Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 17. Avg 2025, 20:34:08
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 3 4 6 7 ... 17
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Javna preduzeća na grbači građana  (Pročitano 21414 puta)
Poznata licnost

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 4858
Zastava negde u srpskim brdima
OS
Windows Vista
Browser
Opera 9.80
mob
BlackBerry bold
Kamaro svakako da treba dozvoliti upliv privatnog sektora u proizvodnji struje, bilo pravljenjem mini centrala, vetrenjača i sl. Međutim kostur elektroprivrede treba da ostane pod kontrolom države.Jer , prirodno je da je privatniku jedino merilo profit, sa što manje ulaganja. Veliki sistemi nemogu efikasno funkcionisati na taj način. Mnoge stvari nisu isplative , ali su potrebne za njihov opstanak.

opet, niko ne zna kako ce se neko ponasati na trzistu!
sledece, nije toliki problem sto je eps u vlasnistvu drzave, vec u regulaciji te grane u kojoj se ne dozvoljava slobodna prodaja struje konkurentnih kompanija!
ako bi se liberalizovala ta grana, eps bi ili propao ili postao efikasna kompanija koja nudi dobru cenu i kvalitet. ovako to je kompanija koja stvara partijski plen preko nasih ledja (tj. preko budzeta rs), dok je prostor za razvijanje srpske elektro privrede ukinut.
Pa o tome ja govorim: strani starteski partner koji da ulaze i vuce sa sobom i ostalu proizvodnju. Za to treba svi da placaju struju. da se prestane sa kradjama. Da se prestane sa lazima u javnosti. Dakle nikad.
jedina prava kradja jeste to sto je u srbiji mopolizovana prodaja struje u korist drzavnog partijskog preduzeca eps. em sto nas prave budalama i kradu iz budzeta oni sputavaju celu jednu granu koja bi mogla da zaposli mnogo vise ljudi i poveca proizvodnju i prodaju.
sto se tice prave cene struje, mi je ne znamo, niti cemo je znati sve dok se ona bude ovako uredjivala.
IP sačuvana
social share
red zivot
nered smrt
nametnuti red, nered
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Sreća je kada ti smrt zakuca na vrata a ti nisi tu

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15304
Zastava Сремска Митровица
OS
Windows Vista
Browser
Safari 4.0.2
mob
Alcatel 
Škorpione zašto Državne železnice Rusije , iako su zaineresovane za kupovinu dela Nemačkih železnica, to ne mogu da urade? Ne daju Nemci Rusima, što kada je slobodno.Ja sam verovao u te priče kada sam bio mlađi, međutim svi lažu .Ajde kupi banku u Italiji ili Nemačkoj. Što se tiče Epsa, tačno je da privatne firme , koje su mahom osnovali bivši direktori, izvalače pare iz njega. To rade mnogo više u Telekomu. Normalno da to treba sankcionisati i prekinuti, ali džaba zakon. Godine 2003 donešen zakon o gradnji , koji je divlju gradnju proglasio krivičnim delom i ko je otišao u zatvor? Niko. Naše vlasti donose zakone zbog Eu , da imaju na broju , a ne da ih poštuju.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 12298
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.13
mob
Nokia 6230
Škorpione zašto Državne železnice Rusije , iako su zaineresovane za kupovinu dela Nemačkih železnica, to ne mogu da urade? Ne daju Nemci Rusima, što kada je slobodno.Ja sam verovao u te priče kada sam bio mlađi, međutim svi lažu .Ajde kupi banku u Italiji ili Nemačkoj. Što se tiče Epsa, tačno je da privatne firme , koje su mahom osnovali bivši direktori, izvalače pare iz njega. To rade mnogo više u Telekomu. Normalno da to treba sankcionisati i prekinuti, ali džaba zakon. Godine 2003 donešen zakon o gradnji , koji je divlju gradnju proglasio krivičnim delom i ko je otišao u zatvor? Niko. Naše vlasti donose zakone zbog Eu , da imaju na broju , a ne da ih poštuju.
Pa mora da se zastite od naduvanih para. Tako je i Gasha hteo da kupi Simens, ali mu nisu dali samo 8% ili koliko vec.Svaba jeo baren krompir, pa posle presao na podrigushu za dorucak da bi stigao gde je stigao a sada majku mu dusmansku nece da proda komsomolskom milijarderu.Sposobni ljudi, ostavili bar 50 tintara sa rupom u glavi na ruskom asfaltu, pa su sada uspesni bizmismeni. treba te Svabe ubiti. Tako je i Dafina isla kod Panica da mu nudi duplo za akcije Galenike. Hteo sam ja da otovrim Simensovu firmu za sebe, pa nisu se strecnuli na mojih 30.000 maraka u to vreme iako je minimum bio 10.000. Nego su mi napisali spisak lepih zelja koje nisam mogao da ispunim.Jedna od njih je bila da imam zaposlenog diplomiranog inzenjera, a kada sam rekao da sam ja to, rekli su mi da polazem jos 10-ak ispita da verifikujem sa njihovum diplomama.
A ti mislio, oni prljavi kapitalisti tek tako? Imam para daj mi firmu?

