Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Prijavi me trajno:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:

ConQUIZtador
nazadnapred
Korisnici koji su trenutno na forumu 0 članova i 0 gostiju pregledaju ovu temu.

Napomena: Govor mržnje, uvrede i svako drugo ponašanje za koje moderatori budu smatrali da narušava ugled i red na forumu - biće sankcionisano.
Idi dole
Stranice:
1 ... 4 5 7
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
Tema: Ivica Osim doziveo mozdani udar  (Pročitano 16632 puta)
Udaljen sa foruma
Jet set burekdzija

Ilic kapiten, jedan je Ilic kapiten!!!

Zodijak Scorpio
Pol Muškarac
Poruke 8422
Zastava Mladenovac - Srbija
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.5;M
mob
Samsung X 680
zutaci Smile
IP sačuvana
social share
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Nek ostane prazno

Zodijak Virgo
Pol Muškarac
Poruke 3821
Zastava Bosna i Hercegovina
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.6;M
mob
SonyEricsson C902
Legenda  Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile

IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Sarajevo, Horde, BOG i čaršija !!!

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 8618
Zastava Saraj'vo
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
mob
Nokia 6230i
 Smile Smile Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share

Evropa = UEFA = EHF = Mafija !!!
Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Nek ostane prazno

Zodijak Virgo
Pol Muškarac
Poruke 3821
OS
Windows XP
Browser
mob
SonyEricsson C902
Ivica jedva čeka da dođe u Sarajevo

Zdrav­stve­no sta­nje Ivi­ce Osi­ma, pro­slav­lje­nog bh. struč­nja­ka, biv­šeg tre­ne­re Že­lje, Štur­ma, Par­ti­za­na, Pa­na­ti­na­iko­sa, Džef Ju­naj­te­da, te dos­ko­raš­njeg se­le­kto­ra Ja­pa­na, sva­kim da­nom je sve sta­bil­ni­je. Li­je­čni­ci u ja­pan­skoj ču­ve­noj kli­ni­ci su op­ti­mis­ti, pa i izne­na­đe­ni to­kom opo­rav­ka. U ja­pan­sku no­go­me­tnu fe­de­ra­ci­ju, u Džef ju­naj­ted, u kli­ni­ku gdje je smje­šten, ali na nje­go­vu pri­va­tnu adre­su još uvi­jek sti­žu broj­ni te­le­gra­mi po­drške sa že­lja­ma da se bh. struč­njak što pri­je opo­ra­vi.

Po­hva­lio bh. re­pre­zen­ta­ci­ju

O nje­go­vom tre­nu­tnom sta­nju raz­go­va­ra­li smo sa nje­go­vom su­pru­gom, go­spo­đom Asi­mom.

- Naj­go­re je pro­šlo i hva­la Bo­gu, Ivi­ca se osje­ća sve bo­lje. Li­je­čni­ci su izne­na­đe­ni to­kom opo­rav­ka. Po­se­bno ih izne­na­đu­je Osi­mov duh, smi­sao za hu­mor, ali i že­lja i upor­nost da se što pri­je opo­ra­vi - izja­vi­la je za "San" go­spo­đa Asi­ma.

Ni u bo­le­sni­čkom kre­ve­tu Ivi­ca se ne odva­ja od te­le­vi­zi­je.

- Sa­ti­ma gle­da uta­kmi­ce. Za­mo­lio je lju­de iz Sa­ve­za da mu do­ne­su uta­kmi­ce ja­pan­ske re­pre­zen­ta­ci­je sa Ki­rin ku­pa. Do­bio je i ka­se­tu sa na­še uta­kmi­ce u Grčkoj. Izne­na­đen je igrom na­še re­pre­zen­ta­ci­je, po­hva­lio je se­le­kto­ra, ali i ne­ke igra­če.

Osim ni­je znao za pro­mje­nu se­le­kto­ra u bh. re­pre­zen­ta­ci­ji.

