Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Kada ne verujemo da zaslužujemo ljubav...  (Pročitano 2079 puta)
12. Sep 2011, 01:10:17
Udaljen sa foruma
Legenda foruma

I Templari c'entrano sempre.

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 32002
Zastava Младеновац
Browser
Chrome 13.0.782.220
Kada ne verujemo da zaslužujemo ljubav...
Nesvesni obrazac ponašanja – "šutni me” – vodi ka ishodu veze koji to potvrđuje. I dok jedni sa istim partnerom više puta ponavljaju ovaj ciklus, drugi, kada ih partner ostavi, rezignirano izjavljuju: "Od samog početka sam znao (znala) da će me ostaviti”.

Iako mnogi opredmećuju ljubav, ljudi su ti koji u stvarnosti vole i koji su voljeni. Ljubav nije izvan čoveka – on je taj koji je pruža i prima, koji oseća da voli i da je voljen. Baš kao što su ljudi različiti, različiti su i načini na koje žele da primaju ljubav i pokazuju da vole. Većina nas ima karakterističan način na koji to čini, obrazac koji ponavlja.

Postoje obrasci koji su zbunjujući kako za drugog partnera, tako i za posmatrača. Na primer, postoji jedan obrazac u kome se osoba jako trudi da je neko drugi prihvati za partnera, a onda kada u tome uspe, počne da čini različite neprijatne stvari koje partneru smetaju. Kada partner to više neće da trpi, raskida i odlazi. Tada osoba može ponovo da uloži veliku energiju i vreme da tog istog partnera „vrati”, da bi, kada se oseti prihvaćenom, opet počela sa svojim nemogućim ponašanjem. I dok jedni sa istim partnerom više puta ponavljaju ovaj ciklus, drugi, kada ih partner ostavi, rezignirano izjavljuju: "Od samog početka sam znao (znala) da će me ostaviti”.

Svakome ko gleda sa strane ovakvo ponašanje osobe izgleda iracionalno, i možda "mazohističko”. Danas znamo da se ljudi uvek ponašaju na način koji ima neku svoju logiku koja nije racionalna, ali je ipak logika. I zato, da bismo razumeli postupke, kako tuđe, tako i svoje, moramo otkriti upravo logiku na kojoj su zasnovani.

Opisani obrazac ponašanja je tipičan za osobe koje žele da budu voljene, a koje istovremeno, intimno, u sebi, ne veruju da zaslužuju ljubav. Zato njihovo "unutrašnje dete” u vezi ne može da doživi pravo osećanje voljenosti ma koliko drugi partner pokazivao da voli. Tom detetu je neverovatno da ga neko može voleti tako da je "od početka osećalo da to neće da uspe”. Bivanje u odnosu ljubavi za koji osoba smatra da nije stvaran kod nje izaziva veliko osećanje nesigurnosti. Zato ona počinje da proverava postojanje i snagu partnerove ljubavi: ponašanjima koja ga iritiraju u stvari ga izaziva da joj pokaže ljubav tako što će je, uprkos njenim glupostima, i dalje prihvatati. Ali kada dobije oprost i prihvatanje, osoba ne dobija i željeno osećanje sigurnosti u ljubav, tako da u sledećem momentu pojačava izazov partnerovoj ljubavi. I tako do neprihvatljivog izazova i raskida.

Sa partnerom ili bez njega, osoba je bez doživljaja voljenosti. Nesvesni obrazac ponašanja – "šutni me” – vodi ka ishodu veze koji to potvrđuje. Unutrašnji konflikt želje da se bude voljen i uverenja da je to nemoguće ljubav drugoga ne može razrešiti. Osoba prvo mora sebe prihvatiti i priznati da jeste vredna ljubavi, piše Zoran Milivojević za Politiku.

SMEDIA
IP sačuvana
social share
Let me tell you something you already know. The world ain't all sunshine and rainbows. It's a very mean and nasty place and I don't care how tough you are it will beat you to your knees and keep you there permanently if you let it. You, me, or nobody is gonna hit as hard as life. But it ain't about how hard ya hit. It's about how hard you can get hit and keep moving forward. How much you can take and keep moving forward. That's how winning is done! Now if you know what you're worth then go out and get what you're worth. But ya gotta be willing to take the hits, and not pointing fingers saying you ain't where you wanna be because of him, or her, or anybody! Cowards do that and that ain't you! You're better than that!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Supermoderator
Legenda foruma

Always outnumbered, never outgunned.