Sto ne idu kod kauboja u americi? Oni sve primaju. das pare i ujutro si bankrot.

A kazes imas zakon a ne primenjuje se? Pa cija je ta firma onda? ne primenjuje se zasto? Koji je razlog?
Da je kojim slucajem tvoja, chausi bi ti bili na vratima budi siguran.
« Poslednja izmena: 10. Sep 2009, 16:30:51 od shkorpion »
IP sačuvana
social share
Srbin je lud, Srbin je proklet. Jednom ga ubi, on hoce opet!!! :  Bora Corba.
Ne kradite. Vlast ne voli konkurenciju shkorpi
Trudnice,ja znam kako vam je Toma Nikolic
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 12298
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.13
mob
Nokia 6230
Kamaro svakako da treba dozvoliti upliv privatnog sektora u proizvodnji struje, bilo pravljenjem mini centrala, vetrenjača i sl. Međutim kostur elektroprivrede treba da ostane pod kontrolom države.Jer , prirodno je da je privatniku jedino merilo profit, sa što manje ulaganja. Veliki sistemi nemogu efikasno funkcionisati na taj način. Mnoge stvari nisu isplative , ali su potrebne za njihov opstanak.

opet, niko ne zna kako ce se neko ponasati na trzistu!
sledece, nije toliki problem sto je eps u vlasnistvu drzave, vec u regulaciji te grane u kojoj se ne dozvoljava slobodna prodaja struje konkurentnih kompanija!
ako bi se liberalizovala ta grana, eps bi ili propao ili postao efikasna kompanija koja nudi dobru cenu i kvalitet. ovako to je kompanija koja stvara partijski plen preko nasih ledja (tj. preko budzeta rs), dok je prostor za razvijanje srpske elektro privrede ukinut.
Pa o tome ja govorim: strani starteski partner koji da ulaze i vuce sa sobom i ostalu proizvodnju. Za to treba svi da placaju struju. da se prestane sa kradjama. Da se prestane sa lazima u javnosti. Dakle nikad.
jedina prava kradja jeste to sto je u srbiji mopolizovana prodaja struje u korist drzavnog partijskog preduzeca eps. em sto nas prave budalama i kradu iz budzeta oni sputavaju celu jednu granu koja bi mogla da zaposli mnogo vise ljudi i poveca proizvodnju i prodaju.
sto se tice prave cene struje, mi je ne znamo, niti cemo je znati sve dok se ona bude ovako uredjivala.

