Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Tema za pitanja
o SMF forumu, phpBB2 i phpBB3 forumu, Wordpress i Joomla CMS sistemima!

Za vecinu drugih pitanja nacicete odgovor citajuci Top teme!

Idi dole
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Java skripta konkretno pitanje  (Pročitano 1178 puta)
12. Dec 2010, 14:27:15
Svakodnevni prolaznik

Soldier of fortune

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 302
Zastava Apatin
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.13
mob
Samsung s5230
Evo ovako, treba mi skripta koja ide na stranicu koju sam ja uneo i sa nje kupi odredjene reci. Svaka stranica ima link koji se sastoji od glavnog linka/id_stranice. Zeleo bih da nakon unosa ID stranice, onu prodje kroz tu stranu i pokupi mi ono sto je potrebno i to recimo sacuva u jednu datoteku. Primer, unesem u fejsbuku ime Ana on da mi prodje kroz sve Ane na toj stranici koju je izbacio nakon unosa u searchu i da pogleda njihov hometown ako je Beograd da te Ane zapise u datoteku. Naravno meni ne treba nista vezano za to ali primer je slican. Znaci kako da ja prodjem kroz sve Ane i kako da ima pogledam hometown? Ovaj hometown postoji kod svake Ane, nije sakriven i slicno.
IP sačuvana
social share
Arguing on the internet is like running in the Special Olympics. Even if you win, you are still retarded.
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

Underpromise; overdeliver.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke Odustao od brojanja
Zastava 44°49′N - 20°29′E
OS
Windows XP
Browser
Opera 10.63
mob
Apple iPhone 6s
Javascript to moze da servira na stranici koju gledas, ali ne moze on da ide i da kupi vec to mora php da uradi..
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Napomena: Moje privatne poruke, icq, msn, yim, google talk i mail ne sluze za pruzanje tehnicke podrske ili odgovaranje na pitanja korisnika. Za sva pitanja postoji adekvatan deo foruma. Pronadjite ga! Takve privatne poruke cu jednostavno ignorisati!
Preporuke za clanove: Procitajte najcesce postavljana pitanja!
Pogledaj profil WWW GTalk Twitter Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Soldier of fortune

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 302
Zastava Apatin
OS
Nepoznat
Browser
Nepoznat -
mob
Samsung s5230
Mislio sam da mi zapise u datoteku, ali moze i u text box ili da napravi neku listu jer mi je potrebno za trenutno koriscenje, nakon sve sto je procitao zelim da mi otvori nove stranice u kojima je taj hometown u linku. znam kako bi u javi to odradio da nije online, nego da je umesto internet stranica, neka datoteka ili lista. Najveci mi problem kako da ja dodjem to tog mog konkretnog podatka pretrazujuci recimo source kod stranice, tj neznam kako su to oni napisali, u kom obliku.
IP sačuvana
social share
Arguing on the internet is like running in the Special Olympics. Even if you win, you are still retarded.
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
OS
Windows XP
Browser
Opera 10.63
mob
Apple iPhone 6s
Imas u php http://php.net/manual/en/function.preg-replace.php da iscistis source i izvuces ono sto ti treba...
Ali generalno, lakse je uvek takav podatak izvuci iz baze (ako je u okviru istog sajta) ...
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Napomena: Moje privatne poruke, icq, msn, yim, google talk i mail ne sluze za pruzanje tehnicke podrske ili odgovaranje na pitanja korisnika. Za sva pitanja postoji adekvatan deo foruma. Pronadjite ga! Takve privatne poruke cu jednostavno ignorisati!

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Soldier of fortune

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 302
Zastava Apatin
OS
Nepoznat
Browser
Nepoznat -
mob
Samsung s5230
Na poslu sam pa sad ne mogu da probam to, ali ceka me veceras, bas me interesuje jel bi meni radilo posao. I da sve je na istom sajtu, svaka stranica sa ovim ID-om je ustvari instanca iste klase, samo sto je sadrzaj u jednom konkretnom panelu razlicit. neznam kako su autori sajta to realizovali.
« Poslednja izmena: 12. Dec 2010, 23:29:21 od Madnessapa »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Soldier of fortune

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 302
Zastava Apatin
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.13
mob
Samsung s5230
PS: nije to bas to ili ja ne razumem, manje vise mi radi posao ako sam unosim to sto bi mi bili rezultati pretrage.  I ovako je podnosljivo. Jedno jos pitanje ako postoji document.write, da li ima i document.read ili slicna funkcija, mislim probao sam ali mi ne cita.