- Mu­zu­ro­vić ga sva­ki dan zo­ve, bri­ne za zdrav­lje i že­li što brži opo­ra­vak. Ivi­ca se ra­du­je do­las­ku Mu­zu­ro­vi­ća. Stal­no mi go­vo­ri; ka­ko je­dva če­ka da se vi­di sa Fu­adom. Ka­da sam mu ka­za­la da ni­je si­gur­no da li će do­ći Mu­zu­ro­vić, jer je Ko­dro no­vi se­le­ktor, ma­lo se izne­na­dio. Ni­je ni­šta ko­men­ta­ri­sao.

Ho­će li sko­ro iza­ći iz bol­ni­ce, ka­kve su pro­gno­ze?

- Ne­za­hval­no je sa­da pre­dvi­đa­ti. Mo­že iza­ći za mje­sec, mo­že ra­ni­je, a mo­že i za dva mje­se­ca. Ugla­vnom, ima svu nje­gu, fi­zi­ote­ra­pe­ut sa­ti­ma ra­di sa nji­ma. Ne­će­te vje­ro­va­ti, u so­bi ima je­dno po­ma­ga­lo, kao la­kša lop­ta. Ivi­ca se po­put ma­log dje­te­ta igra. To izne­na­đu­je i do­kto­re i ma­se­ra. Is­kre­no i me­ne.

Ir­ma i Amar do­no­se no­vi­ne

Bh. tre­ner re­do­vi­to pra­ti spor­tska de­ša­va­nja na svjet­skoj sce­ni.

- Ov­dje ima "ma­li mi­li­on" ka­se­ta, ali i štam­pe. Po­red se­be ima nje­ma­čku, ja­pan­sku, aus­trij­sku, fran­cus­ku štam­pu. Naj­vi­še je na­ših no­vi­na, od Oslo­bo­đe­nja, Ava­za, Sa­na, Slo­bo­dne Bo­sne, Da­na, SN, Spor­ta, Ne­za­vi­snih, Star­ta... Kćer­ka Ir­ma je do­ni­je­la sve na­še no­vi­ne ko­je izla­ze... Ni­su fri­ške, ali ho­će da je u to­ku, da zna šta se sve de­ša­va­lo dok je bio u bol­ni­ci. Us­ko­ro će Amar do­ći, pa će i on do­ni­je­ti sve na­še no­vi­ne, što nas sve obra­du­je.

Osi­mo­vi su za­hval­ni svi­ma ko­ji su zva­li, sla­li te­le­gra­me, po­sje­ći­va­li ih i po­drža­va­li...

- Za­is­ta je ne­za­hval­no ne­kog iz­dva­ja­ti. Mu­zu­ro­vi­ća sam spo­me­nu­la, jer se Ivi­ca na­da(o) ne­go­vom do­las­ku. Ne­ma ze­mlje oda­kle nas ni­su zva­li; klu­bo­vi, igra­či, tre­ne­ri, spor­tski ra­dni­ci, na­vi­ja­či, čel­ni­ci FI­FA -e i UEFA -e, te pred­sje­dni­ci Sa­ve­za i broj­nih evrop­skih klu­bo­va. Za­hval­na sam am­ba­sa­di BiH u To­kiu, odno­sno am­ba­sa­do­ru Bo­ri­vo­ju Ma­ro­je­vi­ću, za­tim Mid­ha­tu Pa­ši­ću. Is­pri­čat ću vam ne­sva­ki­daš­nji obi­čaj u Ja­pa­nu. Na­ime, Ja­pan­ci ima­ju obi­čaj, ka­da ne­kom že­le sre­ću i do­bro zdrav­lje, pra­vi­ti pa­pir­na­te pti­ce. Vje­ruj­te da je na de­se­ti­ne hi­lja­da ta­kvih pti­ca do­šlo na Sa­vez, na Džef, u bol­ni­cu, na na­šu adre­su. Te pti­ce su u obli­ku vi­jen­ca. Za­je­dni­čka po­ru­ka svih je sre­ća i brzo oz­drav­lje­nje.

Ka­kvi su Va­ši pla­no­vi na­kon što Ivi­ca iza­đe iz bol­ni­ce?