Srbija ima 8,3 Gigavata instalisanog kapaciteta a proizvodnju od 34 teravatcasova godisnje. To ti je kao kada bi kontinualno radilo 3,9 Gigavata snage. Ako bi za remonte stalno bilo 10% iskljuceno mogli bi da dupliramo proizvodnju. racunaj da svaki uredjaj nema ucinak ako ne radi stalno na 100% kapaciteta.
Dakle to je Srbija bez Kosova. racunaj da Svapske firme koje su dale opremu za termoelektrane stoje ko zapete puske da nam budu strateski partneri (na procenat naravno), ali da niko nece da mu se krade.
Iskljucivo i iskljucivo licna korist stoji na putu normalnog funkcionisanja eps-a.
jednom recju: bolje da mi mesetarimo 3 milijarde godisnje, nego da drzava ima 6 milijardi godisnje.

podaci su uzeti od sajta agencije za energetsku efikasnost.
Ako su podaci tacni, mogu celo ministarstvo energetike da postrojim i da im to dokazem, Ne treba, znaju ono to. Smile Smile Smile
« Poslednja izmena: 10. Sep 2009, 17:39:42 od shkorpion »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15304
OS
Windows Vista
Browser
Safari 4.0.2
mob
Alcatel 
Otkrio si Ameriku. Smile Lična korist stoji na puto normalnog funkcionisanja cele države. Koju paradu su sinoć pravili od fudbalske utakmice, počev od predsednika Republike do samih Opština , gde su organizovali javno gledanje utakmice, na gradskim trgovima.Tajkunska Srbija krade i otima , a vi narode gledajte fudbal . Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 12298
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.13
mob
Nokia 6230
Otkrio si Ameriku. Smile Lična korist stoji na puto normalnog funkcionisanja cele države. Koju paradu su sinoć pravili od fudbalske utakmice, počev od predsednika Republike do samih Opština , gde su organizovali javno gledanje utakmice, na gradskim trgovima.Tajkunska Srbija krade i otima , a vi narode gledajte fudbal . Smile
Nisam ja otkrio ameriku, ali ljudi cute pa neka se ne bune. To traje 65 godina nije to od juce.
Ova drzava je privatna prcija, a to su komunisti uveli a ne kraljevina.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15304
OS
Windows Vista
Browser
Safari 4.0.2
mob
Alcatel 
Nisam ja otkrio ameriku, ali ljudi cute pa neka se ne bune. To traje 65 godina nije to od juce.

To i jeste tvoj problem , što korene zla  vidiš samo u komunistima, međutim prouči malo Kraljevinu Jugoslaviju i Srbiju, pa ćeš videti da se ovo današnje dešavalo i onda. Koreni su izgleda u mentalitetu srpskog naroda , a ne u društvenom uređenju. Na vlasti u svakoj zemlji su ljudi koji se nametnu, a kod Srba je to uglavnom pohlepna fukara. Zar je kralj Aleksandar bio dobar vladar? U Karlevini su bili skandali, afere i ubistva, a narod je živeo kao stoka. Zato se i izrodio komunizam, Kralj je ljude oterao u komuniste , jer im pio krv.Pročitaj samo šta su Englezi rekli o ubistvu Drage i Aleksandra, pa ćeš videti koji su status srpski Kraljevi imali u Evropi.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Подавите либерале

Zodijak Cancer
Pol Muškarac
Poruke 3937
Zastava Србија,Београд,Звездара
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.5.2
mob
SonyEricsson k530i
dobro znas da je ovo puka teorija bez ikakvog uporista u praksi. najobicniji teorijski model koji samo lepo zvuci!
kada se ovo desilo? nikada!!!!!!!!!!!!

Ту се једноставно не слажемо.

isto tako, nijedna kompanija nece spustati cene niti ulagati u unapredjenje proizvodnje ako na to nije primoran.

Држава која води рачуна о интересима грађана,а послодавац је јавних предузећа може то да уради.Проблем је до државе код нас.

ajde da se skoncentrisemo na proizovdnju struje!
ako su nekome previsoki troskovi ulaska on ce najverovatnije odluciti da ne sprovodi takvu poslovnu odluku i investirati u nesto drugo!
uostalom, investitor treba da bude taj ko ce o tome razmisljati, a ne drzava ili ja!
a ako postoji traznja za strujom nelogicno je ocekivati da investirori nece reagovati na takvu vrstu podsticaja!

