Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
Trenutno vreme je: 30. Avg 2025, 13:43:01
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.
Idi dole
Stranice:
2  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Изазивање љубоморе  (Pročitano 1693 puta)
17. Apr 2010, 14:03:16
Moderator
Legenda foruma

Iščeznuće problema kroz poricanje stvarnosti.

Zodijak Taurus
Pol Žena
Poruke 30885
Zastava Tatooine
OS
Windows Vista
Browser
Mozilla Firefox 3.6.3
Изазивање љубоморе

Неки људи погрешно поистовећују љубав и љубомору. И зато мисле да ако њихов партнер није љубоморан да их не воли, а ако је љубоморан да их воли. Постојање љубоморе је, према овој формули љубави, нека врста доказа да постоји и љубав. И што је већа љубомора, то и љубав мора бити већа и снажнија. Према овој логици испада да у највећој, страсној љубави партнер мора бити луд од љубоморе.

А када нису сигурни да ли их партнер заиста воли, постоји један начин да то провере: искористе неку ситуацију да би га „направили” љубоморним. Како је за љубомору потребно троје, почну да се претварају да им је стало до неке треће особе само да би измамили љубоморну реакцију партнера. Трећи у овој психолошкој игри може бити неко измишљен, али може бити и нека стварна особа која се „упеца” на сигнале наклоности и почне да их узвраћа.

Ова игра изазивања љубоморе је негативна и може водити у деструкцију са опасним последицама за све троје укључених. Некада настрада само веза јер изазивање љубоморе уништава поверење које је темељ љубавне везе. А некада љубоморна особа постане насилна било према партнеру било према „уљезу”. Ни трећој особи није пријатно када схвати да је „насела” и била искоришћена у болесној игри пара, тако да може постати осветољубива.

Зашто људи улазе у ризике и започињу игре љубоморе? Па управо зато да би, на основу своје погрешне логике, од партнера изнудили доказ љубави. Ако им треба доказ то значи да не верују да их партнер воли. Или им он не упућује сигнале љубави, или им упућује, али их они не препознају као такве. У конфликтима, када се партнер емоционално затвори и почне да игнорише, тада га игра изазивања љубоморе може натерати да се толико непријатно осети да више не може да се претвара да му је свеједно. Тада је циљ натерати партнера да покаже да му је стало до особе.

Љубомора је осећање које се појављује не онда када људи мисле да има, већ онда када мисле да нема љубави. И зато осећање љубоморе не може бити доказ постојања љубави. Љубомора почиње када особа више не верује да је искрено вољена, када претпоставља да постоји неко трећи. И зато је љубомора најближа осећању сумње. Њена супротност је осећање поверења, уверење да партнер искрено узвраћа љубав. И зато је љубомора сигнал да је веза угрожена, да је љубав у кризи.

Треба додати и оне ситуације у којима се људи понашају посесивно, третирајући партнера кога више не воле као свој посед или ствар. То њихово понашање само личи на љубомору, иако ту нема никакве љубави.

Зоран Миливојевић

Izvor: Politika
IP sačuvana
social share
"I find your lack of faith disturbing". Darth Vader
Pogledaj profil WWW Twitter

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Administrator
Capo di tutti capi

I reject your reality and substitute my own!

Zodijak Pisces
Pol Žena
Poruke Odustao od brojanja
Zastava Unutrasnja strana vetra
OS
Nepoznat
Browser
Opera 9.80
mob
Apple 15
Story of my life.
Najgora stvar koju moj partner moze da uradi je da pokusa da me ucini ljubomornom.
Kakva greska. A ja nisam ta koja place na kraju.
IP sačuvana
social share
“Pronašli smo se
na zlatnoj visoravni
daleko u nama.”
- Vasko Popa
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Prince of Persia - Warrior Within

Zodijak Taurus
Pol Muškarac
Poruke 3258
Zastava Nis
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.3
mob
Samsung Galaxy S Advance
Nekako mu dodje na to da je zavidan onaj ko mrzi, a ljubomoran onaj ko voli... ni jedno ni drugo nije bas neko pozitivno olichenje...

Mada... ako cemo iskreno... ja bih pre "osudio" ove sto uopste pokusavaju da naprave nekoga ljubmornim... to znaci da sami ne mare mnogo za doticnu osobu cim ne shvataju u kakvu ce situaciju da je dovedu... i gde je tu ljubav?

A i usladi se coveku... od igre krene nesto vec sasvim ozbiljno... i to postane put bez povratka...