- Ne­ma da­na, a da Ivi­ca i ja ne pri­ča­mo o Sa­ra­je­vu. Je­dva če­ka­mo do­la­zak u Sa­ra­je­vo. Naj­vi­še se ra­du­je sko­raš­njoj uta­mi­ci Ja­pa­na sa Bo­snom, pa do­las­ku u Sa­ra­je­vo - izja­vi­la je za "San" go­spo­đa Asi­ma Osim, ko­ja je izra­zi­la za­hval­nost i vjer­nim na­vi­ja­či­ma Že­lje, ali i svi­ma os­ta­li­ma ko­ji su uz Ivi­cu.

Si­nan Si­na­no­vić

Ho­će na sta­di­on

- Ivi­ca je pun du­ha, ne­ke skri­ve­ne ener­gi­je. Ta­kav je uvi­jek bio. I ka­da pri­ča­mo o do­las­ku bh. re­pre­zen­ta­ci­je, on je uvje­ren da će 30. ja­nu­ara bi­ti na sta­di­onu, ko­ji je ja­ko bli­zu bol­ni­ce. Ka­ko se taj da­tum pri­bli­ža­va, sve je nes­trplji­vi­ji. Me­đu­tim, za sve nas je naj­va­žni­je što je on sve bo­lje - ka­že Osi­mo­va su­pru­ga.

Pre­vo­di­lac na mu­ka­ma

- U so­bi je i Osi­mov pre­vo­di­lac, ko­ji je na ve­li­kim mu­ka­ma. Na "Šva­bi­ne" du­ho­vi­te pri­mje­dbe, pre­vo­di­lac se prvo na­smi­je, po­tom to pre­ve­de to bol­ni­čkom oso­blju i on­da se svi na­smi­ju. U Ivi­ce sva­ka ri­ječ vu­če na ša­lu, što do­kto­re po­se­bno či­ni sre­tnim i op­ti­mis­ti­čnim - pre­no­si nam go­spo­đa Asi­ma.

O Ja­pan­ci­ma

- Ja­pan­ci su di­vni lju­di. Na sva­kom ko­ra­ku na­ila­zi­mo na paž­nju. Ta­ko je bi­lo i pri­je ne­go što će Ivi­ca za­vrši­ti u bol­ni­ci. Ci­je­li svi­jet zna da su Ja­pan­ci na­pre­dni, mo­der­ni, in­te­li­gen­tna na­ci­ja, ali sa­mo oni ko­ji su, ba­rem je­dnom do­šli u Ja­pan, zna­ju ko­li­ko su su­sre­tlji­vi, suo­sje­ćaj­ni, ple­me­ni­ti... Za­hva­li­la bih ovom pri­li­kom svim Ja­pan­ci­ma i ja­pan­skoj am­ba­sa­di u BiH - na­gla­si­la je su­pru­ga bh. struč­nja­ka.

IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Prijatelj foruma
Krajnje beznadezan

Zodijak Leo
Pol Muškarac
Poruke 11509
Zastava Buenos Aires
OS
Windows XP
Browser
Mozilla Firefox 2.0.0.12
mob
Samsung Galaxy
Ivica Osim izašao iz bolnice  Smile

Bivši selektor fudbalske reprezentacije Japana Ivica Osim, koji je u oktobru prošle godine preživeo moždani udar, izašao je u ponedeljak iz bolnice, preneli su japanski mediji.

Osim, koji je moždani udar doživeo pre četiri meseca, dok je gledao utakmicu engleskog prvenstva, moraće da posećuje bolnicu jednom ili dva puta nedeljno, radi terapije.

Čelnici Japanske fudbalske federacije bili su prinuđeni da umesto Osima, koji je na klupi ove reprezenbtacije proveo nešto više od godinu dana, angažuju bivšeg selektora Takeši Okadu.

Jednu od najblistavijih stranica u karijeri 66-godišnjeg stručnjaka prdstavlja period kada je kao selektor sa jugoslovenskom reprezentacijom osvojio peto mesto na Mundijalu u Italiji 1990. godine.