Zodijak
Pol
Poruke 47481
Zastava
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.22
nisam ni citala tekst, iskreno..
samo sam obratila paznju na sliku..

slika je tipican primer loseg odnosa izmedju dvoje ljudi, tacnije tipican primer zene koja funkcionise po rpincipu "nije mi nista", kad je on pita "sta ti je sad u pickumaterinu" ...

jako jako losa zenska osobina koja ubija "vajb" u vezi i kompletno razumem muskarce koji sa ovakvim zenama imaju posla i misle da su zene idioti...

Ako ne mozete da se pozvadjate kao ljudi, da se oterate u tri lepe ako treba, da raspravite, izrazgovarate, na kraju krajeva, da se razidjete jer ne mozete da se gledate ... sve je bolje nego ovo na slici, bukvalno sve.

Sto se same teme tice, po meni su opisane osobe emocionano nezrele ili imaju neki ozbiljniji psiholoski problem.. nista prirodnije i lepse nego kada bezrezervno volis i dajes se i nadas se, bez obzira da li je u pitanju veza ili nesto drugo. Strahovi, bojazni su ljudski, ali u granicama normale.. bojazan da cemo ostati bez onoga sto volimo, to je savrseno ljudski.
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

pĆelica

Zodijak
Pol Žena
Poruke 49554
OS
Windows 7
Browser
Opera 11.51
mob
Nokia 
to su ljudi koji su dozvolili da ih i dalje drži neka predjašnja bol i razočarenje. u svakom čovjeku,partneru vide djelić osobe koja ih je dovela do toga. i onda,gle čuda..stvarno gube nekog
IP sačuvana
social share
Najbolje se osjećam među jednostavnim ljudima pred kojima mogu da odbacim svoje oklope, da zaboravim komplekse i opreznost, s kojima mogu da se smijem, da kažem sve što mislim, ne plašeći se da će me pogrešno razumjeti
Pogledaj profil Facebook

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 32002
Zastava Младеновац
OS
Windows 7
Browser
Chrome 13.0.782.220
Jel može neko da mi opiše svojim rečima emocionalnu (ne)zrelost? Smile

A ove osobine kod žena što je Munka pomenula... to može biti i do traženja pažnje... sklone su žene tome.
« Poslednja izmena: 13. Sep 2011, 00:08:49 od Tepachenko »
IP sačuvana
social share
Let me tell you something you already know. The world ain't all sunshine and rainbows. It's a very mean and nasty place and I don't care how tough you are it will beat you to your knees and keep you there permanently if you let it. You, me, or nobody is gonna hit as hard as life. But it ain't about how hard ya hit. It's about how hard you can get hit and keep moving forward. How much you can take and keep moving forward. That's how winning is done! Now if you know what you're worth then go out and get what you're worth. But ya gotta be willing to take the hits, and not pointing fingers saying you ain't where you wanna be because of him, or her, or anybody! Cowards do that and that ain't you! You're better than that!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Frankly, my dear, I don't give a damn.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 45679
OS
Windows XP
Browser
Opera 11.51
Jel može neko da mi opiše svojim rečima emocionalnu (ne)zrelost? Smile

Osobe koje ne znaju sta hoce emocionalno. Zele jedno, a kada ga dobiju odbace ga. To ti je ono kada se neko zali da zeli vezu, a pritom nista ne cini da bi je ostvario a cak i kada cini, to uradi sa ljudima koji nisu za istu, ili odbaci ljude koji jesu. Mladje osobe su sklonije tome jer jos uvek nemaju izgradjenu emocionalnu stabilnost pa ne mogu da je izraze kroz zivot, ali videh dosta primera toga i kod starijih osoba.
« Poslednja izmena: 13. Sep 2011, 02:09:50 od marko 284 »
IP sačuvana
social share

"Oni koji su vešti u borbi, ne obuzme ih bes. Oni koji su vešti u pobedi, ne obuzme ih strah.
 Zato mudri pobeđuju pre borbe, dok se neznalice bore da bi pobedili"
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Udaljen sa foruma
Legenda foruma

Zodijak Sagittarius
Pol Muškarac
Poruke 32002
Zastava Младеновац
OS
Windows 7
Browser
Chrome 13.0.782.220
Ok, hvala. Pitah da vidim da li sam ja emocionalno nezreo Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Superstar foruma

Americki patriota

Zodijak Pisces
Pol Muškarac
Poruke 75692
Zastava
OS
Windows 7
Browser
Chrome 13.0.782.14
mob
I-mate 30 Pro
 Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share
ni bog ne prasta sve...

celavi oces cokoladicu...
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.065 sec za 15 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.