У реду.

ja ne vidim razlog da se svakom ko zeli da investira  proizvodnju el. energije u srbiji to ne dozvoli. zasto nekom investiroru preduzetniku iz raske ne treba dozvoliti da napravi mini centralu i svoju struju proda onome kome zeli da je kupi od njega po ceni koju dogovore?

У реду опет.

a ako bude potrebno postavicu i ceo tekst, gde se podrobnije govori o zabludama vezanih za ekonomiju obima i prirodnog monopola! do tada koristan je i ovaj odlomak!

Прочитао сам тај текст.Мислим да је немогуће поредити ситуацији у Америци и овде(много много веће тржиште,много јаче тржиште,већа потрошња итд.).Као што сам рекао и први пут,величина тржишта пресудно утиче на природне монополе.

Kamaro svakako da treba dozvoliti upliv privatnog sektora u proizvodnji struje, bilo pravljenjem mini centrala, vetrenjača i sl.

Хидро потенцијал је доста неискоришћен,ту има свакако места за мини централе.Ветрењаче су мислим економски неисплативе,иако су чист и обновљив извор енергије.

Jer , prirodno je da je privatniku jedino merilo profit, sa što manje ulaganja.

Улагања доводе до раста профита,због снижавања трошкова.Ствар је само у томе,да ли је улагање економски оправдано,тј. да ли уштеде превазилазе трошкове улагања.

ovako to je kompanija koja stvara partijski plen preko nasih ledja (tj. preko budzeta rs), dok je prostor za razvijanje srpske elektro privrede ukinut.

Опет то је проблем до државе,не до ЕПСа као таквог.

jednom recju: bolje da mi mesetarimo 3 milijarde godisnje, nego da drzava ima 6 milijardi godisnje.

Слажем се,класичан лоповлук ситних јајара.Иначе и Бата Трлаја у ''Видимо се у читуљи'' даје сличан коментар везан за кримосе.Сад да ли то они уче од ових на власти,или обрнуто? Smile

IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 12298
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.0.13
mob
Nokia 6230

To i jeste tvoj problem , što korene zla  vidiš samo u komunistima, međutim prouči malo Kraljevinu Jugoslaviju i Srbiju, pa ćeš videti da se ovo današnje dešavalo i onda. Koreni su izgleda u mentalitetu srpskog naroda , a ne u društvenom uređenju. Na vlasti u svakoj zemlji su ljudi koji se nametnu, a kod Srba je to uglavnom pohlepna fukara. Zar je kralj Aleksandar bio dobar vladar? U Karlevini su bili skandali, afere i ubistva, a narod je živeo kao stoka. Zato se i izrodio komunizam, Kralj je ljude oterao u komuniste , jer im pio krv.Pročitaj samo šta su Englezi rekli o ubistvu Drage i Aleksandra, pa ćeš videti koji su status srpski Kraljevi imali u Evropi.
Kako da ne, tipicno komunisticki: zato smo vas tamanili, jer vam bilo lose. Smile Smile Smile da se ne mucite.
Humanost na delu.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15304
OS
Windows Vista
Browser
Safari 4.0.2
mob
Alcatel 
Ne računajući Vojvodinu i Sloveniju, u Kraljevini su sela bila na nivou srednjeg veka. Ognjšta su bila na sred kuće , a jelo se iz jedne drvene posude, drvenim kašikama. Glavna hrana je bila proja, Radilo se od ujutru do uveče , za gazde i činovnike, za Kralja i njegovu svitu. To nije bila država, već tamnica , isto kao i danas. Bagra se vratila i prodaje muda za bubrege.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 3 4 6 7 ... 17
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 17. Avg 2025, 20:34:08
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.073 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.