MEGAFONIJA
IP sačuvana
social share
Marco Materazzi World Champion

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 8618
Zastava Saraj'vo
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
mob
Nokia 6230i
Bravo Švabo, bravo  Smile Smile Smile Smile Smile

IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Nek ostane prazno

Zodijak Virgo
Pol Muškarac
Poruke 3821
OS
Windows XP
Browser
mob
SonyEricsson C902
 Smile Smile Smile Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 8618
Zastava Saraj'vo
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
mob
Nokia 6230i
Dokumentarac, u kojem Ivica Osim govori o svom Sarajevu. Vrijedi pogledati Wink

http://rapidshare.de/files/38851275/Ivica_Osim_-_Mein_Sarajevo.rar.html
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Poznata licnost

Nek ostane prazno

Zodijak Virgo
Pol Muškarac
Poruke 3821
OS
Windows XP
Browser
mob
SonyEricsson C902
Za klip  Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Jet set burekdzija

Zodijak Libra
Pol Muškarac
Poruke 8618
Zastava Saraj'vo
OS
Windows XP
Browser
Internet Explorer 7.0
mob
Nokia 6230i
Ivica Osim savjetnik Okadi

Bivši izbornik Japana, Ivica Osim, nagovijestio je povratak u trenerske vode nakon opravka od moždanog udara.

Želio bih se ponovno vratiti na klupu. Naravno, ne bih volio umrijeti na klupi, to bi bilo previše spektakularno, rekao je Osim.

Osima je na klupi japanske reprezentacije zamijenio Takeshi Okada, a naš stručnjak je prihvatio poziciju savjetnika.

Ponosan sam i sretan što japanski savez ima toliko vjere u mene. Vjerujem da ću uzvratiti povjerenje., kaže Osim dodajući da japanski reprezentativci moraju žešće raditi žele li napredovati.

Sportin

Smile Smile Smile Smile Smile
IP sačuvana
social share

Pogledaj profil WWW

Prijava na forum:
Ime:
Lozinka:
Zelim biti prijavljen:
Trajanje:
Registruj nalog:
Ime:
Lozinka:
Ponovi Lozinku:
E-mail:
Idi gore
Stranice:
1 ... 4 5 7
Počni novu temu Nova anketa Odgovor Štampaj Dodaj temu u favorite Pogledajte svoje poruke u temi
nazadnapred
Prebaci se na:  

Poslednji odgovor u temi napisan je pre više od 6 meseci.  

Temu ne bi trebalo "iskopavati" osim u slučaju da imate nešto važno da dodate. Ako ipak želite napisati komentar, kliknite na dugme "Odgovori" u meniju iznad ove poruke. Postoje teme kod kojih su odgovori dobrodošli bez obzira na to koliko je vremena od prošlog prošlo. Npr. teme o određenom piscu, knjizi, muzičaru, glumcu i sl. Nemojte da vas ovaj spisak ograničava, ali nemojte ni pisati na teme koje su završena priča.

web design

Forum Info: Banneri Foruma :: Burek Toolbar :: Burek Prodavnica :: Burek Quiz :: Najcesca pitanja :: Tim Foruma :: Prijava zloupotrebe

Izvori vesti: Blic :: Wikipedia :: Mondo :: Press :: Naša mreža :: Sportska Centrala :: Glas Javnosti :: Kurir :: Mikro :: B92 Sport :: RTS :: Danas

Prijatelji foruma: Triviador :: Nova godina Beograd :: nova godina restorani :: FTW.rs :: MojaPijaca :: Pojacalo :: 011info :: Burgos :: Sudski tumač Novi Beograd

Pravne Informacije: Pravilnik Foruma :: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: O nama :: Marketing :: Kontakt :: Sitemap

All content on this website is property of "Burek.com" and, as such, they may not be used on other websites without written permission.

Copyright © 2002- "Burek.com", all rights reserved. Performance: 0.05 sec za 13 q. Powered by: SMF. © 2005, Simple Machines LLC.