Ljubav ima toliko nacina da bude dokazana... a ovo je najgori... ukoliko ga uopste mozemo nazvati nacinom... (pre bih brigu upotrebio u te svrhe (sto se konteksta texta tice) - tipa - naterati partnera namerno da brine da vidite koliko mu je do vas stalo... e to bi bio najgori nacin... a ovo (ljubomora) tesko i da je nacin...)
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

volim mladena i bebana...

Zodijak Taurus
Pol
Poruke 6202
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
to su opasne i ljigave igre...

ljubomora je jedno od najdestruktivnijih osjecanja i dokaz- ne ljubavi...vec toga da nesto sa nama kao licnostima...debelo nije u redu.
IP sačuvana
social share
" moja filozofija je jednostavna.                                 
  napuni prazno.
  isprazni puno.
  i pocesi tamo gdje svrbi "
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Frankly, my dear, I don't give a damn.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 45679
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.3
Ja idem prema onoj "Ako volis neku osobu, pusti je" . Ljubomora je po meni patologija, tekst je u pravu kada kaze da tu nema ljubavi vec samo destrukcije

Sa druge strane, ne vidim nista lose u malo ljubomore, na kraju ipak smo mi ljudi i niko od nas nije savrsen.Problem je u tome da kada jednom krene ljubomora kasnije se(u vecini slucajeva) samo povecava i krece paranoja koja vodi u destrukciju coveka a samim tim i veze
IP sačuvana
social share

"Oni koji su vešti u borbi, ne obuzme ih bes. Oni koji su vešti u pobedi, ne obuzme ih strah.
 Zato mudri pobeđuju pre borbe, dok se neznalice bore da bi pobedili"
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

volim mladena i bebana...

Zodijak Taurus
Pol
Poruke 6202
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 6.0
ja vidim lose i u malo ljubomore,mada kod mene nema toga malo ili puno ljubomoran.

ili si ljubomoran ili nisi.

nema tu malo i puno.
IP sačuvana
social share
" moja filozofija je jednostavna.                                 
  napuni prazno.
  isprazni puno.
  i pocesi tamo gdje svrbi "
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Jet set burekdzija

Zodijak
Pol Muškarac
Poruke 8856
Zastava Cyber Space
OS
Windows 7
Browser
Opera 9.80
mob
Samsung Galaxy SII
ja vidim lose i u malo ljubomore,mada kod mene nema toga malo ili puno ljubomoran.

nema tu malo i puno.

Samo ostro  Smile Ili je nula ili kec (Hevisajdova funkcija). Nema sigmoidnih i hiperbolicki tangens.

nevermind

Ljubomora jeste destruktivna. Jednom kad se javi, moze se spreciti pozitivnim mislima. Ako se hrani losim mislima, povecava se. na kraju se zavrsava bolescu...
« Poslednja izmena: 17. Apr 2010, 22:26:44 od ThePhilosopher »
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Why do me ?

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 55904
Zastava novi sad
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.3
mob
Nokia 
koje su to gluposti.. hajde da ga malo nerviram  Smile

jbt , prosto mi je neverovatno da to neka osoba u nekim zrelim  godinama moze da uradi ...

to mi je nekako rezervisano za one balavce koji tek pocinju da imaju dodirne tacke sa ozbiljnim vezama Smile

koja je to smejurija da ti covek sa 30 godina, recimo, namesta ljubomorne scene ili pokusava da me napravi ljubomornom Smile

tragikomicno  Smile
IP sačuvana
social share

Wake Up - 2012 - The Revolution Has Begun
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Legenda foruma

Frankly, my dear, I don't give a damn.

Zodijak Gemini
Pol Muškarac
Poruke 45679
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.3

nema tu malo i puno.
Da, ali smo ljudi i desava se

Ne bih se slozio da ne postoji malo i puno.Malo ljubomore je(kada govorimo za veze) npr kada ti se javi sumnja u drugu osobu po pitanju vernosti ali kazes "I da jeste nema veze, sta bude bice" a puno ljubomore je kada sve to krene u paranoju i krenes u svadju u vecini slucajeva pracenu "pogrdnim" recnikom
IP sačuvana
social share

"Oni koji su vešti u borbi, ne obuzme ih bes. Oni koji su vešti u pobedi, ne obuzme ih strah.
 Zato mudri pobeđuju pre borbe, dok se neznalice bore da bi pobedili"
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Superstar foruma

Why do me ?

Zodijak Cancer
Pol Žena
Poruke 55904
Zastava novi sad
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 3.6.3
mob
Nokia 
boles' Smile
IP sačuvana
social share

Wake Up - 2012 - The Revolution Has Begun
Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
2  Sve
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Trenutno vreme je: 30. Avg 2025, 13:43:01
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.047 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.