Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Eksplozija u Sremcici ~ Pokušao da se ubije, a ranio komšinicu  (Pročitano 1084 puta)
06. Okt 2005, 02:44:54
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
mob
Apple 15
Eksplozija u beogradskom naselju Sremčica

Pokušao da se ubije, a ranio komšinicu

Ivan Kaposta (53) pokušao je da izvrši samoubistvo eksplozivom juče oko 13.30 sati ispred svoje zgrade u Dvoržakovoj ulici u Sremčici. U tom pokušaju sebi je razneo šaku i teže povredio desnu potkolenicu. Njegova komšinica Sevdija Grdelaj (30) ranjena je u leđa gelerom dok je pržila paprike preko puta Ivanove zgrade.

Najverovatniji razlog zbog koga je Ivan pokušao da se ubije bile su, kako kaže njegova supruga Dragica, učestale svađa u poslednje vreme sa gazdom radnje za hemijsko čišćenje u Mirijevu u kojoj je zaposlen.

- Došao je juče i kukao i plakao što ga gazda maltretira. Rekao je da ga je gazda i tukao, ali mi ni u jednom trenutku nije delovao kao da će učiniti ovako nešto. Danas me je zvao da dođem sa posla, ali ja nisam mogla da izađem - kaže uplakana Dragica Kaposta, Ivanova supruga koja je sa zetom, čim je čula za nesreću, stigla na lice mesta.

- Nekoliko nas žena stajale smo ovde i pržile papriku. On se pojavio preko puta i vikao: „Sklonite dete, sklonite dete!“ Stigla sam samo da pitam ko je ovaj čovek i videla da odvrće nešto. Nije to bila bomba, jer bomba je okrugla. Ovo što je on aktivirao, bilo je malo i izduženo. Odjednom se čula detonacija i ja ga više nisam videla. Sevdija, koja je stajala ovde pored mene, odmah je pala i počela da zapomaže. U prvi mah nismo znali šta joj se desilo, ali smo posle videli da je geler pogodio u rebra, u predelu bubrega - kaže Nada Dimitrijević, svedok događaja.

Komšija Slobodan Kovačević koji je sve to video sa terase odmah je sišao, odneo Sevdiju u stan i pozvao Hitnu pomoć. On kaže da samo srećom niko nije poginuo, jer se na mestu gde je bomba aktivirana svakoga dana okupi i po dvadesetoro dece.

- Video sam ga kako viče da se skloni dete naše komšinice koje je bilo ispred. Odjednom se začula eksplozija i ja sam video Sevdiju kako pada. Odmah sam strčao dole, odneo je unutra i pozvao Hitnu pomoć. Ne znam šta je u tom trenutku bilo sa Ivanom jer na njega nisam obraćao pažnju. Video sam posle da su i njega odvezli - kaže Kovačević.

Oboje ranjenih su kolima Hitne pomoći prebačeni u beogradski Urgentni centar.

Izvor: Blic \ D. O.
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
mob
Apple 15
Posle ranjavanja „kašikarom“ u Sremčici

Bombašu amputirana šaka

Ivanu Kapostiju (53), koji je prekjuče u nameri da se ubije aktivirao u ruci bombu „kašikaru“ ispred zgrade u kojoj stanuje u Dvoržakovoj ulici u Sremčici, amputirana je desna šaka.

- Kaposti ima teške povrede glave, grudi, stomaka i nogu. Najverovatnije će biti podvrgnut još jednoj operaciji. On je juče ujutru bio u relativno dobrom stanju, ali mu je život u opasnosti i teško da će se izvući - kažu lekari Urgentnog centra.

U Urgentnom centru se nalazi i Sevdija Grdelaj (50), Kapostijeva komšinica koju je u eksploziji bombe geler pogodio u donji deo leđa.

Sevdija, saznaje „Blic“, ima lakše povrede i nakon operacije će biti puštena na kućno lečenje.

Policija sa Kapostijem juče nije mogla da obavi razgovor zbog njegovog teškog stanja. Zbog toga i dalje ostaje nepoznat motiv pokušaja samoubistva ali i činjenica odakle Kapostiju bomba koju je aktivirao u dvorištu zgrade, u blizini žena koje su napolju pekle papriku. Sa njima je bilo i jedno dete iz zgrade.

Ivanova supruga Danica rekla je da je njen muž imao problema sa gazdom radnje za hemijsko čišćenje u Mirijevu u kojoj je radio.

- Gazda ga je maltretirao, tukao. Ivan se često žalio, plakao... - rekla je Danica.

Prema nezvaničnim informacijama, Ivan Kaposti je za sobom u stanu ostavio oproštajno pismo u kome je naveo razloge zbog kojih se odlučio na samoubistvo.

Izvor: Blic \ T. M. S.
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.065 sec za 17 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.