Evo ovako izgleda ta moja skriptica sto ja zelim, samo sto ova metoda  document.readln(name) verovatno i ne postoji ali sam je napisao jer bi tako nekako to da izgleda. Tu mi je problem i nemora to biti document, moze biti i bilo kakva text area ili slicno samo da mogu da citam ono sto sam upisao prilikom unosa i to rec po rec, na nacin koji sam i upisivao.

<html>
<head>
<script type="text/javascript">
function upisi()
{
do
{
var name=prompt("Unesi ime");
if (name!=null && name!="")
  {
  document.writeln(name);
  }
}
while (name !="kraj");
}

function citaj() {
do
{
  document.readln(name);
  window.open("link koji zelim da generisem u kojem je i ovo name")
  }
}
while (name !="kraj");
}

</script>
</head>
<body>

<input type="button" onclick="upisi()" value="upisi" />
<input type="button" onclick="citaj()" value="citaj" />

</body>
</html>

« Poslednja izmena: 12. Dec 2010, 23:48:16 od Madnessapa »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Moderator
Capo di tutti capi

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
OS
Windows XP
Browser
Opera 10.63
mob
Apple iPhone 6s
IP sačuvana
social share
Pobednik, pre svega.

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Soldier of fortune

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 302
Zastava Apatin
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.13
mob
Samsung s5230
Hvala ti za ovo ali ja i dalje neznam, neznam zasto ne razmisljam. Sa tog sajta sam ja i krenuo. Tu mi je problem sad krairanje novog dokumenta, a i sad vidim da je to glup nacin koriscenja dokumenta u te svrhe. Jel mozes ti ili ko zna i ima volje samo da napise deo koda koji ce da mi prikazuje taj prompt box dok ne unesem recimo kraj, sve vrednosti da upise u recimo text areu i da na klik drugog dugmeta cita iz nje jedno po jedno dok ne naidje na kraj. ja izgleda neznam da napisem obicnu do-while petlju.

Izmena: Sat vremena mi je trebalo da skontam da u programskim jezicima postoje nizovi.

var name = new Array();

function unos()
{
var i=0;
while (name[i] != "kraj")
{
i++;
name[i]=prompt("Unesi ime");
}

}

function ispis ()
{
for (i=1;i<name.length-1;i++)
{
document.write(name[i] + "<br />");
}
}
« Poslednja izmena: 13. Dec 2010, 02:59:00 od Madnessapa »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Poznata licnost

Drugovi, drugovi, ... pa u drugom stanju...

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 2954
Zastava Vienna
OS
Windows 7
Browser
Chrome 8.0.552.215
mob
HTC Sensation XL
Na poslu sam sad, ako te ne mrzi do veceras cu ti ja napisati...  Smile
« Poslednja izmena: 13. Dec 2010, 10:58:03 od •Vodish li na pivo• »
IP sačuvana
social share
To je kao da kazes da nisi primetio ljubicastog slona sa neonskim osvetljenjem u guzici kako stoji pored tebe u mracnoj sobi Smiley
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Soldier of fortune

Zodijak Capricorn
Pol Muškarac
Poruke 302
Zastava Apatin
OS
Windows 7
Browser
Mozilla Firefox 3.6.13
mob
Samsung s5230
e uspeo sam ovo sa nizom mi radi posao. Sad bi mi trebalo jos da udje u source kod stranice i da procita string izmedju target="_blank"> i </a> to ima na par mesta i da mi te vrednosti smesta u gore pomenutu listu.
« Poslednja izmena: 14. Dec 2010, 01:20:31 od Madnessapa »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.079 sec za 14 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.