Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 19. Jul 2025, 23:17:37
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.

Tema za pitanja
o SMF forumu, phpBB2 i phpBB3 forumu, Wordpress i Joomla CMS sistemima!

Za vecinu drugih pitanja nacicete odgovor citajuci Top teme!

Idi dole
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: on-line aplikacija  (Pročitano 726 puta)
28. Jan 2007, 14:39:34
Zodijak
Pol
Poruke 2
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.1
Nekada davno Smile programirao sam u c++, onako za sebe, i izmedju ostalog napravio sam program koji smanjuje dimenzije slike.
Danas imam neki forum gde se okupljaju moji offline i online prijatelji. Medjutim, nekima kompjuter nije jaca strana. Forum ima avatare, koji da bi se uploadovali moraju biti smanjeni na odredjene dimenzije, sto neki ljudi ne znaju da urade ili nemaju photoshop.
Pa ja pitam, da li je moguce da taj moj program nekako radi on-line, pa da svako ko uploaduje sliku, njene dimenzije automatski budu smanjene na odgovarajuce.
Kako to da izvedem, tj. da li postoji neki tutorial za to ili ako to ne moze da se izvede u c++, u cemu se rade te on-line aplikacije.
Hvala svima unapred.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

Underpromise; overdeliver.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke Odustao od brojanja
Zastava 44°49′N - 20°29′E
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.10
mob
Apple iPhone 6s
Citat
Danas imam neki forum gde se okupljaju moji offline i online prijatelji. Medjutim, nekima kompjuter nije jaca strana. Forum ima avatare, koji da bi se uploadovali moraju biti smanjeni na odredjene dimenzije, sto neki ljudi ne znaju da urade ili nemaju photoshop.
Pa ja pitam, da li je moguce da taj moj program nekako radi on-line, pa da svako ko uploaduje sliku, njene dimenzije automatski budu smanjene na odgovarajuce.
Kako to da izvedem, tj. da li postoji neki tutorial za to ili ako to ne moze da se izvede u c++, u cemu se rade te on-line aplikacije.
Nema potrebe za takvom aplikacijom.. vecina foruma ima u sebi ugradjen modul koji resizuje avatare.. ako taj tvoj nema, napisi ga u php-u, koristeci gd biblioteke: http://www.php.net/gd
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Napomena: Moje privatne poruke, icq, msn, yim, google talk i mail ne sluze za pruzanje tehnicke podrske ili odgovaranje na pitanja korisnika. Za sva pitanja postoji adekvatan deo foruma. Pronadjite ga! Takve privatne poruke cu jednostavno ignorisati!
Preporuke za clanove: Procitajte najcesce postavljana pitanja!
Pogledaj profil WWW GTalk Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Zodijak
Pol
Poruke 2
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.1
Hoces da kazes da se te on-line aplikacije ne rade u c++ nego u php-u? Ovo pitam jer mi nije dovoljno samo resize avatara. Nije da ja tu nesto izvodim Smile , nego onaj moj program lepo Smile risajzuje, pretvori ga u gif i smanji broj boja da bi efikasno smanjio velicinu slike pa sam hteo da kao to primenim i na forumu. Mozda nekada budem zeleo i neku moju drugu aplikaciju da pretvorim u on-line pa bih voleo da znam.
Ako smatras da postoji neki prakticniji nacin ili programski jezik za on-line aplikacije voleo bih samo da me uputis.
Hvala, nadam se da me razumes... hocu malo da isprobavam, pa mi zato nije problem ni da sednem da naucim nesto novo...
Pozdrav Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

Underpromise; overdeliver.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke Odustao od brojanja
Zastava 44°49′N - 20°29′E
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.10
mob
Apple iPhone 6s
Online aplikacije se pisu u server-side scripting jezicima.. a to su:

ASP
Microsoft designed solution allowing various languages (though generally VBscript is used) inside a HTML-like outer page. Primarily a Windows technology, but with limited support on other platforms.
ColdFusion
Cross platform tag-based commercial server side scripting system.
ESP
ESP or Escapade was written in 1997 by Ed Carp, and enjoys wide use in Europe, but has had limited acceptance in the US.
JSP
A Java-based system for embedding code in HTML pages.
Lasso
A Datasource neutral interpreted programming language and cross platform server.
PHP
Common opensource solution based on including code in its own language into an HTML page.
Server-side JavaScript
A language generally used on the client side but also occasionally on the server side.
SMX
Lisplike opensource language designed to be embedded into an HTML page.
Server Side Includes
A fairly basic system which is part of the common apache web server, used primarily for combining documents or parts of documents on the server side into a single server response.

Pored toga i Perl/CGI i neke druge varijante...

C++ se ne koristi... u principu...

Nije ti dovoljan samo resize avatara.. nebitno.. svaki resize svake slike moze se raditi kroz gd..
Sve drugo sto ti treba ima nacin na koji se radi.. c++ realno tu nema sta da trazi...

Koristi forum software koji ti nudi ono sto zelis ili ti nudi mogucnosti koje ti trebaju ili u samom originalnom paketu ili u okviru dodatnih modula koji se mogu instalirati...
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Napomena: Moje privatne poruke, icq, msn, yim, google talk i mail ne sluze za pruzanje tehnicke podrske ili odgovaranje na pitanja korisnika. Za sva pitanja postoji adekvatan deo foruma. Pronadjite ga! Takve privatne poruke cu jednostavno ignorisati!
Preporuke za clanove: Procitajte najcesce postavljana pitanja!
Pogledaj profil WWW GTalk Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svedok stvaranja istorije

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 15472
OS
Windows XP
Browser
Opera 9.10
eventualno bi mogao da prebacish programcic u javu ,pa da ga korisnici skidaju kao aplet i izvrshavaju na svom rachunaru iz browser-a ,poshto su c++ i java dosta slichni
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 19. Jul 2025, 23:17:37
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.078 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.