vakcinacija eksperiment, istinita.
Dobro, evo objasni ti meni kako se to testriraju vakcine u laboratoriji, da bi bile spremne za upotrebu u svakodnevnom zivotu?
Citat
Mogao bih i ja tebi da kazem da procitas medicinske udzbenike o bolestima, virusima, genetici...
To nije odgovor. Ovo ne kazem ja, vec ljudi od struke...citali ljudi.
Citat
Sad se pozivas na autoritet, neimenovanih ljudi (koji su mozda 1% blesavih tipova koji bi da profitiraju na teorijama zavere jer su se eto, osvestili). Ja znam za mnogo vise ljudi koji tvrde suprotno i ucestvuju ili su ucestvovali. Ni ovo ti nije argument.
Nisu to "neimenovai ljudi" ; ) Svaki ima ime i preizme. To da li su blesavi, to je stvar gledista. "Autoritet" kaze da banke ne zelenase iako to rade. Autoritet kaze da je dugove moguce vratiti, iako je nemoguce...toliko o "autoritetu" ; )
Citat
@hkj
Pa kada covek tvrdi nesto neka lepo i argumentovano odbrani to sto tvdri. Msm, nisam ja neki intelektualac, doktor ili sta vec ali ni ne iznosim takve tvrdnje...
Sto se medicine tice, ja iznosim ono sto kazu ljudi koji se medicnom bave. To nisu moje misli.