Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 21. Jul 2025, 07:03:25
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: .::Brze prženice::.  (Pročitano 857 puta)
19. Nov 2006, 08:00:19
Ucesnik diskusija

.::©@®i©@|\|@::. ♀

Zodijak
Pol Žena
Poruke 143
Zastava Söflingen
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
mob
Tel.Me new
Izvor: 85180117.xxx 26/03/2006 21:28:46

Kuhinja: srpska
Vreme pripreme: 45 minuta
Posno jelo: ne
Težina pripreme: jednostavno

Sastojci
750 g brašna
250 ml mleka
250 ml kisele pavlake
2 jaja
1 kašičica soli
2 kašičice praška za pecivo

Ostali materijal:
ulje za prženje
šećer u prahu

Priprema
Prosejano brašno (700 g) pomešati sa praškom za pecivo, dodati so, umućena jaja, mleko, kiselu pavlaku i umutiti testo. Dodati ostatak brašna, zamesiti glatko, meko testo, oblikovati u poluloptu i ostaviti 15 minuta na sobnoj temperaturi da stoji. Razviti koru debljine prsta, pa modlicama vaditi željene oblike i na zagrejanom ulju pržiti sa obe strane do lepe zlatno–žute boje. Pržene staviti na kuhinjski papir (da se ulje iscedi), naređati ih na tacnu, posuti šećerom u prahu i služiti.

P.S. Prženice se mogu služiti i uz sir, kiselo mleko, itd. samo što u tom slučaju šećer u prahu treba izostaviti.

P.S.(03/04/2006 19:24:52)

Prženice Kuhinja: srpska! Vreme pripreme: 30 minuta!

Sastojci , ... "Stari" hleb, ... Jaja, ... Malo, (kafena šoljica) mleka, ... So, ... Jestivo ulje za prženje!

Priprema:

U jedan sud (činiju) razmutiti jaja, malo posoliti i dodati mleko. Dobro izmućkati i u dobijenu masu natapati isečene kriške-hleba. U tiganj zagrejati ulje i natopljene kriške staviti da se prže. Obavezno, smanjiti temperaturu i pržiti s´ obe strana.
Pri prženju viljuškom ili rešetkastom kašikom blago pritisnuti. Prženice su gotove kada dobiju lepu zlatno–braonkastu boju. Gotove prženice izvaditi iz tiganja, staviti na kuhinjski papir,(da se eventual. suvišna "mast" malo ocedi) a potom na "tacnu"/tanjir iz koje se služe.
Uz njih je dobro kiselo mleko, jogurt, kao i sir.

P. S. Obično se na 4 jaja stavi jedna kafena šoljica mleka (po želji može više, a i bez mleka). Ako se prženice ne služe odmah, staviti ih u posudu koja održava temperaturu, ili vatrostalnu posudu, u tom slučaju obavezno  pokriti i allu-folijom!

P.S:

... dobar tek! ( Smile)
IP sačuvana
social share
______________________([smilie=invalid.gif]  )

\\\ bolje je 1dan jedini dan  živeti ko "lav"              
.>(•  ) neg´ milion preostalih gmizati,  k´o crv!          
-.(:^o) govorio je pokojni    
©_/ \_  Ž.R. "Hibrid"

[shadow=slateblue,left]Za dobro, dobra, nema me bolje najbolja sam! Za zlo, zla, nema me gore, najgora sam!♀  [/shadow]
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Svakodnevni prolaznik

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 442
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 1.0.7
mob
Motorola C450
Au, ovo je smrt, jedite 2,5 sata pre treninga i samo ako idete na trening ili u koliko nameravate da nabacite kilažu!

BTW. Probao sam, ukus je delicious!
IP sačuvana
social share
Lepota je prolazna, zato sam ja glup!
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 21. Jul 2025, 07:03:25
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.071 sec za 17 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.